Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idős kórtol vannak...

Mennyi idős kórtol vannak emlékei a babáknak?

Figyelt kérdés
2011. szept. 16. 12:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Nemrég olvastam, hogy 3 éves kortól vannak emlékei egy kisgyereknek.
2011. szept. 16. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, hogy 3-4 éves kortól.
2011. szept. 16. 13:02
 3/9 anonim ***** válasza:
Én ovis kortól emlékszem erre-arra.
2011. szept. 16. 13:03
 4/9 anonim ***** válasza:
3 éves korra alakul ki a hosszútávú memória
2011. szept. 16. 13:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl. vannak emlékképeim már 1,5 éves koromból. 2 éves 4 hónapos voltam amikor a húgom született és tisztán emlékszem több mindenre, amikor anyut bevitte apu a kórházba, amikor hazajöttek, amikor mentünk látogatni. De a tesóm pl. csak óvodás korától emlkékszik dolgokra.
2011. szept. 16. 13:11
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, én is úgy tudom, hogy kb 3-4 éves kortól.

Viszont a saját tapasztalataink végett kicsit olvasgattam a témában korábban, és állítólag tudattalan tapasztalatai egészen kis korából is lehetnek a gyereknek. Érdekességképpen leírom a mi példánkat: a lányomat 10 hetesen műtötték (ezt követően hosszú hónapokig rettegett minden fehér köpenytől). 18 hós korában teljesen véletlenül - egy boltban - összetalálkoztunk az orvossal, aki annakidején altatta őt. A pasi láttán olyan halálfélelemszerű pánik fogta el a gyereket, hogy borzasztó! Órákig zokogott, alig bírtuk megnyugtatni végül és közben végig azt üvöltözte, hogy báááci NEEEEM Báci! Báci! Báci nem nem nem!!

Úgy tűnik, hogy mivel az ő arcát látta utoljára, ezért őt kötötte az egész tortúrához... :S Most 3 éves a lányom és ha hasonló karakterű, vastag bajuszos, barnahajú embert lát, akkor az illető alapból unszimpatikus neki. Pedig egyébként egy nagyon is barátkozós, könnyen kontaktust teremtő, nagyon jó szocializációs készségű gyerek, de ilyen emberekkel egyszerűen szóba se áll.

2011. szept. 16. 13:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Fiamnak 2,5 éves kora óta

(kempingezni voltunk Görögországban és bezárta magát a wc-be, na erre a mai napig emlékszk, pedig ennek 9 éve)

2011. szept. 16. 13:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Természetesen emlékei születése óta vannak, így tanul ugyanis. Pl a hangodat megismeri születéskor emlékszik rá a hasadból.

De ezekkel az emlékekkel nem tud mit kezdeni, csak arra vannak, hogy a világban eligazodjon. A másfél éves lányom emlékszik, hol rakta le a cumiját, hol van a könyve, hol tartjuk a babkekszet, mi történik a doktor néninél, a játszótéren stb. De hosszútávú emlékezet az valóban 3 éves korra tehető.

2011. szept. 16. 21:29
 9/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a válaszait.

Azt én is tudom,hogy 9 hónaposan is megtanult már pár dolgot,csak a hosszútávú emlékezéssel nem voltam tisztában. :)Mert ahány oldal,annyi féle válasz volt. :)

Az én kicsikém most 9 hónapos és 2 hetes.Már felismeri a játékait,ismerős embereket,hangokat,tud egy-egy dolgot hol tartunk.Szóval sok mindent megtanult már. :)

De emlékei akkor csak kicsit késöbb lesznek elvileg.

2011. szept. 17. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!