8 hónapos babátok, akik anyatejen kívül nagyon ritkán és nagyon kevés folyadékot fogadnak el vagy van nap, hogy egyáltalán nem fogadják el, hányszor szopiznak egy nap?
Fentebb azt írtad, hogy már adsz neki tejterméket. Túró, kefir... Neked kell eldönteni hogy mikor vezeted be mondjuk a vajat, nekem mindkettő kapott már akkor, amikor lekezdett enni, olyan 6 hónapos koruktól.
Ja, a vajat csak úgy simán beledobom mixelés előtt és beleolvad.
A tejtermékekről szinte mindenkinek más a véleménye, a mi gyermekorvosunk egy éves koráig semmit nem tanácsol, sőt, még szoptatósan engem is letiltott volna róla. A védőnő savanyított tejtermékeket javasol, tejet nem. A nőgyógyászom meg hülyét kapott amikor meghallotta hogy azt mondta a gyerekorvos hogy ne egyek tejterméket amíg szoptatok. Mindenki más véleményen van és neked kell eldönteni hogy kire hallgatsz. Az első gyerekemnél fél évesen még nem tanácsolták a glutént, most azt mondják h be kell vezetni... Mindig változik a hivatalos vélemény.
Én mindig adtam nekik mindent, a könnyen allergizáló ételekből először csak keveset és igyekeztem mindennel megismertetni amíg még szoptatok, hogy a tejcsivel együtt találkozzon vele.
Most 11 hónapos a kicsi, 10 hónapos kora óta nem tudom szoptatni, de nem adok neki tápszert, kecsketejet iszik. A gyerekorvos alig kapott levegőt amikor meghallotta...
Mondjuk bolti tejet nem adnék neki, annak már köze nincs az igazi tejhez, elhiszem hogy sok gyerek allergiás rá.
Hallgass meg több véleményt és döntsd el, hogy csinálod.
A glutént csak azért mondtam, mert erre az egyre konkrétan emlékszem az első gyerekem kapcsán. És akkor még a táblázatok, meg a védőnő ellenezte 6 hónapos korban a bevezetését. Ezek a szabályok, meg tanácsok is folyamatosan változnak, egyáltalán nem biztos hogy amit most tanácsolnak az okosak, azt fogják mondjuk 2 év múlva is. Ezért én nem is nézem őket, megyek a saját józan eszem után, megkérdezem anyát, nagyimat, logikázok és döntök.
A bébiételeket 10 éve 6 hetes kortól már ajánlották, első gyerekemnél 3 hónapos kor volt a legkorábbira írva, most meg 4 hó... Számomra egyáltalán nem mérvadóak ezek a táblázatok.
Vajat már fél évesen raktam a kajájukba. Ha pl. husi, vagy máj kerül bele, akkor kihagyom a vajat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!