Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem bírja legalább a 3...

Miért nem bírja legalább a 3 órát kivárni a kisfiam?

Figyelt kérdés

6 hetes babám sajnos tápszert kap,de 2,30 óra után sír a kajciért.De ugye legalább 3 óra kell a tápszer megemésztéséhez?Nem minden etetésnél csinálja ezt,de egy nap egyszer-kétszer biztos,aztán van hogy 4-4,30órát végigalszik.Hiába adok olyankor neki vízet,hogy legalább bírja ki a három órát,nem kell neki.Bele kortyol és kiköpi.120ml-ert adok neki,meg is eszi úgy néz ki elég is akkor neki,nem kér többet.Próbáltam 140-150ml-ert adni de akkor azt meg kibukja.

Muszály kivárnom a 3 órát,vagy ilyen esetben mikor ennyire kéri adhatom 2,30óra után neki a tápszert?Lehet hogy valamikor elöbb megemészti a tápszert?

2009. ápr. 23. 15:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Bár az én babám anyatejes, mégis 2 óránként eszik az első perctől fogva, pedig már 4 hónapos.

Szerintem nem kell kivárni az időt, ha éhes, etesd meg! Nincs rosszabb hallgatni az éhes babát sírni!

2009. ápr. 23. 15:16
 2/8 A kérdező kommentje:
én is így gondolom,de itt olvastam hogy tápszernél várni kell legalább 3órát.de ha egyszer éhes mit csináljak?2,30óra után adhatok neki ha kéri,igaz?
2009. ápr. 23. 15:18
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha 2 és fél óra múlva éhes, akkor adjál neki. A babák nem óramű pontossággal működnek, nem kell mindent percre pontosan betartani.

Nekem sajnos mindkét gyerekem tápszeres volt, a lányom 2 óránként evett, a kisfiam betartotta a 3 órát, de volt, hogy hamarabb megéhezett. Olyankor mindíg adtam neki, nem volt semmi gond belőle.

És mikor a babák éhesek, szerintem kár itatással próbálkozni, úgysem fogja elfogadni, hiszen éhes és nem szomjas.

Sok sikert neked:)

2009. ápr. 23. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyanígy voltam az első időkben volt hogy a 2 órát alig bírta ki, pedig rendes adagot evett. Gondoltam is rá, mi lenne ha anyatejes lenne? /azt még hamarabb emésztik meg a babák/ Én adtam neki mikor kért és a vizet az én babám sem itta. Most leszünk 4 hónaposak és már csak napi 5x eszik nagyjából ugyanabban az időben,pedig nem szoktattam semmihez. Szerintem csak gyorsabb az emésztésük, de semmi probléma ezzel. :)

2009. ápr. 23. 15:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha kéri, akkor adj neki előbb is. Igaz, nekem szopizott, és kibírta vele az elejétől fogva 3,5 óráig.
2009. ápr. 23. 16:03
 6/8 anonim ***** válasza:

szió, a tápi sajnos kicsit más, mint az anyatej, kell a 3 óra szünet. 8 hetes a manóm, két hét alatt a napi 8 étkezést 6ra redukálta magától, ne félj, a tiednek is be fog állni.

Nem tudom van e valami, ami nem árt neki, és szereti.. az enyémmel úgy itattam vizet, hogy nagyon pici gripe watert tettem bele, mert szereti az ízét, és még egészséges is.

amire én nem lennék képes, de működik: tegnap a kórházban két anyukának is volt hasonló gondja (az egyik anyatejes volt), csak 3 orankent adtak nekik enni szígoruan... úgy sírtak szegénykék :((

próbáld azt, hogy kevesebbet adsz, és amikor ugy erzed elég, akkor gyorsan lecseréled az etetőcumit játszócumira :)

ha gondolod, akkor irj privit, és megnezem, hogy az enyém mennyiket evett mikor (szép exceltablaban van minden :))

ja, és ne ess kétségbe :)

még az jutott eszembe, hogy kifáraszthatod, hogy aludjon (séta, stb) (én épp most baba jógáztattam, végigkurjongta, nevetett, de a vegefelé élfáradt, két percre rá elaludt, következő etetésig nem is ébred fel talán)

2009. ápr. 23. 16:32
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is nyugodtan adjál neki hamarabb ha már annyira éhes. Nekem is ha sír a babám, adok neki, anyatejes de óránént mellre teszem, pedig már 2 hónapos. Az éjszakát végigalussza, nagyritkán megébred 5-5:30 -kor, akkor szopizik, majd még alszik 2-3 órát, s kezdődik a nap, óránként kaja, délután megint 3 óra alvás, s ismét óránkénti kajcsi.

Normálisan fejlődik, gondolom te sem bírod hallgatni ha sír, nyugodtan etesd meg hamarabb, te is vagy úgy hogy ebéd vagy vacsi idő előtt megéhezel!

2009. ápr. 23. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!4 hetes kora óta csak tápszeres a babám.

Napközben 5.-ször eszik és 3 óránként+-fél óra.Van,hogy elöbb kéri!Szerintem nem kell kivárni a 3 órát.Add nyugodtan elöbb,ha éhes!

3 hónapos kislány anyukája

2009. ápr. 23. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!