A saját készítésű főzelékeket fűszerezitek?
Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hós, s én szoktam egy pici ételízesítőt illetve sót beletenni. Remélem nem ártok neki vele.Anélkül olyan ízetlen....2009. ápr. 23. 11:19
1/8 anonim válasza:
Én is sóztam nagyon kicsit, semmi baja nem lett tőle. Sőt, nekem is sózta az anyukám kiskoromban, és nekem sem lett bajom :) Kb. 8-9 hónapos korától meg már többféle fűszert is használtam, pl. bazsalikomot, majorannát, kakukkfüvet, tárkonyt, rozmaringot. Mihez mi passzolt :)
2/8 anonim válasza:
Kicsit később én is meg fogom neki picit sózni, borzasztó íze van így.. :)) Sárgarépa és zöldborsót kóstoltam... jajj.. de még csak 5 hónapos.. még várok :)
3/8 anonim válasza:
Nekem szerencsém van, mert mindent elfogad natúran a 11 hósunk, se só, se cukor, esetleg pici fokhagyma pl. a sárgaborsóba.Egyébként szerintem nagyon finomak a natur zöldség, főleg a gyümölcspürék, inkább ami ízlésünk van kicsit elrontva a túlízesítéssel-fűszerezéssel, mi is visszaszokhatnánk kicsit a természetesebb ízekhez.
Nekem inkább aza gondom, hogy nem tudom mikor eheti a miénket, nincs szívem neki azt adni, így inkább kotyvasztgatok, igaz nem nagy fáradság, csak ha úton vagyunk, nehezebb megoldani.
4/8 A kérdező kommentje:
Az olyan főzelékeket, amiben gyümölcs van, azokat én sem szoktam, azok finomak.De ma például zöldborsó-sárgarépa-burgonya-csirkemell pürét készítek s iszonyú ize van egy kis só nélkül. :( S az én drágám meg sem eszi "natur"-on.
2009. ápr. 23. 11:31
5/8 anonim válasza:
Az én lányom már 11 hós, én már bátrabban fűszerezek neki. Vettem egy natúr zöldségfűszert (Natura zöldségkeverék a neve), azzal szoktam fűszerezni, sok minden van benne 590.-Ft. ha jól emlékszem egy nagy zacskónyi. Ezen kívül azért már picikét sózom, illetve ha olyan a főzelék (pl. zöldborsó), akkor picike cukrot is teszek bele. Hiába mondják, hogy a babák még mindent megesznek, mert nincs összehasonlítási alapjuk milyen a sós és natúr íz, de ez nem minden esetben igaz, az én lányom sokkal jobban megeszi, ha ízesítem valamivel.
6/8 anonim válasza:
Én nem fűszerezem. A babáknak sokkal több ízlelőbimbójuk van és másképp érzik az ízeket mint mi. A főzési technikán is múlik, hogy milyen íze van az ételnek de én nem szoktam ízetlennek érezni. A másik ok pedig, hogy elvileg a zöldségeket, gyümiket natúr ízükben kellene megszeretniük, a só pedig károsíthatja a veséjüket. Persze lehet, hogy egy minimális mennyiség nem okoz bajt, de szerintem felesleges. Mindenki maga tudja. Engem is megetetett a nagymamám 6 hós koromban tölött káposztával, mégis élek. De én nem kísérletezem a gyereken.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek.
2009. ápr. 23. 12:02
8/8 anonim válasza:
Csipet sót teszek a főzelékhez,de nagyon csipetet,különben iszonyú íze van.5 hós a babám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!