Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tápszert is lehet igény...

A tápszert is lehet igény szerint adni?

Figyelt kérdés
3 hetes babám néha megeszi a 120-at legtöbbször a 90-et. Van, amikor egy óra múlva elkezd sírni, az öklét rágcsálja, adok neki még tápszert, de abból csak 20-at vagy 30-at eszik meg. Mikor lesz rendszer az evésbe? Miért eszik ilyen összevissza?
2011. szept. 16. 22:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

az én lányom igény szerint kapta a tápit megcsináltam egy adagot és annyit evet amennyit akart és ha óránként 30ml akkor annyit ha 4 óra múlva megevett 120ml akkor annyit

nem követem a utasítás

hanem a doki javasolta h annyit egyen amennyit akar és akkor mikor akar

simán beállt 1 hónapos korára h mikor mennyit eszeik éjszaka 8-9 órákat aludt

teljesen úgy csináltam mint ha anyatejes lenne

azért eszik össze vissza mert még kicsi van olyan baba aki csak 2-3 hónaposan áll be de van olyan aki 6 hónaposan nekem spec szerencsém volt

de nekem sem evet mindig ugyan annyit volt h egy egész üveggel megevett és sírt 1 óra múlva h éhes volt h alig 40-50 ml és elvolt vele órákig

mikor olyan 3 hónapos volt akkor volt 4 nagy étkezése és 4 kicsi

nem fogod tudni belediktálni mindig a 120ml h "rendesen" egyen és nem fogod tudni 3 óránként sem etetni ha előbb lesz éhes

persze lehet hagyni sírni de van értelme ?

ne te akard irányítani h mikor éhes és mennyit egyen

most 8 hónapos a lányom ügyes erős baba semmi baja nem lett attól h igény szerint ette a tápszert kicsinek

és még egy gondolat: ha van egy javasolt napi adag a tápszeres dobozon és azt már megette a baba de még éhes akkor nem adsz enni neki ?

lesznek időszakok mikor nagyon sokat fog enni és lesznek amikor az átlagnál kevesebbet nem kell aggódni ők még ösztönösen tudják mennyi táplálékra van szűkségük

2011. szept. 17. 08:39
 12/16 anonim ***** válasza:
65%

ja és még egy gondolat azért mert nincs tejed vagy szinte nincs még mellre teheted a babát

neki is jó ha legalább komfortszopizhat :-))))

(jobb mint a cumi :-P)

2011. szept. 17. 08:42
 13/16 anonim ***** válasza:

jajjjjjjjjj!Utolsó ,ez az utolsó gondolat nem túl jó ötlet!!!Ekkora marhaságot rég hallottam:(((

Csak annyit fűznék hozzá,hogy egy 3 hetes babától ne várd,hogy rendszert csinál a kis napjaiban...minden kialakul idővel...

2011. szept. 17. 08:47
 14/16 anonim ***** válasza:

miért is nem jó gondolat???

sokkal gyorsabban alszik el a kicsim mint ha cumit adnék neki azt amúgy sem fogadta el

nekem csak nagyon kevés tejem volt de a dokim és a védőnőm is mindig mondta h tegyem mellre és utána adjak neki pótlást sőt sok esetben tápi után még akart szopizni hagytam elaludt rajta

és legalább nem volt akkora lelkiismeretfurdalásom amiért a nagyokat tudtam szoptatni rendesen és a kicsit nem.....

miért szerinted mi baj lehetne tőle ???

2011. szept. 17. 11:23
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha megkérdeznéd az Anyukákat,biztos vagyok benne,hogy NEM helyeslő válaszokat kapnál.Az anyai mell táplálásra való,és nem CSAK nyugtatásra,az egy másik kérdés ,hogy a szopis babák megnyugszanak anya cicijén...de szerintem csak úgy odaadni a melled a babának,hogy cumiként használja ,nem helyes....

7 hónapig volt tejem:(,utána tápszert kellett adnom,de eszembe nem jutott volna hogy cuminak használjam a mellem,és azt adjam a babámnak,miután már nem volt benne tejcsi...

Az enyém sem fogadja el a cumit,így simogatással és ringatással nyugtattam meg,miután már nem ciciztünk!

A másik pedig,hogy olyan borzasztó,hogy anyukák kevesebbe nézik saját magukat csak azért mert 2-3 tudtak szoptatni rendesen egyet meg nem....ez butaság!Nem ez a lényeg,hanem ,hogy imádod a gyermeked,és mindenből megpróbálod a legjobbat adni neki,mivel nincs anyatej így tápszert kap,mert momentán ez a legjobb neki,egy lényeg,hogy táplálod és szereted!!!

Sajnos a mai világ azt súlykolja,hogy nem 100%-os anya az aki nem szoptat legalább 2-3 évig :(((Pedig ez butaság!Minden anya 100%-os aki szereti és eteti ,gondozza gyermekét!!!!

2011. szept. 17. 12:07
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet adni igény szerint a tápot! Születésétől fogva tápos, és igény szerint kapja. Sosem lépte túl a maximumot, tudja mikor van tele a pocak. Te honnan tudod eldönteni, neki mennyi az elég? Sok mindentől függ, nem csak a kortól.
2011. szept. 17. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!