Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kínai kaja a babának? Ez...

Kínai kaja a babának? Ez rendben van?

Figyelt kérdés

Nem Mo-on lakom és néha elszörnyedek, h mit kapnak itt a gyerekek. Legjobb esetben megy nekik a bébiétel, nem kap háziklag főzöttet, a tápszer az alap, elvileg az anyák kb. 30%-a szoptatja csak a babáját, mert undorítónak találják a szoptatást.

Aztán, amit tegnap láttam az végképp kiverte a biztosítékot. Kínaiban kajáltunk és egy év alatti babáknak simán adták ezeket a fura fűszerezésű dolgokat.

Én emlékszem arra, mikor eleinte ettem indiait meg kínait, bizony kellett idő mire az emésztőrendszerem elfogadta az újfajta fűszeresést. Akkor az ő fejletlen gyomruk mégis hogy bírja? Párom anyukája meg is jegyezte, h nem cserélne náluk pelust, mert tuti nem szép, ami utána kijön.

A másik az, h még én is félve eszek étteremben (volt már szalmonellám éttermi kajától) nemhogy még a gyermekemet is kitegyem ennek.

2011. okt. 2. 16:57
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

mindenki a saját háza táján sepregessen

semmi közöd hozzá, hogy más hogy neveli a gyermekét, te törődj a sajátoddal, ha meg nem tetszik valami akkor ne nézz oda

a kínai kaja is ugyan olyan mint a magyar vagy az olasz

lehet, hogy egy más nemzetiségű szülőnek pedig az nem tetszik amit a magyarok adnak a gyerekeiknek enni

2011. okt. 2. 17:08
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Ez tényleg furán hangzik, de azt se felejtsd el, hogy sokan nálunk is tömik a pár hónapos kicsit töltött káposztával meg kolbásszal. Akinek nem fontos a gyerek egészsége, arra úgysem fog hatni semmi.

Engem pl folyton azzal találtak meg, hogy miért bébiételt adok neki és nem azt kapja, amit mi. Szerintem sem való az egész piciknek a nehéz, fűszeres kaja, én viszont szeretem, úgyhogy addig külön koszton vagyunk.

2011. okt. 2. 17:14
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

Figyelj, a Te emésztőrendszered évtizedeken át a magyaros fűszerekhez volt szokva, azért voltál rosszul az egzotikus kajáktól. Vagy szerinted a kínai gyerekek mit esznek? :)

Én sem tömtem töltött káposztával a félévesemet, kínai kajával sem, de nem mindenki óvatoskodik, és szerintem ha kicsinek találkozik a számunkra "fura fűszerezésű" dolgokkal, sokkal kevésbé viseli meg, mint ha felnőttként.

2011. okt. 2. 17:22
 4/8 xStefix ***** válasza:

Attól függ, melyik országban láttad és milyen nemzetiségűek voltak, akiket láttál. Ha kínaiak, akkor talán nem olyan vészes a helyzet, mert a kínai babák gyomra valószínűleg hamarabb eddződik hozzá azokhoz az ételekhez, mint a miénk. (Bár akkor ezek szerint nem az anyatejen keresztül ismerik meg az ízeket általában.. :( )

És persze attól is függ, konkrétan milyen ételeket ettek. Én nem igazán szeretem és bírom a keleti konyhát, de pl. a szójacsírás rizst és illatos-omlós csirkét szeretem, igaz, ezek nem is olyan durvák. Szóval. ;)

Egyébként egyetértek, mindennek megvan a maga ideje és módja, csak sok anyuka valamiért vagy túl türelmetlen, vagy épp túl óvatos.

2011. okt. 2. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
És a kínai, japán stb gyerekekkel mi van? :)
2011. okt. 2. 18:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Nyugat-európai ország és nem kínai gyerekekről van szó. Ha azok lennének én sem rökönyödnék meg olyan nagyon, mert szerintem is valahol már a sejtjeikbe van programozva, h mi lesz az étrendjük. Emlékszem arra, mikor az egyik ismerőzöm mondte, h a lánya mindig kiköpte a cicit, ha az anya pörköltet evett, így az anyukának le kellett róla szoknia a gyerek érdekében. Ráadásul ha egy baba még anyatejet sem kapott életében, csak tápszert, akkor hol vannak azok az anyagok, amik a beleket igazán védik, amik a kellő bélflórát megalapozzák. Senkinek nem akartam a "háza táján sepregetni". Ha azt tenném, akkor odamentem volna az adott szülőkhöz.
2011. okt. 2. 18:15
 7/8 anonim ***** válasza:
60%

Hehe, kitalálom: Anglia.

Az első válaszoló meg nyilván gulyáslevessel eteti az 1 éven aluli gyerekét, ugye? Merthogy az magyar kaja. Kínában is nyilván vannak zöldségek-gyümölcsök amiket lehet pürésíteni és úgy adni a babának, fűszer nélkül.

2011. okt. 2. 22:18
 8/8 xStefix ***** válasza:
Kérdező, így már világos. Hát igen, ezzel már én se értek egyet.
2011. okt. 3. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!