Jo uton haladunk igy a szobatisztasághoz?
Figyelt kérdés
most alvás elött kiakartam cserélni a pelusát,de nem hagyta,hogy rárakjam a pelenkát.most igy altattam el.biztos befog pisilni?néha bilizünk,pelus cseréknél,akkor mindig belepisil,utánna felszoktuk venni a pelust.soha nem aludt pelus nélkül,és ki sem mentünk ugy az utcára.most igy hogy foltassam?ezekszerint megérett rá?20 honapos,de még nem beszél,ugyhogy nem tudja mondani2011. szept. 30. 12:33
1/4 anonim válasza:
Akkor lesz egy gyerek szobatiszta, ha szól, hogy pisilni, vagy kakilni kell és vissza tudja tartani, amíg nem ül bilire vagy wc-re.
2/4 anonim válasza:
Szia!Az én kicsim is 20 hónapos(épp ma)Nekem is azt csinálja hogy huzingálja a pelust,mintha le akarná venni.Viszont ha leveszem nem szól.Ha bekakil akkor szól hogy kaka,pisinél nem.Nem is ül bilire csak kb. 1 hete,én is peluscserénél ültetem rá.Szerintem igy kellene folytatni,hogy bizonyos időközönként ráültetni.Legalábbis nekem a lányok igy lettek szobatiszták(jóval előbb)viszont ők már folyékonyan beszéltek.Nekem se beszél túl sokat még.Hát ha elmész vele otthonról nem jó ötlet pelus nélkül mert mi van ha bepisil?Alvás után is vagy elkapod,és nem pisil be,de a tapasztalatom az hogy akkor be szokott pisilni.Nem kell sietni,figyelem én is a kicsi reakcióit,eljön az ideje.Fiúk később érnek meg rá állítólag,ezért nem siettetem.
3/4 A kérdező kommentje:
én nem akarom siettetni,ö nem engedi hogy ráadjam.megfesziti magát és elfordul,egyedül nem tudom ráadni,ha csak nincs a közelembe apa,aki lefogja öt,és ugy.egyébként nekem ráül a bilire,de általában akkor ha én ültettem rá,magátol nem nagyon,csak néha,meg néha mutassa,megfogja a kukacát,és ugy jelez.hát kiindulni,igy biztos nem lehet sehová,max.itthon
2011. szept. 30. 13:25
4/4 anonim válasza:
Szerintem jó úton haladsz. Az én fiam is 1,5 évesen kezdte, hogy otthon, ha teljesen pucér volt, simán ment bilizni, vagy szólt, hogy pisilni kell (ő hamar beszélt), de ahogy alsógatya került rá, egyből bepisilt. Nem erőltettem a dolgot, jött az ősz, kezdődött a bölcsi, úgy gondoltam ráérünk. Persze időről időre próbáltam vele beszélni, mondtam, hogy szóljon, ha kell neki és vesszük elő a bilit. Aztán elkezdte mondani előre, hogy pisilni kell, vagy kakilni, de ritkán választotta a vécét, bilit, inkább csak szólt, aztán mondta, hogy pelenka és elbújt hol itt, hol ott. :) A nyáron már gondoltam csak előrébb kéne lépni a dologban, mondtam neki, hogy ősszel csak akkor lehet ovis, ha már szobatiszta, a társai is mind menni fognak a bölcsiből és ha úgy érzi már nagyfiú, akkor szóljon. Egyik este közölte, hogy neki már nem kell pelenka és éjszakára és nappalra sem hagyta (kivéve még a bölcsiben napközben), hogy ráadjuk. Így kb. 2-3 hét alatt teljesen szobatiszta lett, a nyári bölcsiszünet alatt otthon. Néhány baleset történt csak, az első héten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!