Kicsit vashiányos 3 és fél hónapos anyatejes babánk.4-5 hónaposan hozzátáplálás?
Ez azért jó kéréds, mert 100 féle választ fogsz kapni, amelyben mindenki leírja asaját meggyőződését.
Én kezdő anyukaként anno ettől megőrültem,hogy szerettem volna jó tanácsokat kapni, mégis legalább 100 félét kaptam mindig, és mind különbözött.
Egy dolgot tehettem,elkezdtem mindennek utánaolvasni, több helyen is!
Utána kértem tanácsokat, aztán mérlegeltem valahogy.
Megpróbáltam a jüzan eszemmel valami értelmes középutat választani, amikor volt olyan.
Na jó a msazlag után jön a válaszom, ami szintén nem szentírás, ez csak az én véleményem:
4 hónaposan korai a hozzááplálást elkezdeni, ebben sok kismamának igaza van. De! A dokid azt mondta,hogy KEZDENEK kimerülni a vaskészletei, tehát vannak még,ugye?
Nekem az a véleményem,hogy az első időszakban,hónapokban akár napoknak vagy heteknek is jelentősége van, várj amíg lehet,hoyg kíméld a pici gyomrát. Aztán a kóstoltatást is úgy kezd el, hogy heti egy-két alkalommal adj neki,csak hoyg ismerje meg az ízeket, hogy nem csak az anyatej/tápszer íze létezik. Így, addigra, mire igazán kell majd mást is ennie, illetve már ki is váltanátok majd egy étkezést, talán nem lesz újdonság neki az íz, és jól fog enni "szilárd" ételt is,és a kifogyott vaskészleteket így gyorsan fel tudjátok tölteni.
Szerintem a lányeg a fokozatosság és a mértékletesség, és a józan anyai ösztönök!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!