Városi anyukák! Akiknek jött a kisebbik 3éven belül a nagyot nem vették be az oviba?
Na, most lett zavaros a történeted.
Most akkor mikor és milyen indokkal utasították vissza a gyerekedet?
Már bocs, de azt, hogy annak, akinek dolgoznia kell, nem megoldás az óvoda! Talán azért nem kellene kiforgatni ennyire a szavaimat. Igaz, utólag még kiegészítetted a sztorit néhány dologgal, de így talán még zavarosabbá vált az egész. igen, ha a szülők dolgoznak, az óvodának bizony fel kell vennie a gyereket, ha a körzetbe tartozik és dec. 31-ig betölti a 3. évet. Az utána született gyerekeket csakis akkor, ha még marad hely. Gondolom, szabadságod amúgy is maradt, így arra számítanak, hogy addig ki tudod venni vagy másképp meg tudod oldani. sajnos, tudod az óvodába se lehet bizonyos létszám fölött bevenni gyereket, hisz meg van szabva, hogy egy gyereknek hány négyzetméter szükségeltetik. Azért az mégse megoldás, pl., hogy a délutáni alváskor egymás hegyén-hátán aludjanak. akkor, ha így lenne, ez lenne a háborgás oka. A tárgyi feltételekről meg ugye nem az óvónők tehetnek... Ez-irányú panaszoddal az önkormányzathoz, a fenntartóhoz fordulhatsz. Hogy néhány évtizeddel ezelőtt mi és hogyan volt, az ma már nem igazán számít.. akkor pl. voltak hetes bölcsik is... ugye, ez manapság kissé hajmeresztő?
Nem tisztem megvédeni a helyi óvónőket, meg tudják ő védeni magukat :) de azt ne mondd ár, hogy óvoda nélkül a gyerekek bármiben is hátránnyal indulnak!! Ezt még óvónőként is butaságnak tartom! én pl. egy napotse jártam óvodába, csupán iskola-előkészítőbe anno.. Semmi gondom nem volt az iskolában, sőt végig jól tanultam, pedig a szüleim nem pedagógusok ... Nem szabad túlmisztifikálni a szocializáció= óvoda témát! Ha te otthon leszel a picivel, a nagyra is fog jutni idő, csak jól kell szervezni! Mint írtam: szocializálódni a játszótéren is lehet, sőt. Emellett gondolom, nem csak ide jártok, hanem lesz ő más helyen is emberek között. Szóval az óvoda csak segít, de nem kizárólagos hely.
Ha meg ennyire vinni szeretnéd, miért a védőnőnél érdeklődsz? Nem is értem! Ha gyógyszer kell, nem a zöldségestől kérünk tanácsot... Be kellett volna menni az óvodába ismét és mivel már elmúlt 3 éves, nagy valószínűséggel fel is vették volna. De erről már lekéstél.
Én eleve azt sem értem,hogy a mai világban,amikor alig van hely az ovikban, egyáltalán miért lehet, olyan gyerek, akinek nem dolgozik az anyukája.
Én sem adtam be a nagyot, amikor meg lett a pici. De azt nagyon utáltam,hogy amikor az első után vissza akartam menni dolgozni, nem tudták felvenni helyhiány miatt. Nekem mákom volt,mert toleráns volt a munkahelyem és olyan munkát kaptam,amit otthonról is tudok végezni. Igaz,nem annyi fizut kaptam, de kijöttünk.
Nekem valahogy eszembe sem jutna beadni a gyereket,ha nem dolgozom. Ha éppen nagyon fontos dolgom van, van nálunk ilyen gyermekmegörző-szerűség, ahova egy délelőttre órára be lehet adni!Viszonylag jó áron. Nagyon ritkán azt vettem igénybe.
Nem mondom,hogy mindig könnyű két gyerekkel, de hát vállaltam. Ha nagyon nem akartam volna, akkor vártam volna, amíg nagyobb 5 éves lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!