Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aki próbálta a "korai" és...

Aki próbálta a "korai" és "késői" hozzátáplálást is, melyiket tartja jobbnak?

Figyelt kérdés

Korai, mint 4-5 hónapos korban, késői, mint hat hónaposan (tudom, hogy nem késői, de direkt nem akartam írni, hgoy "időben").

Azt most hanyagoljuk, hogy melyiket ki és miért ajánlja, mármint a szakemberek, mert teljesen megoszlanak a vélemények. Én a fiamnak 4,5 hónaposan kezdtem a kóstoltatást, de eléggé megbántam. Mert akkora macera így is a hozzátáplálás, hogy már úgy gondolom, hogy elég azt elkezdeni hat hónaposan. Viszont eszembe jutott, hogy lehet, hogy valaki pedig épp fordítva gondolja.

Tapasztalatok?

2011. szept. 30. 14:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én a saját családi példánkat tudom csak felhozni. 3,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, mert tápszeres volt főleg a lányunk. (Picike anyatejem volt csak). Védőnő mondta, hogy szerinte kezdjük el. Meg is indokolta, hogy miért. Azt mondta, hogy minél később kezdjük más ízekhez szoktatni a babánkat, annál válogatósabb, rosszabb evő lesz. Hát megpróbáltuk, nekünk bevált, most 3 éves, jó evő, nem válogatós kiscsaj. :)

Húgoméké most 2 éves, ő még 9 hónaposan is inkább szoptatta (na jó, neki volt teje bőven, hálistennek), de nem kapkodta el a hozzátáplálást. Most 2 éves lesz a lányuk, de ő pld. nagyon nyammogós, válogatós, és mindent eltol. Nagyon kínlódnak az etetésével.

Szóval ezt magadnak kell kitapasztalnod, hogy hogy a jobb. Én úgy vagyok vele, ha anyatejes, akkor ráér 5-6 hónaposan ízeket kóstolni, ha tápis (mint az enyém volt) akkor lehet már korábban is hozzátáplálni, de túl sokáig húzni a hozzátáplálást nem érdemes. De ez csak az ÉN véleményem.

2011. szept. 30. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 6 hónaposan kezdtem el a babámnál, mert akkor láttam, hogy érdeklik a mi ételeink, és mivel tudtam bőven szoptatni, nem láttam indokoltnak előbb elkezdeni. A szakmai részt, ahogy kérted, hanyagolom, de a sok pro és kontra érv közt nekem ez az időszak tűnt a legoptimálisabbnak is.

Nem bántam meg, most 8 hónapos, mindent örömmel eszik.

Szerintem az a lényeg, hogy bárhogy dönt is az ember, ne "erőből" menjen, kezdje el akkor, amit a meggyőződése diktál, de a baba reakcióihoz igazodjon. Ha nem tudja még megemészteni rendesen az ételt, sírva eszik, látszik, hogy nem esik jól neki, akkor nem célszerű erőszakkal beletuszkolni csakazértis.

Szerintem ebben az a hosszútávú cél, hogy később is jóízűen egyen, ne válogasson, szeresse az ételt. Ehhez oda kell az ő reakcióira figyelni, és ez talán fontosabb, mint a szakirodalom által megjelölt elkezdési idő.

2011. szept. 30. 15:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Tápszeres volt a kisfiam, orvos, és védőnő tanácsára elkezdtem a kóstoltatást 4 hónaposan. Nálunk semmi gond nem volt, vagyis eleinte furcsa volt neki a kanállal evés, szopizni akarta azt is, de hamar megszokta,gyorsan megtanult így enni, és nagyon hamar sikerült kiváltani már az első étkezést is. nem válogatós, szépen eszik mindent. Szóval nekünk bevált, egyáltalán nem volt macera. Persze ha azt tapasztaltam volna, hogy még nem kíváncsi erre, akkor nem erőltetem.
2011. szept. 30. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Most lesz 7 hónapos, de nem nagyon fogad el a cicin kívül mást, 6 hósan kezdtem a hozzátáplálást, de nem bántam meg.
2011. szept. 30. 15:52
 5/5 anonim ***** válasza:

Fiam anyatejes, 4,5 hónaposan elkeztem kóstoltatni. Most 6,5 hónapos és még mindig a cici a favorit. Nagyon ritka, amikor jóízűen sokat eszik. Még nem sikerült kiváltanunk egy étkezést sem...

Viszont ha eszünk, akkor olyan szánalmas kisfiú benyomást kelt, mert folyamatosan nyitja a száját, cuppog, rág.

Jön a foga is, lehet hogy emiatt, de nekünk nagyon nagy macera.

2011. szept. 30. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!