Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10hetes (2,5hós) babád mennyir...

10hetes (2,5hós) babád mennyire tartja a fejét? És a kezei ökölben vannak még?

Figyelt kérdés
Hason tartja már rendesen a fejét? És mennyi ideig? köszi. (betegség miatt kérdezem, ezért csak légyszi normális válaszokat írjatok)
2011. szept. 19. 15:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Lányom egész ügyesen tartotta a fejét, amikor fogtuk őt, de magától csak 3 hónapos kora körül emelte fel hason fekve. Ő pici hipotóniával született. 3 hónapos koráig hason feküdni sem szeretett, így a fejét is max. csak átrakta egyik oldalról a másikra, de nem emelte. 3 hónapos kora után viszont mintha mi sem történt volna, úgy belelendült a fejlődésbe, nem maradt le a többi gyerektől.

Nem tartotta ökölben a kezét ennyi idősen már.

2011. szept. 19. 16:08
 2/6 anonim ***** válasza:
szia.az én kisfiam is pont 10 hetes.ha ölben van szépen tartja a fejét,nem is kell odatenni a kezünket a fejéhez,csak a hátát szoktam fogni ha ölben van.amikor a hátára fektetem és megfogja a két kezem akkor picit felszoktam húzni mintha felültetném és akkor is szépen tartja a fejét.(persze ezt nem szoktam sokszor csinálni neki csak a védőnő mondta hogy ezzel is tornáztatom egy kicsit.de ha hasra fektetem(amit egyébként utál)akkor még csak próbálgatja emelni a fejét és ha sikerül is akkor is csak nagyon kevés ideig tarja.túl sokáig nem szoktam hason hagyni,inkább egy nap többször próbálkozunk kevesebb ideig,mert amikor már látom hogy nagyon nem tetszik neki és sír akkor a hátára vagy az oldalára fektetem.és később tovább próbálkozunk.miért gondolsz betegségre?remélem nincs semmi baja a kisbabádnak
2011. szept. 19. 16:39
 3/6 anonim ***** válasza:
16:39 es vagyok.és a tiédnek már jön a foga?mert képzeld az én kisfiamnak most bújik kifele a foga ráadásul a 2 szemfoga egyszerre.:)
2011. szept. 19. 16:40
 4/6 anonim ***** válasza:
a mi babánk már stabilan tartja,mondjuk már a kórházban emelgette,2 hetesen már tartotta a fejét,most szinte le sem teszi,csak néha néha.kezdettől hason alszik.mondjuk neki a mellkasa már a születésnél nagyobb volt,mint a feje,gondolom ezért.
2011. szept. 19. 17:39
 5/6 anonim ***** válasza:
A mi babánk is hipotoniás de elég későn derült ki, most 4 és fél hós és tornáztatással most atrunk ott, hogy már magától megemeli és úgy tartja 1-2 percig, ha pedig hengerbe tekert törölközőt teszek a karja alá akkor már 5 percig is bírja, nézelődik, és további 3-4 percig még csinálja nyöszörögve, utána eltörik a mécses. De legalább már próbálgatja, szépen haladunk :-)
2011. szept. 19. 19:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Csak picit megijedtem, mert a nagyobb fiam már 2naposan a kórházban rendesen emelgette a fejét, ő meg a doki nénije szerint elég gyenge, hipotónia gyanús. De ahogy írtátok, nálunk ugyan ez a helyzet, szépen emelgeti, forgatja a fejét, de sokáig nem bírja még tartani. Pénteken megyünk fejlődés neurológia vizsgálatra. A foga neki még nem jön, de nyálazik szépen :-). A bátyónak 3hónaposan jött ki az első 2foga egyszerre, de a szemfoga csak kb 3hónapja. Most 19hónapos. Az alsó 2jött neki először.
2011. szept. 19. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!