Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bocsi, már megint anyós gond....

Bocsi, már megint anyós gond. Segítettek? Mit mondjak neki?

Figyelt kérdés

Anyósom olykor őrületbe kerget. ő az az igazi falusi asszony aki szerint a nők azért vannak hogy szüljenek és persze minél többet hogy ő is dicsekedhessen az unokák számával. életveszélyben voltunk szüléskor, a lányom koraszülött lett. én is majdnem meghaltam. ő ezt nem veszi tudomásul, hajtogatja hogy kell kistestvér, meg hogy minden terhességben van gond. nekem 18. héttől voltak gondok és 32 héten sos. császár lett.

a lényeg:

-miért nem szülök ismét?

-ha nem ült a gyerek, miért nem ül?

-ha nem mászott, miért nem...stb végig a mozgásokon.

most 14 hónaposom egy hónapja úgy jár ha fogjuk a kezét, de ezt lényegében ritkán mert nem szabad. súlyos hypotón (mostmár kevésbé) és a jobb lábfejével gondok vannak, megyünk két hét múlva ortopédiára. a gyógytornászunk megtiltotta a járkálást.

anyós azt mondja: nem is látszik a gyereken hogy korababa így nem is az és ne is mondjuk hogy gond van mert ez nem igaz(okés, nem látszik de ugyanúgy járunk utógondozóba, heti kétszer gyógytornára, 6 hetente vérvételre a koraszülöttség miatt)

Erre most azt mondta: annyira aggasztja hogy még nem beszél a gyerek!...mondtam hogy hová beszéljen egy 14 hónapos?...erre ő: jó, de a másik két éves unokája már beszél és ő így aggódik....

persze azt tudni kell a gyerek gagyog, utánozza a szavakat (persze csak párat), sikongat, gőgicsél. anyóshoz havonta kétszer megyünk pár órára, olyankor a baba meg van illetődve....akkor hová beszéljen hozzá?

Hogy tudnék frappánsan válaszolni neki.- mikor legutóbb mondta hogy ne is mondjam hogy koraszülött a lányom mert nem látszik rajta, azt feleltem: no igen, és maga viszi gyógytornákra, vizsgálatra, szemészetre?mert maga csak tudja mi látszik meg mi nem! tessék, azt mondta nem látszik, most mégis vinni kell mert a járásával gond van...

de én szeretnék egy jó kis választ ezekre, arra hogy miért nem lesz kistesó és hogy tudjuk mi hogy mi van a gyerekkel és nem kell az okoskodása!

bocsi hogy hosszú voltam....talán megértetek :)

2011. szept. 19. 14:32
1 2 3
 21/21 anonim válasza:
100%
Gratulálunk a kislányotokhoz és az anyuka, apuka elott is le a kalappal. Nekem a sogornom volt koraszulott es az anyosom meselte, hogy mi mindenen mentek keresztul vele, a sok kezelés, kórház stb. Ne figyelj az anyósra, légy NAGYON DE NAGYON BUSZKE MAGADRA ES A KISLáNYOTOKRA.
2011. szept. 20. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!