Ugye minden gyerek, tesó után jár külön gyes, akkor is ha még éppen kapom ikreim után a dupla gyest?
Köszönöm! Már értem...de ez marha jó:(
És akkor mivan ha: Elmennék dolgozni az ikreim mellett,ezért ugye csak szimpla gyest kapnék már. Ezt tudom.
Ikrek után ugyebár minimum 6 éves korig jár a gyes,még akkor is,ha azt visszavették szimplára. Ezt is tudom.
De ha ilyen esetben jönne közben a tesó, akkor azért ő utána igényelhetek gyest,nem? Ezt nem tudom.
Remélem érthető voltam!
Köszi!
Az ikrek után járó dupla gyest tartsd meg az ikrek 6 éves koráig. Ha még nincsenek 6 évesek csak mondjuk 2-3-4 akkor így jobban jársz hisz dupla gyest kapsz.
Ha az ikrek 2-3-4 éves korában születik a kistesó akkor őrá ne igényeld a gyest mert akkor csak EGY gyest fogsz kapni, mivel egyszerre csak EGY jogcímen járhat az ellátás, mindegy, hogy hány darab 3 éven alulid van otthon.
Igényelni igényelheted, de akkor az ikrek után már nem jár. És ha a "szimpla" gyerek mellett mész el dolgozni, akkor azt csak max. 6 órában teheted, míg ikrek esetén időkorlátozás nélkül végezhetsz munkát. Tehát, ha az ikrek mondjuk 3 évesek és jön a tesó, akkor nem igényelném a gyest a tesóra, mert úgyis csak 1 gyest kapnál, így viszont a tesó mellett vissza mehetsz dolgozni már akár 2 év múlva is, mert a gyest nem rá kapod, és akkor még 1 évig az 1 gyest fogod kapni, míg az ikrek nem tankötelesek. De ha a tesóra igényeled a gyest, és mondjuk 2 éves korában visszamennél dolgozni, akkor nem kaphatod a gyest, ha 8 órában dolgozol.
Viszont, ha az ikrek 4-5 évesek, és jön a tesó, netán nem dolgozol, akkor addig, amíg nem tankötelesek, kapod az 1 gyest. Amikor ez lejár, akkor pedig talán igényelheted a gyedet a kicsi után, mert akkor azzal jobban jársz, mint a sima gyessel. De ehhez már nem értek, hogy azt hogy kell "megjátszani", hogy kell elintézni, ezt a munkahelyeden a bérszámfejtők meg tudják mondani, hogy jársz jobban...
Köszönöm a gyors válaszokat!
Utolsó elötti válaszoló! Megtartanám éna dupla gyest,de ha visszamegyek dolgozni,már nem kapom...:(
Amúgy tényleg köszi,sokat segítetettek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!