A születés körülménye befolyásolhatja a gyermek későbbi beszéd-, mozgás-, értelmi fejlődését?
nyugodj meg! az ilyen okos ismerősökre ne hallgass szerintem. ezek nem olyan tragikus dolgok, amik miatt hátrányban lenne. ha lesz is esetleg kicsit, lehet, hogy észre sem fogod venni, olyan különböző a babák fejlődése!
az orvos tudja, hogy ilyen körülményeitek voltak szülésnél, és biztos útba fog igazítani. kérdezz rá tőle bátran, hogy kell-e vmire odafigyelned.
vannak olyan babák, akik 2-3-as apgarral születtek, 2 éves korukra behozták a 9-10es apgar-osokat.
szerintem nyugi.
Ha lenne, akkor már eddig is észre lehetett volna venni.
Nekem nem volt oxigénhiányos a babám, 10-es Apgarral született, nem volt már tiszta a magzatvíz, de én mégis egy kicsi hipotóniát észrevettem és gyógytornász jár hozzá. A doki nem mondott semmit, én nem mertem ráhagyni, nehogy később, ha iskolás lesz, akkor legyen gondja. Voltak apró jelek, talán magától is kinőné, de így a tuti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!