Hogy becezitek babaitokat?
kisfiamnak hatalmas szemei vannak, es pluszban ketszer akkorara tudja nyitni, ha valamire nagyon kivancsi. mindig mondtam, hogy olyan, mint egy Boci. Aztan lett Boco, aztan Bobo. mara mar mindenki igy hivja, egyebkent Armin.
:)
az én fiam Olivér, és sokszor szólítom tücsöknek, tücsinek, de a leggyakrabban kutyusnak :)
ez így leírva röhejes, de úgy jött, hogy a dédimami amikor mondta neki, hogy "kutyafülű tatár", arra mindig kacagásban tört ki. ebből megmaradt a kutya, kutyi, kutyikám...
szerencsére az Olira odafigyel. 6 hónapos múlt
nyuszifülnek :)
vagy bubunak (arabul babát jelent, a férjem arab)
A lányom 7 hós, Anna Tünde.
Az apja Makinak hívja, mert úgy tud csipaszkodni rajtunk, mint egy kismajom - erre már hallgat is, meg a Pannára is. Ezenkívül Hisztipannának szoktuk még hívni, meg Tündérkének. Mostanában kezdett el négykézlábazni, így egyre gyakrabban hívjuk Kutyinak is.
Az én lányom Mira.
Apának Manó(ka), papának (Kis)Csibe, dédinek Tündérke, körinek Luszeszita, Luszi. Mamának minden, csak a neve nem. :)
Nekem Mazsola, Nyuszifül, Cica, Hisztike, Vacak.
Egységes a Mira baba, amiből Mira basa lett, nem véletlenül. :)
Gyakori még a Szempilla királykisasszony, Csillagszemű is.
Érdekes, h pont azért akartam rövid nevet, h ne becézgessék agyon! Bár nincs egységes beceneve, és igyekszünk a nevén is szólítani (hallgat is rá), így gondolom, ezek idővel elkopnak.
Amíg kicsi, úgyis mki másképp becézi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!