Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg megzavarhatja kisfiam...

Tényleg megzavarhatja kisfiam szexuális fejlődését az, ha még szoptatom? Mi a véleményetek és tapasztalatok erről? Köszi.

Figyelt kérdés
2,5 éves és egy másik kérdésnél írta egy hozzászóló,hogy ha nagyobb lesz,akkor zavar lehet a szexuális életében ez miatt.Eddig ez eszembe sem jutott.Most már csak elalváshoz kéri és ha éjjel néha felkel.Úgy látom,hogy megnyugtatás neki ha cicizhet.
2010. szept. 27. 20:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
47%
Nem értem, már megint mi rosszat írtam??? Bemásoltam, hogy anno arra a kérdésre mit válaszoltam (azaz egy értetlenkedő, berzenkedő Off-olónak, aki szerint, aki sokáig szoptat, annak hiányzik az életéből valami).... Talán 4 gyerek hosszan tartó szoptatása után, főleg, hogy közülük 3 már kamasz, kiderült volna, ha a szexuális fejlődésük kárt szenvedett volna...
2010. szept. 27. 22:10
 12/21 anonim ***** válasza:
67%

21:46, azért, mert neked rossz tapasztalataid voltak egy kórhézban, kicsit merész dolog azt a következtetést levonni, hogy akkor minden orvos idióta, és senki nem ért a szoptatáshoz. én is orvos vagyok, és kikérem magamnak.

ezenkívül, az orvos kolléga nem hiszem, hogy arra gondolt, hogy a női mell szexuális vágyakat keltene a gyerekben. és a gyermek természetesen emlékezni sem fog arra, hogy mi történt 2 éves korában, de ettől még minden egyes történés befolyásolja a pszichés fejlődését (nemcsak a szoptatás, hanem minden más is, így fejlődünk mindannyian. te sem emlékszel, hogy tanultál meg járni, de attól még tudsz). sokkal inkább arra, hogy az ilyenfajta testi közelség a szülővel olyan módon befolyásolhatja a gyermek pszichés fejlődését, ami talán nem a legjobb.

mikor a saját gyermekem volt kicsi, egyszer elmentem egy szopiklubba, gondoltam ártani nem árt. hát az igény szerinti szoptatás azt jelentette, hogy volt iolyan kismama, aki szó szerint 5 percenként szoptatta a gyerekét.

nekem az a véleményem, hogy az igény szerinti szoptatásnak is megvannak a határai, és a gyermeknek sokkal inkább hasznára válik, ha van egy követhető napirendje, amit ő is megszokott, tudja hogy mikor mi következik. ez nem azt jelenti, hogy lheztetni kell a ygermeket, hanem azt, hogy megtanítjuk neki, mikor minden van itt az ideje. nem tartom egészségesnek én sem, ha egy 3 éves gyermek napi 7 alkalommal szopizik. nemcsak a fejlődése miatt, hanem azért, mert napi 7 szoptatásra egy újszülöttnek van szüksége, nem egy háromévesnek.

természeti népek: nem biztos, hogy minden jó, amit a nomádok csinálnak. vannak dolgok, amelyek jobbak, mint a civilizációban, vannak amelyek nem, de én nem is értem, miért kéne követendő példánbak tekinteni minden nomád szokást. afrikában egyes törzseknél pl. a nők csak mezítelen felsőtesttel járnak. ettől nem kell nekünk is így tenni.

2010. szept. 27. 22:22
 13/21 anonim ***** válasza:
64%
És ha annyira lenézed az orvosokat, akkor miért mentél a kórházba szülni? Miért nem szültél otthon, az orvosok ("azok") úgysem értenek semmihez. Miért nem szültél egy erdőben, a természeti népek is így csinálják!
2010. szept. 27. 22:28
 14/21 anonim ***** válasza:
41%

Az orvsok elég tudatlanok tudnak lenni, ha em az ő szakterületükről van szó.

Nekem szájsebész mondta ugyanezt a baromságot, hogy 13 hónapos fiút már nem kéne szoptatni..

De azt nem tudta megmondani, hogy az adott antibiotikumot szedhetem-e szoptatás alatt:-((((

2010. szept. 27. 22:33
 15/21 anonim ***** válasza:
65%

bocs az offért, de érdekel...

kedves kérdező, próbáltad már máshogy altatni? pl. magadhoz ölelni és cumisüvegből tejjel elaltatni?

(én nem cicin altattam a babámat, 8 hónaposan elválasztotta magát, nem tudom lehet-e összefüggés de egyre inkább úgy érzem, hogy igen)

2010. szept. 27. 22:44
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

22.22-22.28!

Teljesen igazad van!

2010. szept. 28. 06:56
 17/21 anonim ***** válasza:
86%
Ne törődj senkivel. Szoptasd nyugodtan addig, amíg mindkettőtöknek jól esik.
2010. szept. 28. 07:15
 18/21 anonim ***** válasza:
14%
22:22 nél az ész. Ott a pont.
2010. szept. 28. 07:25
 19/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem tudom, hogy ha van tejed és a babád is elfogadja/kéri, akkor miért jobb a pótlékokat alkalmazni nála (tápszer, tehéntej, cumisüveg, cumi). Mint írtad is, nem ez a fő tápláléka, nem ezzel lakik jól. Ez megnyugtatja, elaltatja, nem utolsó sorban még mindig sok immunanyagot tartalmaz.

Más kérdésem, hogy aki szerint szexuális zavarokat okoz, az milyen formában jelentkezik? Tetszeni fognak neki a női mellek? Szereti azokat bámulni, fogdosni, szopogatni..? Mert szerintem ez a férfiakra jellemző. VAgy ellenkezőleg, megundorodik tőlük és rájuk sem bír nézni? Ilyenről még nem hallottam, de ha létezik is ilyen nem hiszem, hogy attól, hogy az édesanyja még 2-3 évesen is megszoptatta, ha a gyerekének erre lett volna igénye.

2010. szept. 28. 07:32
 20/21 A kérdező kommentje:
Én is igény szerint kezdtem elszoptatni,mert amíg betartottuk a szigorú 3 órát,akkor nem volt elég neki a tej és ösztönösen ha többször raktam cicire,akkor minél több tej termelődött.Jó,azért nem 5 percenként.Tehéntejet a mai napig nem issza meg.Sőt inni csak vizet iszik,mert nem fogad el mást.Nehezen jutottunk el eddig is,hogy ne kérjen napközben cicit.Próbáltuk már simivel elaltatni,de nem sikerült.Azért tettem fel a kérdést,mert eddig úgy éreztem,hogy megvárhatnánk azt,amíg ő nem kéri,legalábbis még adnék neki egy kis időt,de most egy kicsit elbizonytalanodtam.Úgy látom,hogy biztos az is megviselné lelkileg,ha én nem adnék,mert már amikor próbáltam,akkor rettenetesen sírt és átkarolta a nyakam és csak azt hajtogatta,hogy anya szeretlek...,mintha azt hinné,hogy ezzel nem szeretem.Azért azt szokták mondani a későig szoptató anyukák,hogy azért az ovi,meg addigra fejlődik az értelmük e téren is,majd megoldja ezt a problémát is.Egyébként nekem is ellenezte a szoptatást a nőgyógyászom 1 éves kor felett,a gyerekorvos az nem.
2010. szept. 28. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!