Megfázott a másfél éves kislányom! Tanácsot szeretnék?!
de csak az orra folyik piszkosul,
van esetleg vmi más lehetőség arra hogy ne kelljen másodpercenként orrszívózni a kis orrát?
pláne éjjel..vagy nincs más megoldás?
nurofent vagy panadolt adjak neki?
írva van hogy megfázásra lehet.
vehetek vmit vény nélkül neki amitől hamarébb elmúlik ez?
és meleg mézes tea segít?
nem vagyok vmi jártas ezügyben :( bocsi
Az éjszakai orrszívást sajnos nem lehet megúszni.
Hamarabb gyógyul a babád, ha használtok orrcseppet, Cebion cseppet (ebből lehet kapni csak Cebion C vitamint és Cebion multivitamin cseppet)Mi a C vitaminos cseppet használjuk. A Panadolt és Nurofent csak akkor add, ha lázas a baba, 38,2 felett kell csillapítani a lázat, de remélhetőleg nem lesz lázas a kicsid. Mézet még nem adnék.
Jobbulást!
köszi szépen !
szerencsére folyamatosan ürül az orra nincs eldugulva
főzök neki jó meleg teát,
beültetem jó meleg vízbe pancsizni és uzsgyi az ágy
és na a gyógyszertárat előtte megjárjuk.
láza nincs !
csak ennyi tényleg hogy folyik az orra...
Adhatsz neki kamilla, hársfa teát. Méz is mehet, hiszen elmúlt bőven egy éves. (Főleg, ha nem jellemző rátok az allergia.)
Jól szellőztesd ki a lakást, de estére meleg legyen. Meleg fürdő, éjszakára is adj zoknit. A fürdővízbe is tehetsz főzött kamillát. Csinálhatsz sós párologtatót is a szobájába, ahol alszik. Egy nagy fazék vizet felforralsz, teszel bele 3-4 evőkanál sót, ezt az ágya közelébe teszed és ott hagyod gőzölögni. (Persze úgy, hogy ne legyen belőle baleset.)
Az orrszívás muszáj, orrcsepp v. orrspray sokat segíthet.
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
én még olyat is szoktam, (de ezt inkább akkor ha eldugul a nózia) hogy van egy olyan párologtatónk amibe mécses kell, fent meg víz.A vízbe szoktam tenni eukaliptusz olajat és azt párologtatom a szobában.
Előttem már leírták, hogy mitévő légy.
Én csak annyit szeretnék írni, hogy a Cebion csepp tényleg jó ilyenkor (is)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!