6 hetes a kislányom kötött a csipője?
Szia! Nem voltatok 4 hetesen csípőszűrésen + uh-on? Nálunk kötelező, úgy tudom...Nekünk ott mondták, hogy kötött még a csípője. Terpeszpelust kell hordani, és csak fürdésnél vehetjük le. (farfekvéses császáros baba). Legközelebb 2 hónaposan kell visszamennünk, ha akkoris az lesz, akkor lehet szíjba teszik, meg gyógtorna. Addig itthon tornászunk vele esténként, állítólag többet ér, mint a terpeszpelus, reméelm nem kell szíj, hanem elhagyhatjuk a terpeszpelust is...
Úgy tudom amúgy, hogy azért kell, hogy ne legyen később csípőficamos a pici...
Nem kötelező a csípőszűrés, ez orvostól függ.
Az én lányomnak is kötött volt a csípője. 2 hósan kellett mennünk vele először ortopédushoz, akkor még csak a tornát mondta, rá 1 hónap múlva a kontrollon már mondta, h a torna mellé kell terpeszpelenka is. Ajánlotta, h legyen minél többet a baba hordozókendőben, mert abban is jól terpesztve van a csípője . Sajnos neki nem volt elég még ez sem és 3 hónap kengyel viselés következett. De az teljesen helyre hozta. Első látásra nagyon szörnyű, de a lányomat egyáltalán nem zavarta. sőt ahogy rákerült pár nappal később már elkezdett hátrafelé kúszni, 6,5 hónaposan már ült. tehát még a mozgásfejlődésben sem igazán maradt le. egyedül a forgásokat csinálta később.
Ami talán rossz volt azok az éjszakák, bár ez csak tipp, h ettől ébredt nagyon sűrűn, de lehet ha nem lett volna rajta akkor is ébred.
Szóval a lényeg, h ha arra kerül a sor, h kengyel ne ilyedj meg, és nézd a babád érdekeit. Ugyanis ha nem kezelik megfelelően, akkor később akár sántíthat és nehezen fog majd tudni mozogni.mivel kislány így pláne fontos a kezelés mert szülésnél is lehet belőle gondja.
Minden pelusozásnál tornáztasd, de ne csak 10x, legalább 50x az is sokat segít.És nyugi minden rendben lesz.
Nekünk a kórházban mondták, hogy kötött a csípője, és tornáztatnunk kellet: körözni a lábával, tőből kifelé körözni. Amikor jött a gyerekorvos, azt mondta, hogy ne tornáztassuk, felesleges, nem csoda, hogy egy újszülöttnek kötött a csípője... Így aztán el is maradt a tornáztatás, főleg, hogy ha felébredt a baba, rögtön sírt, enni akart, aztán bealudt, szóval nem nagyon volt rá alkalom, hacsak nem akartuk megsiratni.
8 hetesen mentünk csípő UH-ra, és teljesen jó a csípője!
Előző vagyok: a terpeszpelust pedig akkor is lehet rá adni, ha nincs baja a csípőjének, nem probléma, ha úgy gondolod, hogy biztos, ami biztos.
Mi nem vettünk, de egy bölcsödés barátnőm használta a babájánál.
Nem vagytok elkésve, felénk 6 hetesen kell vinni a piciket az ortopédiára. Majd elmondanak mindent, ne aggódj!
De a doki tényleg nem 100-as!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!