Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem ihatnak 0.5 liternél...

Miért nem ihatnak 0.5 liternél több tejet a 2 éven aluli babák egy nap?

Figyelt kérdés

Ennél egyszerűbben nem tudtam kiírni a kérdést, védőnőnk mondta, hogy erre vigyázzak, de tulajdonképpen miért kell vigyázni? Éppen súroljuk a fél litert... Nagy bajt teszek vele?

Másnak is mondták? Más is vigyázz erre? Védőnőm azt is a lelkemre kötötte anno, hogy egy éves korig banánból nem szabad félnél többet adni, ezt rajtam kívül senki nem hallotta...

Nem kérek olyan válaszokat, hogy NE ADJ TEHÉNTEJET! 14 hónapos a lányom, lassan 4 hónapja issza. Köszönöm, ha válaszoltok!

2011. szept. 20. 09:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Érdekes én meg azt hallottam hogy a napi fél liternek meg kell lenni, nekem tejérzékenyx a fiam igy tápszert kaop de csak reggel issza meg 260 ml, a doki jol le is cseszett hogy adjak többet, pedig már azt eszi amit mi és egész nap eszik:)
2011. szept. 20. 13:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Most lesz 2 éves a fiam, és ő bizony van, hogy 1 liter tejet is megiszik egy nap. Ez főleg fogzáskor van és olyankor semmi mást nem hajlandó elfogadni. Említettem ezt a védőnőnknek, és azt mondta, hogy nem gond, mert abban is van tápanyag, neki arra van szüksége, ha azt kívánja (4,2 %os házi tejet kap 13 hónapos korától).

Egyébként normál napokon reggel 3 dl, délelőtt egy túrórudi, tejszelet, puding, délután egy krémtúró, joghurt (persze ezek nem minden nap), este 1,5-2 dl tej vagy tejbegríz.

2011. szept. 20. 13:49
 13/17 A kérdező kommentje:
Bocsi, bocsi, véletlenül tettem ki újból a kérdést, fáradt vagyok nagyon.
2011. szept. 23. 18:17
 14/17 anonim ***** válasza:
Bocsi, de ezzel az erővel SEMMILYEN import gyümölcsöt illetve zöldséget nem lenne szabad fogyasztani...
2011. szept. 23. 18:23
 15/17 anonim ***** válasza:
a fiam napi 1l tehentejet iszik,2 éves anélkül nem lakik jól?állitolag megszokásból issza, de nem tudom kinek higgyek
2011. szept. 23. 20:20
 16/17 anonim ***** válasza:
48%

Először is, miért nem a védőnőt vagy a gyerekorvost kérdezted meg mikor ezt mondta? Úgy hiszem, hogy nem kaptál volna őszinte választ, mert sokszor még ők sincsenek tisztában a valódi információkkal, nagyon sok dogma, berögződött téves információ teszi vakká az embereket. Pedig az igazság kézenfekvő!

Másodszor, muszály leírnom, hogy NE ADJ NEKI TEJET!!!!!

Azért ne, mert ha elmennél egy nagyüzembe, ahol teheneket tartanak tejelés miatt, és a saját szemeddel látnád hogy mit adsz oda a gyerekednek, akkor nem kérdeznéd ezt. A tej tele van gennyel. Igen, jól olvasod, gennyel. Ugyanis ezek az állatok a sanyarú tartási körülmények miatt állandóan betegek, állandó gyulladásban vannak az emlőik is, bár rengeteg antibiotikumot és gyógyszert kapnak. Soha nincsenek a szabadban hogy egy kis D-vitamint be tudjanak szerezni, ezért sokuk még rákos is, és még akkor is fejik, addig míg ki nem leheli a lelkét szegény. Maga a takarmány amivel etetik őket mérgezett, hiszen nem bio-takarmányt kapnak, ezek a takarmányok rendszerint mindenféle toxikus gombával fertőzöttek, rengeteg, engedély nélkül is alkalmazott vegyszerrel kezeltek, rovarirtószer tartalmuk nagyon magas,(ezek felhalmozódnak az agyban, és testszerte mindenütt, és megannyi kárt okoznak az állatok és ezen keresztül az emberek szervezetében), amit a tejen keresztül egyenesen megkapnak a gyerekeitek, és mindazok akik megisszák. És ha ez mind még nem vette volna el a kedveteket a tej adásától, elmondanám még azt is, hogy a tehén teje telis tele van növekedési hormonokkal, azért hogy az újszülött borjú fél éves korára megötszörözze a súlyát, ez a hormon mennyiség az embergyerek szervezetébe kerülve olymértékben zavarja meg a kicsi hormonháztartását, ami jóvátehetetlen károkat okozhat. Ha még mindig nem volna elég, azt is elmondanám, hogy a tehén, és más állatok tejét teszi felelőssé a modern orvostudomány a különböző felsőléguti rendellenességek kialakulásáért, az asztma megjelenéséért, a gyakori allergiák sokféle változatáért.

Mindezeket tudomásul véve, átgondolva, felelősséggel kell döntenetek, hogy ezután adjátok, vagy nem adjátok a más emlős állat tejét annak a csöppségnek, akinek kb. 1 éves koráig mindenképpen a saját fajának a tejére van szüksége, majd fokozatosan megszűnik a tejet lebontó enzime, és már nem lesz szüksége másra mint az embernek való TERMÉSZETES!!!! táplálékokra, valamint tiszta vízre.

2011. szept. 23. 22:02
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Az ilyen ellen-kampányok miatt kértem, hogy ilyen választ nem kérek! Tisztában vagyok azzal, hogy sokan ellenzik.

Fél éves koráig a "saját fajtájának" tejét (enyémet) ette-ahogyan Te írtad, Nekem ennyi volt, onnantól tápszert evett, egy éves korától kezdve fokozatosan álltunk át a tehén tejre.

Egyébként nap közben vizet iszik, és normális ételeket eszik, amit mi is.

Anyatejet nem tudok , és már nem is akarnék venni, tekintettel, hogy másfél órára tőlünk van csak, és 1000 forint literje.

Így az emberi tej kiesett, marad a másik.

Őszintén, én elolvastam, amit írtál, de ettől függetlenül adni fogom neki, mert igenis tartalmaz olyan vitaminokat, ami máshonnan nem pótolható.

Köszönöm, hogy írtál.

2011. szept. 23. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!