Tényleg megzavarhatja kisfiam szexuális fejlődését az, ha még szoptatom? Mi a véleményetek és tapasztalatok erről? Köszi.
21:46, azért, mert neked rossz tapasztalataid voltak egy kórhézban, kicsit merész dolog azt a következtetést levonni, hogy akkor minden orvos idióta, és senki nem ért a szoptatáshoz. én is orvos vagyok, és kikérem magamnak.
ezenkívül, az orvos kolléga nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy a női mell szexuális vágyakat keltene a gyerekben. és a gyermek természetesen emlékezni sem fog arra, hogy mi történt 2 éves korában, de ettől még minden egyes történés befolyásolja a pszichés fejlődését (nemcsak a szoptatás, hanem minden más is, így fejlődünk mindannyian. te sem emlékszel, hogy tanultál meg járni, de attól még tudsz). sokkal inkább arra, hogy az ilyenfajta testi közelség a szülővel olyan módon befolyásolhatja a gyermek pszichés fejlődését, ami talán nem a legjobb.
mikor a saját gyermekem volt kicsi, egyszer elmentem egy szopiklubba, gondoltam ártani nem árt. hát az igény szerinti szoptatás azt jelentette, hogy volt iolyan kismama, aki szó szerint 5 percenként szoptatta a gyerekét.
nekem az a véleményem, hogy az igény szerinti szoptatásnak is megvannak a határai, és a gyermeknek sokkal inkább hasznára válik, ha van egy követhető napirendje, amit ő is megszokott, tudja hogy mikor mi következik. ez nem azt jelenti, hogy lheztetni kell a ygermeket, hanem azt, hogy megtanítjuk neki, mikor minden van itt az ideje. nem tartom egészségesnek én sem, ha egy 3 éves gyermek napi 7 alkalommal szopizik. nemcsak a fejlődése miatt, hanem azért, mert napi 7 szoptatásra egy újszülöttnek van szüksége, nem egy háromévesnek.
természeti népek: nem biztos, hogy minden jó, amit a nomádok csinálnak. vannak dolgok, amelyek jobbak, mint a civilizációban, vannak amelyek nem, de én nem is értem, miért kéne követendő példánbak tekinteni minden nomád szokást. afrikában egyes törzseknél pl. a nők csak mezítelen felsőtesttel járnak. ettől nem kell nekünk is így tenni.
Az orvsok elég tudatlanok tudnak lenni, ha em az ő szakterületükről van szó.
Nekem szájsebész mondta ugyanezt a baromságot, hogy 13 hónapos fiút már nem kéne szoptatni..
De azt nem tudta megmondani, hogy az adott antibiotikumot szedhetem-e szoptatás alatt:-((((
bocs az offért, de érdekel...
kedves kérdező, próbáltad már máshogy altatni? pl. magadhoz ölelni és cumisüvegből tejjel elaltatni?
(én nem cicin altattam a babámat, 8 hónaposan elválasztotta magát, nem tudom lehet-e összefüggés de egyre inkább úgy érzem, hogy igen)
22.22-22.28!
Teljesen igazad van!
Nem tudom, hogy ha van tejed és a babád is elfogadja/kéri, akkor miért jobb a pótlékokat alkalmazni nála (tápszer, tehéntej, cumisüveg, cumi). Mint írtad is, nem ez a fő tápláléka, nem ezzel lakik jól. Ez megnyugtatja, elaltatja, nem utolsó sorban még mindig sok immunanyagot tartalmaz.
Más kérdésem, hogy aki szerint szexuális zavarokat okoz, az milyen formában jelentkezik? Tetszeni fognak neki a női mellek? Szereti azokat bámulni, fogdosni, szopogatni..? Mert szerintem ez a férfiakra jellemző. VAgy ellenkezőleg, megundorodik tőlük és rájuk sem bír nézni? Ilyenről még nem hallottam, de ha létezik is ilyen nem hiszem, hogy attól, hogy az édesanyja még 2-3 évesen is megszoptatta, ha a gyerekének erre lett volna igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!