Miért nem ihatnak 0.5 liternél több tejet a 2 éven aluli babák egy nap?
Ennél egyszerűbben nem tudtam kiírni a kérdést, védőnőnk mondta, hogy erre vigyázzak, de tulajdonképpen miért kell vigyázni? Éppen súroljuk a fél litert... Nagy bajt teszek vele?
Másnak is mondták? Más is vigyázz erre? Védőnőm azt is a lelkemre kötötte anno, hogy egy éves korig banánból nem szabad félnél többet adni, ezt rajtam kívül senki nem hallotta...
Nem kérek olyan válaszokat, hogy NE ADJ TEHÉNTEJET! 14 hónapos a lányom, lassan 4 hónapja issza. Köszönöm, ha válaszoltok!
Azt mondják hogy a túl sok tej megterheli a veséket.
Mi pont fél litert ittunk (vagyis a gyerekeim) soha semmi bajuk se volt tőle.
Enyém 6 dl-eket iszik a mai napig, 3 éves lesz. 13 hónapos korától 1,5%-os bolti tejet kap.
Én úgy tudom, azért nem javasolják nagyobb mennyiségben, mert hát egyrészt ugye savasító hatása van, (és most a lugosító étrend a "divat"), másrészt pedig - amit én észre is vettem, hogy nem eszik rendesen, mert szinte "jóllakik" a tejjel.
Szerintem azért annyi kálium nincs egy banánban, hogy megálljon tőle a szív.Én azért nem adok a lányomnak egyszerre sokat, mert fogja a hasát, de amúgy szereti.De ő még egy egész banánnal jól is lakna, viszont egy óra múlva üvöltene kajáért, úgyhogy nálunk a banán egyenlőre desszert.
A napi tejmennyiség pedig nem kizárólag tejre vonatkozik, hanem tejtermékekere is-úgy tudom.Pl tejföl, joghurt, túró, sajt.Nálunk még tejpép van, mert a lányom csak reggel iszik már tápszert, olyan 2 decit.Van, hogy nincs meg a fél liter egy nap, máskor 6-7 deci is.
Azt viszont nem tudtam, hogy ennek 2 éves korig így kell lennie:)
8,5 hós a lánykám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!