Tényleg megzavarhatja kisfiam szexuális fejlődését az, ha még szoptatom? Mi a véleményetek és tapasztalatok erről? Köszi.
Ez kb olyan, mikor valaki azt írja, hogy nem fürdik együtt a gyerekével.
Ne foglalkozz vele.
Emlékszem arra a kérdésre, én is belefolytam, mint ellenvélemény. Jól le is pontoztak, hurrogtak. Tény az, hogy a természeti népeknél nincs erőszakos elválasztás, és akár még 5 éves korban is szoptatnak a nők! Szerintem nem kell a természet rendjébe beavatkozni azzal, hogy hagyod a gyereket bőgni, ha ilyen módon van rád szüksége.
Egyébként meg egy 2,5 éves gyereket te fürdeted, te törlöd meg a fenekét, akkor azt hogyan dolgozza fel? Marhaság az egész. Az persze más lapra tartozik, ha idegen nőkről akarja letépni a pólót, de őszintén szólva én olyat még nem láttam. Már az újszülött is tudja, hogy nincs cici mindenkinél, érzik a tej illatát. A lányommal meg meg lehetett beszélni, hogy nyilvános helyen nem cicizünk, felfogta, ahhoz tartotta magát. Ha valakinek így viselkedik a gyereke, az más módon is lehet devináns, neveletlen, nem biztos, hogy ott a szoptatás a probléma.
Én is válaszoltam arra a kérdésre, alaposan le is pontoztak. De a saját tapasztalatomat is leírtam ott. Íme:"Privát e-mail a válasz írójának
Én is válaszoltam már, jól le is pontoztak. Igen, én mind a 4 gyerekemet sokáig szoptattam/tom. A házasságom jó, nem hinném, hogy ha nem az lenne, 18 év után is együtt lennénk vagy bevállaltuk volna a 4 gyereket. Számomra a szoptatás természetes dolog, nem pótlék. Hozzáteszem, amikot a nagyokat szoptattam, még nem támogatták a hosszú ideig való szoptatást, csak a gyerekeim igényeit követtem. Aki a szoptatást a szexualitással keveri, nagyon téved! A természet a női mellet a gyermek etetésére találta ki, az, hogy ingerelve a szexuális téren is szerepe van, csupán járulékos haszon :)) Nézz meg bármilyen emlős állatot, (tudom, nem a legjobb példa,hisz mi emberek vagyunk), azoknál az emlő csupán az eredeti célt szolgálja... Persze, az, hogy ki meddig szoptatja a gyerekét, magánügy, így is kellene kezelni!!!! Senkinek semmi köze hozzá, hogy ki hogyan dönt ebben a kérdésben. Hogy van, aki 1 évesen vagy hamarabb a gyerek érdekeire hivatkozva elválasztja a gyerekét, az is kettőjük ügye. Nem értem, miért kell ebből állandóan vérre menő vitákat generálni. Ki így, ki őgy... Ne érts félre, nem akarlak semmiről meggyőzni, de én a mára már kamasz gyerekeimen se látom hátrányát annak, hogy addig szopizhattak, amíg nekik és nekem is jó volt... Ha bármiféle személyiségfejlődési problémát okozott volna náluk a hosszú szoptatás, már rég kiderült volna, hiszen az egyik már 18 éves, a két kisebb 15 és 12,5... Tehát sem a párkapcsolatom nem sínylette meg azt, hogy szoptattam, sőt a férjem mindenben támogatott, sem a gyerekeim pszichés fejlődése..."
Állítólag egy orvos írta a kérdésre azt a véleményt. Hát, vannak kételyeim. De még ha orvos is. Mit tudnak azok? Amikor a csecsemőosztályra kerültem 10 napos babámmal, totálisan kiakasztottak a szoptatással:
Szigorúan 3 óránként szoptathatom, max 15 percet. Ha ennyi idő nem elég neki, fejjek, és adjam oda neki pohárból. A cicin nem lógunk, az nem arra való. Ha ilyen igénye van, adjak neki cumit. A lefejt tejet mikroban melegítették. Nem fogadta el a babám a mellem valami miatt, használjak bimbóvédőt.
Na, ezek után nekem egy orvos se pofázzon a szoptatásról! Akármelyik védőnő jobban ért hozzá. Ők meg csak maradjanak a tápszernél.
Ez hülyeség. Szoptatni teljesen természetes dolog, ez miben zavarná meg a fiad szintén természetes szexuális fejlődését? Mások is írták, hogy a természeti népek gyakran sokáig szoptatnak, jóval tovább, mint mi, ugyanakkor jóval kevesebb civilizációs betegséggel (pl szexuális zavarral) küszködnek. Semmi baja nem lesz a hosszú szoptatástól felnőttkorában, ilyet is csak egy férfi találhat ki, aki életében nem szoptatott. :-( Ért is az hozzá... Csináld úgy, ahpgy a legjobbnak tartod, az ösztöneid és a kisfiad ösztönei nem tévednek. :-)
Ja, és nagy gratula a szopihoz! :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!