Mennyi tápszert adjak egy evésre 10 hetes babámnak?
Én annyit adtam neki amennyit kért. Nem osztottam, nem szoroztam, nem méregettem.
Az elején volt, hogy pocsékba ment egy kis tápszer, mert nem kérte mindet, de minden nap felírtam mennyit fogad el egy-egy evésre, és pár nap alatt észrevettem benne a rendszert és így tudtam egy alkalomra mennyit kell adnom neki. Először inkább csinálj többet, és meglátod mennyit fogad el belőle.
A súlyát kell szorozni 150-nel, és elosztani a napi étkezések számával, így jön ki a ml.
Én annak idején vettem fűszermérleget, azzal mértem ki a tápszert és a vizet is, átváltva grammra. Így mindig óvatosan 5 milinként tudtam emelni az adagot. De tény és való, hogy a baba evése nagyon sok mindentől függ. Nagy melegben, vagy ha túl fáradtak, kevesebbet esznek, fogzáskor szintén, növekedési ugráskor meg többet.
Jó ötlet egy ideig jegyezni, mikor mennyit eszik a pici, ahogy az első válaszoló írta.
Aki nem "méreget", az összességében vagy nagyon sok tápszert fog a lefolyóba önteni, vagy gyűjtögeti és újramelegíti a maradékokat... egyik sem a legjobb megoldás!
Én sajnálom az ételt kidobni, márpedig a tápszer étel. Az újramelegítés meg nem egészséges. De hát mindenki maga tudja. :)
Második voltam
A baba ahogy nő, úgy igényel egyre több kaját. Főleg az első hetekre jellemző, hogy szinte napról napra többet eszik, nem adhatunk neki heteken keresztül ugyanannyi ml tápot, csak mert egyszer már az a mennyiség bejött. ;)
Ezért (is) kell mérni, a babát és a kaját egyaránt. :)
Egyébként tökmindegy, a kérdező nyilván megtalálta az egyensúlyt és a számukra megfelelő táplálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!