Másfél hónapos kiskutyámnak megy a hasa, hányik és szortyog. Lehetséges, hogy megfázott?
Mostanában voltak azok a csúnya hideg esők, talán egyszer kinntfelejtette magát... Tünete lehet a megfázásnak a kutyáknál a hasmenés és a hányás? Ja és az étvágytalanságot elfelejtettem. És rossz hangulata van természetesen mindettől a kellemetlenségtől. Esetleg evett valami rosszat, pl egy darab rongyot, vagy ilyesmit? Ma a kiskutyák(4en tesók) kinnt játszottak, apum is kinntvolt az udvaron, valamit tett vett, olyankor mind odaszaladnak és látbatlankodnak. A "kis beteg" mégse szaladt ki, nem tudtuk hol van. Majd megtaláltam, hogy bebújt egy régi kanapé mögé, ami ott van kinnt ahol ők alukálnak. Kiszedtem és megnéztem, hogy evett e valamit, de csak kicsit földes volt a pofija, semmi rendelleneset nem vettem észre. Ez délután volt, s most estére ilyen gyengécske meg hányós-hasmenős lett. A vacsinál sem evett.
Ötletek, tapasztalatok?
Ezek a parvó tünetei is lehetnek, a kutya kora és a körülmények is stimmelnek. Kapott oltást már ezekre? mert ha nem, bizony az életébe kerülhet, ha nem viszed dokihoz (plusz áttapasztja a többi kölyökre). nem biztos, hogy az, de ezek a tünetek kiskutyánál mindenképp súlyosak, nekem nem szimpla meghűlésnek tűnnek.
Bámi is ez, dokihoz kell vinni, házilag az ember csak bénázik és nem segít semmit a helyzeten. Holnap irány a hétvégi ügyelet!
Nyugi, holnap jön a doki!! De éjjel melyik doki jár ki?!
Az lett volna a kérdésem, hogy hogyan álljak a dologhoz, mit tegyek az éjjelre vonatkozóan, esetleg ragályos e a többi tesó miatt, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!