Bocsi, már megint anyós gond. Segítettek? Mit mondjak neki?
Anyósom olykor őrületbe kerget. ő az az igazi falusi asszony aki szerint a nők azért vannak hogy szüljenek és persze minél többet hogy ő is dicsekedhessen az unokák számával. életveszélyben voltunk szüléskor, a lányom koraszülött lett. én is majdnem meghaltam. ő ezt nem veszi tudomásul, hajtogatja hogy kell kistestvér, meg hogy minden terhességben van gond. nekem 18. héttől voltak gondok és 32 héten sos. császár lett.
a lényeg:
-miért nem szülök ismét?
-ha nem ült a gyerek, miért nem ül?
-ha nem mászott, miért nem...stb végig a mozgásokon.
most 14 hónaposom egy hónapja úgy jár ha fogjuk a kezét, de ezt lényegében ritkán mert nem szabad. súlyos hypotón (mostmár kevésbé) és a jobb lábfejével gondok vannak, megyünk két hét múlva ortopédiára. a gyógytornászunk megtiltotta a járkálást.
anyós azt mondja: nem is látszik a gyereken hogy korababa így nem is az és ne is mondjuk hogy gond van mert ez nem igaz(okés, nem látszik de ugyanúgy járunk utógondozóba, heti kétszer gyógytornára, 6 hetente vérvételre a koraszülöttség miatt)
Erre most azt mondta: annyira aggasztja hogy még nem beszél a gyerek!...mondtam hogy hová beszéljen egy 14 hónapos?...erre ő: jó, de a másik két éves unokája már beszél és ő így aggódik....
persze azt tudni kell a gyerek gagyog, utánozza a szavakat (persze csak párat), sikongat, gőgicsél. anyóshoz havonta kétszer megyünk pár órára, olyankor a baba meg van illetődve....akkor hová beszéljen hozzá?
Hogy tudnék frappánsan válaszolni neki.- mikor legutóbb mondta hogy ne is mondjam hogy koraszülött a lányom mert nem látszik rajta, azt feleltem: no igen, és maga viszi gyógytornákra, vizsgálatra, szemészetre?mert maga csak tudja mi látszik meg mi nem! tessék, azt mondta nem látszik, most mégis vinni kell mert a járásával gond van...
de én szeretnék egy jó kis választ ezekre, arra hogy miért nem lesz kistesó és hogy tudjuk mi hogy mi van a gyerekkel és nem kell az okoskodása!
bocsi hogy hosszú voltam....talán megértetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!