Mennyire gátolja a babák fejlődését a babycomp?
ilyen kérdést itt ne tegyél fel, csak csendben magadban olvass utána és dönts:)))
vita lesz tuti... sajnos.
véleményt nem is merek írni se pro se kontra.
Nagyon :S Persze ez sem törvényszerű.
"A babák lábán lévő izmok izomtónusát az idegrendszer szabályozza. Amikor a központi idegrendszer "úgy tartja jónak" a baba feláll, majd járni kezd vagyis a baba érett arra, hogy álljon, a boka és a többi ízület a megfelelő izomműködés mellett képes ellátni az álláshoz szükséges funkcióját, a függőleges testhelyzetet, a súly megtartását. Ezzel egyidőben elkezdődik a lábon lévő boltozatok kialakulása.
A kompba olyan babákat szoktak tenni, akik még nem tudnak állni rendesen, a járásról már nem is beszélve, hisz ha ezeket tudna, akkor nem tűrné meg a kompot maga körül.
Ha baba még nem tud állni, akkor még nem alkalmas az állásra, az idegrendszer nem képes a lábon lévő izmok izomtónusának beállítására, tehát terhelés hatására a csontok, ízületek deformálódnak. Ha a láb ízületei deformálódnak, akkor a megváltozott mechanikai viszonyok miatt következik a térd, a csípő és a gerinc deformálódása logikusan. Ez persze nem azt jelenti, hogy nyomorék gyerekek lesznek a kompot használókból, hanem "csak" annyit, hogy sokkal nagyobb esély lesz mozgásszervi betegségek összeszedésére. "
Ehhez még hozzájárul az idegrendszeri következmény, pl nem követik a normál mozgásfejlődést, mászás elmaradása és társai (figyelemzavar, 2 agyfélteke szinkoronizációja stb)
Nem érdemes kockáztatni. Ha már magamnak és egészséges, jó, kényelmes cipőt veszek, akkor már a gyerekem is megkaphatja ugyanezt a figyelmet. Csomó más játék van, ami totál veszélytelen.
(és nem fogok senkit pontozni, mert megfogadtam :) )
Én szeretem, és a babám is nagyon szeret benne lenni. Ennek köszönhetően tanult meg viszonylag hamar ülni és állni. És nálunk a mászás se maradt ki, mászott rendesen igaz csak 8 hós korától. Szerintem jó dolog.
Nyugodtan le lehet pontozni!
Igen, még most ir árthat.
Egyébként ha már 2 hónapja feláll a babád, akkor lehet, hogy nem marad meg benne. Ha mégis a komp mellett döntesz, akkor érdemes esetleg kölcsönkérni egyet egy hétre és kipróbálni. Ezt csak azért írom mert elég drágák és lehet, hogy pénzkidobás így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!