A tápszert is lehet igény szerint adni?
az én lányom igény szerint kapta a tápit megcsináltam egy adagot és annyit evet amennyit akart és ha óránként 30ml akkor annyit ha 4 óra múlva megevett 120ml akkor annyit
nem követem a utasítás
hanem a doki javasolta h annyit egyen amennyit akar és akkor mikor akar
simán beállt 1 hónapos korára h mikor mennyit eszeik éjszaka 8-9 órákat aludt
teljesen úgy csináltam mint ha anyatejes lenne
azért eszik össze vissza mert még kicsi van olyan baba aki csak 2-3 hónaposan áll be de van olyan aki 6 hónaposan nekem spec szerencsém volt
de nekem sem evet mindig ugyan annyit volt h egy egész üveggel megevett és sírt 1 óra múlva h éhes volt h alig 40-50 ml és elvolt vele órákig
mikor olyan 3 hónapos volt akkor volt 4 nagy étkezése és 4 kicsi
nem fogod tudni belediktálni mindig a 120ml h "rendesen" egyen és nem fogod tudni 3 óránként sem etetni ha előbb lesz éhes
persze lehet hagyni sírni de van értelme ?
ne te akard irányítani h mikor éhes és mennyit egyen
most 8 hónapos a lányom ügyes erős baba semmi baja nem lett attól h igény szerint ette a tápszert kicsinek
és még egy gondolat: ha van egy javasolt napi adag a tápszeres dobozon és azt már megette a baba de még éhes akkor nem adsz enni neki ?
lesznek időszakok mikor nagyon sokat fog enni és lesznek amikor az átlagnál kevesebbet nem kell aggódni ők még ösztönösen tudják mennyi táplálékra van szűkségük
ja és még egy gondolat azért mert nincs tejed vagy szinte nincs még mellre teheted a babát
neki is jó ha legalább komfortszopizhat :-))))
(jobb mint a cumi :-P)
jajjjjjjjjj!Utolsó ,ez az utolsó gondolat nem túl jó ötlet!!!Ekkora marhaságot rég hallottam:(((
Csak annyit fűznék hozzá,hogy egy 3 hetes babától ne várd,hogy rendszert csinál a kis napjaiban...minden kialakul idővel...
miért is nem jó gondolat???
sokkal gyorsabban alszik el a kicsim mint ha cumit adnék neki azt amúgy sem fogadta el
nekem csak nagyon kevés tejem volt de a dokim és a védőnőm is mindig mondta h tegyem mellre és utána adjak neki pótlást sőt sok esetben tápi után még akart szopizni hagytam elaludt rajta
és legalább nem volt akkora lelkiismeretfurdalásom amiért a nagyokat tudtam szoptatni rendesen és a kicsit nem.....
miért szerinted mi baj lehetne tőle ???
Szerintem ha megkérdeznéd az Anyukákat,biztos vagyok benne,hogy NEM helyeslő válaszokat kapnál.Az anyai mell táplálásra való,és nem CSAK nyugtatásra,az egy másik kérdés ,hogy a szopis babák megnyugszanak anya cicijén...de szerintem csak úgy odaadni a melled a babának,hogy cumiként használja ,nem helyes....
7 hónapig volt tejem:(,utána tápszert kellett adnom,de eszembe nem jutott volna hogy cuminak használjam a mellem,és azt adjam a babámnak,miután már nem volt benne tejcsi...
Az enyém sem fogadja el a cumit,így simogatással és ringatással nyugtattam meg,miután már nem ciciztünk!
A másik pedig,hogy olyan borzasztó,hogy anyukák kevesebbe nézik saját magukat csak azért mert 2-3 tudtak szoptatni rendesen egyet meg nem....ez butaság!Nem ez a lényeg,hanem ,hogy imádod a gyermeked,és mindenből megpróbálod a legjobbat adni neki,mivel nincs anyatej így tápszert kap,mert momentán ez a legjobb neki,egy lényeg,hogy táplálod és szereted!!!
Sajnos a mai világ azt súlykolja,hogy nem 100%-os anya az aki nem szoptat legalább 2-3 évig :(((Pedig ez butaság!Minden anya 100%-os aki szereti és eteti ,gondozza gyermekét!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!