Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rászólsz a gyerekre, ha a...

Rászólsz a gyerekre, ha a játszón mást megüt?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem értem a mai anyukák többségét, hogy mindent ráhagynak a gyerekre. Ma például egy 2 év körüli fiú megütötte az 1 éves kislányomat, arcon csapta kétszer is, egy pillanat alatt történt az egész, tehát nem tudtuk megakadályozni, viszont az anyuka reagálása annyi volt, hogy TŐLEM bocsánatot kért. Ennyivel le is lett rendezve.

Én úgy gondolom, ha a lányom így arcon csapna más gyereket, elmagyaráznám neki és megszidnám, hogy nem szabad és miért nem szabad.

Vagy én vagyok ennyire maradi??

2011. szept. 21. 21:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy maradi. Anyuka gázos volt. Vannak páran...
2011. szept. 21. 21:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem te vagy maradi:)

ilyenek az anyukák, nálunk is csak ülnek a játszótéren a padon, és dumálnak.

Volthogy én vittem oda az eggyik 3éveskisgyerekét, mert elesett és ömlött a vér a szájából, észre sem vette....

2011. szept. 21. 21:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy rászólok! Az én kisfiam egyszer homokot szórt a játszótéren kb másfél éves lehetett, de mivel már itthon is csinált ilyet és el lett neki mondva többször is, hogy nem szabad nem szöszöltem vele sokat, kivettem a homokozóból és indultunk haza. Van ilyen, majd megtanulja, hogy mit szabad mit nem.

Egyébként okos és jólelkű gyerek, csak néha hajlamos elfelejteni, hogy ki a főnök :)

A sztorihoz csak annyit szólnék hozzá, hogy sajnos mindenhol vannak ilyen szülők akik "nem érnek rá" fegyelmezni a gyereket. Nálunk is van ilyen. Van olyan kislány (4 éves el van) aki minden alkalommal belenyúl a kosarunkba meg a táskánkba és ha nem szólok rá ki is vesz ezt-azt. Az anyja meg csak lesi...

2011. szept. 21. 21:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Naná, hogy rászólok!

Viszont itt, ha tőled bocsánatot kért, akkor azért tudja ő, hogy nem kellene. Tehát nem a hozzáállással van a gond, hanem a neveléssel. Persze a helyes az lett volna, ha szól a gyereknek is, hogy legközelebb ne csináljon ilyent.

Én azt nem bírom, ha anyuka rá se ránt, látja, és hagyja, hogy azt csináljon a gyerek, amit akar. És akkor én érzem rosszul magam, mert kénytelen vagyok rászólni más gyerekére, hogy a sajátomat megvédjem.

2011. szept. 21. 21:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Jobbik eset, hogy az anyuka legalább bocsánatot kért. Nekem már hasonló esetkor belenevetett az arcomba a másik anyuka.

Nevetett a gyerekén, hogy milyen kis cuki...hát remek...most mit fog levonni ebből a gyerek? Hogy üthet bárkit, bármikor. Még jó hogy nem dicsérte meg érte.

Szóval egyetértek veled, rá kell szólni, el kell mondani, hogy nem szabad.

2011. szept. 21. 21:55
 6/9 anonim ***** válasza:
Jaj de jó kérdés!!! Már bennem is gyülemlett egy ideje... Én legtöbbször ott vagyok a másfél éves lányom mellett, hogy mit csinál illetve vele mit csinálnak. Ha látom, hogy nem jóban töri a fejét, máris megfogom a kezét, illetve ha már megtörtént, pl. apró követ hajított a játszin (nem más gyerekre, csak úgy a nagyvilágba), kiveszem a szituációból és megbeszéljük. Néha elszaladna vele is a ló... De én is nagyon ki tudok akadni néhány - elnézést a kifejezésért - "bamba" anyukától. Nem lát a szájától, nem figyel, hogy mit csinál a gyereke, illetve alig reagál valamit a dolgokra. Szegény gyerekre vagyok néha dühös, pedig ő nem tehet róla, ha nem irányítják, terelgetik, nem tanulja meg a helyes viselkedést. Leírok egy szitut. Játszottunk egy környékbeli kis sráccal, ő 2,5 éves és odajött hozzánk az egyik szomszéd kislány (2. osztályos). Szeretik őt a gyerkőcök, gyakran játszik velük. A lányka picit duci, melegítő felső volt rajta, nem volt összehúzva a cipzárja és kidudorodott a hasa. A kis srác meg elkezdte verni neki, látszott a lányon, hogy kellemetlen neki. Erre a srác anyukája NEVETVE: "Kisfiam, te mit csinálsz?!" A gyerek meg nevetett. Lehet én reagálom túl, de szerintem ebből a kis srác annyit szűrt le, hogy most valami vicceset csináltam, mert anya nevetett. Lányom rögtön utánozta volna, megfogtam a kezét, és mondtam, hogy meg ne lássam. Nem tudom, hogy én vagyok-e vaskalapos?!
2011. szept. 21. 22:08
 7/9 anonim ***** válasza:

jogos!

Elit játszótéren magyar gyereket ha rossz még szemmel se verik meg. Anyum alsós tanítónéni... hát ő aztán tudna mesélni mennyire nem nevelik a gyerekeket.

Mondjuk én a játszóteres etetéstől vagyok rosszul. Amikor anyuka előveszi a két kiló szőlőt a fiam előtt, meg amikor minden kanyarban kap a gyerek egy puffasztott kukoricát.

A te esetedben az anyukának rá kellett volna szólni a gyerekre. Aztán odahívni és közösen megsimogatni és megvigasztalni a te kislányodat.

Amúgy ezt te is megtehetted volna. Odahívod a kisgyereket és rászólsz, hogy akkor most vigasztalja meg a gyereked. Vagy te elkezded vigasztalni a picidet és közbe odahívod a nagyobbat.

Én bizony sokszor leülök más gyerekével játszani, és elbeszélgetni vele alapvető dolgokról.

Ha az anyukának nem tetszik arrébb áll és kész.

2011. szept. 22. 10:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Természetes, hogy rászólok a kisfiamra, ha bántja a gyermekeket! (ami mostnában elég gyakran előfordul)
2011. szept. 22. 13:34
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2011. szept. 24. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!