Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kicsit vashiányos 3 és fél...

Kicsit vashiányos 3 és fél hónapos anyatejes babánk.4-5 hónaposan hozzátáplálás?

Figyelt kérdés
A doktornő azt mondta, hogy nem kell neki vasat adni, de kezdenek kiürülni a vaskészletei és hamarosan a főzelékek majd úgyis megoldják a problémát. Kérdeztem, hogy mikor kezdjem, azt mondta, hogy az almát egy, a főzelékeket 2 hónap múlva. Nem korai ez?
2010. máj. 7. 13:08
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam szintén vashiányos volt, de ő elég súlyosan. Nekünk elkerülhetetlen volt a gyógyszer. Nála már a 3.hónap után elkezdtük a gyümölcsöket és 4 hónaposan már ette a főzeléket. Tejci nem volt elég, a tápszert nem ette, de ha ette volna is inkább a friss zöldséggel és gyümölccsel etettem volna. Most már fél éves, makk egészséges. Nem korai, és tényleg jobb, ha így kapja meg a szükséges vasat, nekem elhiheted...
2010. máj. 7. 17:54
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Ha szedel vastablettát, akkor a babád is kap... 6 hónapig kizárólag anyatejet javasolnak:)))
2010. máj. 11. 21:44
 13/17 Vilcsianyuja ***** válasza:
húha, én most nagyon le leszek hurrogva, de én szoptatás alatt tovább szedem a neoferrofolgammát. háziorvosomat kérdeztem, ő meg javasolta. most 5 hónapos a lányom, csak szopizunk, de pár hét múlva el szeretném kezdeni a kóstoltatást. én csak azért szedtem nagy lelki nyugalommal a bogyót, mert ha terhesség alatt kellett és nem ártott, akkor nem hiszem, hogy most ártana. Egyébként a gyerekorvosotok szerintem biztos tudja a tutit, ha ő azt mondja, semmi baj még, és úgyis minden helyrejön 2 hónap múlva, mikor már 5 és fél hónapos lesz a babád, akkor ne aggódj. Akkor már nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást, ez a 6 hónapig csak anyatej dolog nem szentírás, csak általános iránymutatás, nem kellene ezért szétszedni egymást. Nem hiszem, hogy árt egy 5 hónapos gyereknek, ha már eszik egy kis almapürét, és nem hiszem, hogy lemaradt valamiről egy 6 hónapos gyerek, ha még nem kezdték el mellétáplálni.
2010. máj. 11. 21:48
 14/17 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem korai. Az én fiam 4 hós és üveges főzit teljesen megeszi, de ha főzök neki, azt is megeszi...ami kb 300 ml legalább. Semmi baja.
2010. máj. 11. 22:25
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem korai, hisz akkor már majdnem 5 hónapos, mire elkezded kóstoltatni. És egyébként sem muszáj rohamtempóban. Viszont ha már most vashiányos és nem fog kapni valamit, amiben sok a vas (egyébként a szárnyas húsok, amik a legjobban pótolják, ezért is, mire odaáig eljuttok, már épp ideje lesz, hogy kapja) akkor az folyamatosan ürülni fog a szervezetéből. Ilyenkor jön a sok evési probléma is, étvágytalan és állandóan álmos lesz a baba. Szerintem ez sokkal rosszabb, főleg, hogy a vasat a szervezetbe feltölteni nem pár nap, hanem hosszútávú folyamatos vaspótlásra van szükség. Persze remélem, idáig nem juttok el.
2010. máj. 12. 08:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Sziasztok, az én kisfiamat is vérvételre küldték, mert nagyon sápadtnak találta oltáskor a doktornő-pedig a férjemnek ilyen a színe.Holnap megyek el vele, de nagyon izgulok..honnan vettek vért a babádból, az ujjából?Nagyon sírt?3,5 hónapos, anyatejes, 6,5 kg...
2010. máj. 12. 08:12
 17/17 anonim ***** válasza:

Ez azért jó kéréds, mert 100 féle választ fogsz kapni, amelyben mindenki leírja asaját meggyőződését.

Én kezdő anyukaként anno ettől megőrültem,hogy szerettem volna jó tanácsokat kapni, mégis legalább 100 félét kaptam mindig, és mind különbözött.

Egy dolgot tehettem,elkezdtem mindennek utánaolvasni, több helyen is!

Utána kértem tanácsokat, aztán mérlegeltem valahogy.

Megpróbáltam a jüzan eszemmel valami értelmes középutat választani, amikor volt olyan.

Na jó a msazlag után jön a válaszom, ami szintén nem szentírás, ez csak az én véleményem:

4 hónaposan korai a hozzááplálást elkezdeni, ebben sok kismamának igaza van. De! A dokid azt mondta,hogy KEZDENEK kimerülni a vaskészletei, tehát vannak még,ugye?

Nekem az a véleményem,hogy az első időszakban,hónapokban akár napoknak vagy heteknek is jelentősége van, várj amíg lehet,hoyg kíméld a pici gyomrát. Aztán a kóstoltatást is úgy kezd el, hogy heti egy-két alkalommal adj neki,csak hoyg ismerje meg az ízeket, hogy nem csak az anyatej/tápszer íze létezik. Így, addigra, mire igazán kell majd mást is ennie, illetve már ki is váltanátok majd egy étkezést, talán nem lesz újdonság neki az íz, és jól fog enni "szilárd" ételt is,és a kifogyott vaskészleteket így gyorsan fel tudjátok tölteni.

Szerintem a lányeg a fokozatosság és a mértékletesség, és a józan anyai ösztönök!

2010. máj. 12. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!