Miért van az, hogy hirtelen nem képes nélkülem aludni?
Az én fiam is pont 14 hósan ezt csinálta holott születésétől kezdve saját ágyikójában, saját szobában aluddt és 6 hós korától átaludta az éjszakákat!
Amikor ezek az éjszakai kelések kezdődtek és nemtudott visszaaludni nélkülem azt hittem elrontottam valamit!Utánna olvastam a dolognak:ez bizony szeparációs szorongás 2.hulláma(az első 8 hó körül van az nállunk nem is nagyon jelentkezett)Én melléfeküdtem egy matracra(ekkor már leesésgátlós ágyon aludt ő is)és fognom kellett a kezét míg el nem aludt utánna kiosontam majd ha késsőbb megint megébredt akkor megint befeküdtem mellé és aludtunk tovább!Én nem akartam a mi nagy ágyunkba beszokatni mert azt mondják abból késsőbb nagyobb gondok lehetnek!Na nem azért mert nem szerettük volna Apával,hogy köztünk szuszogjon hanem azt olvastam több helyen is,hogy 3-4 évesen szülők megunják,hogy még mindíg velük alszik a gyerek ekkor drasztikusan kipaterolják és az lelkisérülést okozhat a gyereknél!
Szóval ezzel a módszerrel 3 hét aladt lecsengett a szep.szorongás!
Most 17 hós a fiam néha még előfordul,hogy fürdés után bent kell nálla maradnom mert olyan keservesen sír utánnam,de ez már csak kéthetente 1x történik és az éjszakákat újra átalussza(kopp-kopp)
Bocsi egy kicsit hosszú lettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!