Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel erősítitek a babátok...

Mivel erősítitek a babátok immunrendszerét?

Figyelt kérdés
Itt most termékneveket szeretnék megtudni. 7 hónapos a kisfiam és az ovis nagytesótól félő hogy elkapja a bacikat.Zöldség gyümölcs választól kíméljetek.Eszik minden nap ilyeneket de sose használ nála sem ahogy a másik fiamnál se használt sosem. Az egészséges táplálkozás mellé még kell kiegészítés szerintem.
2011. szept. 15. 13:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nálunk a napi vitamin:

cebion multi, váltva béres csepp + cebion c vitamin

(cebion multi csak 1 év felett lehet)

Megelőzésre:

heti egy oscillococcinum,

ha elfogy, akkor az echinacea cseppeket fogom kipróbálni, egy hétig adni, egy hét szünet

2011. szept. 15. 13:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Adj neki cebion cseppet.A béres cseppet csak 10 kg-tól lehet adni.Van még a multi kid szirup,amit lehet négy hónapos kortól.Az én fiam nem szerette,mert narancsos.
2011. szept. 15. 13:46
 3/11 A kérdező kommentje:
Multi kidet használom épp és arról akarok váltani mert nem jó. Hiába szedi máris benyelt egy náthát.
2011. szept. 15. 13:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos a gyerekvitaminok nagy része tele van elég durva tartósítószerekkel, én ezért a multi kidet egyáltalán nem is javaslom. Ami jó egy ilyen korú babának, az kizárólag a Cebion. Lehet többet adni, mint a javasolt, mondjuk reggel este 10 cseppet. Illetve a D vitamint (Vigantolt) szintén add minden nap, még 2 éves kor felett is javasolt, mert a D vitamin nagyon fontos az immunrendszernek. Aztán az influenza szezonban a heti egy Oscillococcinum (ahogy már előttem is írták). Az echinacea csepp alkoholos, így gyerekeknek nem ajánlott. 1-2 éves kor felett lehet már jó nevű vitaminokat adni (GMP tanúsítványosat, pl. Now márkát). Illetve én 1 éves korától a Béres cseppet adom neki, de hát abban is van azért tartósító. És természetesen a legjobb immunerősítő az anyatej!
2011. szept. 15. 14:04
 5/11 anonim ***** válasza:
Van egy vèdôoltàs amit 9 hòsan lehet kèrni ha ovisokkal èrintkezik a baba. Hàzi orvosod tudja mi az ès tanàcsos beadatni mert az ovibòl hazavitt bacikat egy kicsi nem a megfelelô èletkorban èli meg könnyebben vezet nàla szövôdmènyekhez.
2011. szept. 15. 14:06
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi , már megyek is venni ossilococcinumot. Még épp csak törtyög a kicsi orra , remélem hogy evvel megszünik ez is.Anyatej jó is, de az egy kincs ami nincs. Volna de egy hónapja leválasztotta magát a kisfiam és hagytam elapadni.
2011. szept. 15. 14:31
 7/11 anonim ***** válasza:
2011. szept. 15. 15:34
 8/11 anonim ***** válasza:

anyatej, cebion, vigantol

megelőzés és kúra: sólámpa, infralámpa, párásító

sok séta, levegőzés, szellőztetés

és extra higiénia, pl a gyerekszobában sokkal többet takaríotok, pedig látszatra nincs kosz, de jön megy mindenki, ki tudja mit fogot meg hol járt, és nem akarom hogy a gyerek azt nyalogassa, ezért a domestosnak a kendőjével mindgi áttörlöm a kiságyat a kilincseket stb.

ennél jobbat nem tudok, még kicsi más vitaminkhoz

2011. szept. 15. 15:47
 9/11 anonim ***** válasza:

1/4 C Food matrix. Összetörve, rostos lével adom be. Amíg ez nem volt: Aktivátort(Forever-től) adtam annyi cseppet, ahány kilós volt. Nekünk bevállt. Sokat vagyunk gyerekek közt, náthás unokatesók, stb, semmit nem kapott még el. 7 hónapos koráig szopott.

Most 17 hós kislány anyukája

2011. szept. 16. 01:48
 10/11 anonim ***** válasza:
15-34-es, aki belinkelted a Cebionos kérdést. Sajnos nekem van egy betegségem, ami miatt eléggé körül kellett járnom a vitamin kérdést. És egyértelmű, hogy a C vitamint semmiképp sem lehet túladagolni. Szent-Györgyi Albert rendszeresen szedett napi több ezer mg C vitamint, ha beteg volt, akár a 10e-t is megközelítette a szedés. Én már jó ideje szedek napi 2000 mg C vitamint, és semmi baja a vesémnek. Aki hajlamos rá, annak C vitamin nélkül is lesz veseköve. Egyszer egy nálam sokkal okosabb ember (orvos) elmagyarázta egyszer, hogy miért nem igaz ez a tévhit, de már nem emlékszem pontosan a szakmai magyarázatra. És még egy kérdés. Szerintetek mennyi zöldséget, gyümölcsöt kellene megennünk ahhoz, hogy fedezzük a napi vitaminszükségletünket? Úgyhogy fontos a pótlás (persze nem ipari mennyiségben és kúraszerűen), de a kiegyensúlyozott táplálkozás is fontos. Ja, még az jutott eszembe, hogy a bélflóra egészsége is nagyon fontos az immunrendszernek, ezért részesítik előnyben az anyatejet, illetve a bifidust tartalmazó tápszereket, babatejeket.
2011. szept. 16. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!