8 hónapos lányom nem akar inni! Mit csináljak?
Reggel iszik 100-150 ml tápot.10 óraira kap gyümölcsöt, ebédre főzelék van hússal, uzsonnára tejpépet kap és este megiszik 200 ml tápot.
Na és az a problémám, hogy napközben nagy ritkán tudok csak kb 100ml vizet vele megitatni..De van, hogy csak kortyokat iszik, és azt is erőltetnem kell!!Teával is próbálkoztam már, azt sem akarja.Cumisüvegből, pohárból és csőrős pohárból is próbálkozom..de semmi.
Mi lehet a baj?Lehet, hogy tényleg nem szomjas?Vagy az ételben lévő folyadék, és a tápszer elég lenne neki??
Ismerősöm kisfia állandóan folyadékos cumisüveggel látható...szinte egész nap iszik..
Egyes babák jobban igénylik a vizet vagy más innivalókat, de más babák nem igazán isznak sokat. Ez nem feltétlen gond, főleg ha nem beteg a baba.
Itt egy irányadó táblázat, hogy mennyi vízre (innivalóra) van szüksége átlagosan egy gyermeknek:
*0-6 hónapig anyatejes táplálásnál nem szükséges,
*6-12 hónapig kb. 1 dl,
*1-2 éves korban kb. 6 dl,
*2-3 éves korban kb. 7 dl,
*Óvodás korban kb. 8 dl,
*Kisiskolás korban kb.9 dl,
*10-12 évves korban kb. 1 liter,
*13-14 éves korban kb. 1,2-1,4 liter,
*15 éves kortól kb. 1,5 liter.
Lányom most 1 éves, soha nem volt nagy ivó, most kb. 1-1,5 dl vizet iszik meg naponta. (7 hónapos koráig nem fogadta el a vizet, és utána is csak lassan, keveset.)
Mellette viszont nagyon szépen táplálkozik, a tápszert is elfogadja, úgyhogy biztos, hogy kap megfelelő mennyiségű folyadékot is.
Beleerőszakolni pedig úgysem lehet. De ha egészséges, akkor felesleges is. Próbálkozz, kínáld meg, és idővel majd fog változni az igénye.
Köszönöm a válaszokat!!
Én lányom se nagyon issza meg az 1 dl-t, csak ha nagyon meleg van!!!Próbálkoztam már, meleg teával is, és vízzel is.Nem jött be.Ő már csak ilyen..Engem is úgy kell sajnos figyelmeztetni, hogy igyak.Elég keveset iszok sajnos.
Na mindegy, én azért folytatom a folyadék ostromot a lányomon, aztán majd lesz valami!! :)
12:18
Nálunk is tőlem örökölhette, én olyan vagyok mint egy kaktusz, a férjem meg egy kacsa...a gyerkőc azért megtalálhatta volna az arany középutat...:):):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!