Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsit vashiányos 3 és fél...

Kicsit vashiányos 3 és fél hónapos anyatejes babánk.4-5 hónaposan hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
A doktornő azt mondta, hogy nem kell neki vasat adni, de kezdenek kiürülni a vaskészletei és hamarosan a főzelékek majd úgyis megoldják a problémát. Kérdeztem, hogy mikor kezdjem, azt mondta, hogy az almát egy, a főzelékeket 2 hónap múlva. Nem korai ez?
2010. máj. 7. 13:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
20%
De szerintem korai, főleg ha van tejed, nem lehet valami cseppet adni neki inkább?
2010. máj. 7. 13:18
 2/17 anonim ***** válasza:
66%
Végképp nem korai,az első válaszoló az szokott néha gondolkodni?Inkább gyógyszert adna a babájának mint friss zöldséget,gyümölcsöt?Pfff....Hisz mire a doki mondta a főzeléket addigra már majdnem fél éves lenne,mi korai azon?
2010. máj. 7. 13:24
 3/17 anonim ***** válasza:
76%
Akkor nem ha vashiány léphet fel. Vagyis az vérszegénységet okoz. Mi tápis+szopisan kezdtük 4 hónaposan.
2010. máj. 7. 13:24
 4/17 A kérdező kommentje:
Azt mondta, hogy nem vészes a vashiánya, de oda kell figyelni rá + nekem naponta kell májat, céklát...vasban gazdag dolgokat ennem. Gyógyszerben semmiképpen nem gondolkodtunk:)
2010. máj. 7. 13:31
 5/17 anonim ***** válasza:
74%
Nyugodtan elkezdheted őt kóstoltatni ahogy az orvos mondta.Mire megeszik egy adag főzeléket rendesen,lehet hogy 7 hónapos is lesz.
2010. máj. 7. 13:35
 6/17 anonim ***** válasza:
84%
Mivel a vas az agy és a mozgásfejlődés, testi fejlődés során elengedhetetlen a kicsiknek szerintem két dolgot tegyél. TE: egyél vasban gazdag ételeket (még ilyen spenót, sóska, vörös húsok!, rebarbara, sárgabarack, sütőtök... vagy vaskészítményt: pl. Ferrocomp. A baba: miért ne ehetne életkorának megfelelő főzelékeket már négy hósan kezdve. Alma, sárgarépa, burgonya ... , majd 5-6 hósan bakapcsolódhatnak a husik is. Ha ezeket nem enné, bizony vérvétel és gyógyszeres kezelés vár a babára. (Bőre sápadt, fehéres és súlygyarapodása is megáll a vashiányos babának.)
2010. máj. 7. 13:38
 7/17 A kérdező kommentje:
Súlyproblémája egyáltalán nincs, 6300 gramm és tiszta husi, öröm nézni a hurkáit:)))) Abőre fehér, de azt örökölte tőlünk. Mi sem vagyunk barna tipusok.
2010. máj. 7. 14:06
 8/17 anonim ***** válasza:
19%

13:24

Alma korai 4 hónaposan és szoktam gondolkodni.

Főleg azon, hogy orvosok miket mondanak néha.

2010. máj. 7. 14:13
 9/17 anonim ***** válasza:
16%

előző

14 hónapja szoptatom a gyerekemet, nem adtam neki még homeopátiás bogyókat sem, de 4 hónaposan nem tápláltam volna hozzá.

okostojás.

2010. máj. 7. 14:15
 10/17 anonim ***** válasza:
2010. máj. 7. 14:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!