Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónaposan áll, nem korai...

7 hónaposan áll, nem korai egy kicsit?

Figyelt kérdés
3,5 hónaposan fordult, 5 hónaposan kúszott, 6 hónaposan mászott és most feláll és úgy matat, hiába teszem vissza hasra játszani áll fel. Nem korai ez egy kicsit? Természetesen nem erőltettem és nem tanítottam erre, egyszercsak felhúzta magát, a minap például araszolt is egy kicsit oldalra kapaszkodva, de amint láttátok az ülés kimaradt, valakinek hasonló tapasztalat? Egyrészt a gerincét féltem, másrészt meg, hogy esetleg görbül a lába.
2011. szept. 20. 08:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Barátnőm kislánya is 7 hónaposan állt fel. 8 hónaposan már egy-két lépést megtett, 10 hónaposan szabályosan szaladt! Most 1,5 éves múlt, eddig nem mutatkozott nála semmi probléma ez miatt!
2011. szept. 20. 08:43
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
mindenesetre, vidd el dévény tornészhoz, hogy megnézze, minden rendben van-e. akkor nyugodtabb leszel, ha ő mondja.
2011. szept. 20. 08:44
 13/16 anonim ***** válasza:

mi 8 hónaposak vagyunk, a 6 hónaposan kúszott majd egy hét múlva mászott, szintén egy hét múlva felállt és azóta is olyan mint egy kis pókember a csupasz csempénél feláll, és lépeget oldalazva a bútorok mentén!!!!!!!!!!

Ja magától még ő sem ül csak oldalt kéztámasszal!

2011. szept. 20. 08:54
 14/16 anonim ***** válasza:

Amitmagától tud, az nem árt. Az én lányom is 7 hónapos volt pontosan, mikor felállt, ugyanígy 7 hónaposan álltak fel kapaszkodva a tesói is. Utána 2-3 héttel már oldalazva lépegettek is. A lányom állásból tanult meg ülni is. Sőt!Mászni is később kezdett. Jól tudják ők, mire képesek, nyugi! Az O_ és X-láb meg főleg öröklött, de néha a túlsúly és a csontok gyengesége is okozza. Nem attól alakul ki, mert korán állt a gyerek. Ismerősöm kislányának iszonyú O-lába van, úgy néz ki, sínbe kell majd tenni... 11 hónaposan állt fel, 14 hónaposan kezdett járni.

A Dévény -tornászról meg annyit: jó hogy vannak, ha szükség van rájuk, de nehogy már minden kicsit gyorsabb mozgásfejlődésű gyerekkel hozzájuk szaladjanak a szülők. Így a valóban szükséges feladataikra nem jut idő...

2011. szept. 20. 09:46
 15/16 anonim ***** válasza:

Ha magától csinálja akkor elég érett rá, vissza meg ugye mégsem nyomhatod a földre:)

Az én lányom még nem állt fel, de hamarabb akart lépegetni mint mászni.2 nap kompban cirkálás után (állva lépegetett, nem ülve lökte magát)megtanult előrefelé mászni (előtte csak tolatott) és rá 2 hétre a mászásból tanult meg kiülni oldalra, majd 3 nappal később rájött, hogyan nyomja fel a felsőtestét a kezével, hogy egyenesen üljön.

Ne aggódj, eljön az idő, hogy szüksége lesz az ülésre és akkor majd rájön, hogy hogyan is csinálja azt.

8,5 hós a kiscsajom

2011. szept. 20. 10:59
 16/16 anonim ***** válasza:

A fiam 6 hónaposan állt fel. Ha maguktól csinálják, nem erőltetik nem lesz semmi baja. Az ülés miatt sem aggódj, van aki feláll, és a fenekére huppan, így jön rá, hogy ülni is lehet. :)

Minden jót Nektek!

2011. szept. 20. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!