Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt az első szó, amit a...

Mi volt az első szó, amit a babátok kimondott és mennyi idős korában?

Figyelt kérdés
az én babám még picike, de alig várom, hogy elkezdjen beszélni :)
2009. ápr. 22. 20:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
És olyat láttál hogy egy kisbaba 3hósan hasról hátra és visszafordul meg mászik és pluszba van 2foga.Az orvos is majdnem elájult mikor meglátta.Ha mondja hogy baba akkor el is kezdi keresni a babáját.Ha én kimegyek a szobából akkor kiabál hogy anya.Most 8hós és magától megtesz már egy két lépést.Ő olyan hogy akkora akarata van hogy addig küzd amíg nem tud valamit megcsinálni.És sír ha segíteni akarok neki.
2009. ápr. 22. 21:07
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért van, mert már annyira várjuk, hogy megszólaljon, hogy olyan szavakat hallunk, amiket talán nem is mondott ki. Egyik éjszaka például a babám felsírt a kiságyba és mikor odamentem esküszöm úgy hallottam,hogy azt mondja, hogy "kő lóvé" meg, hogy "gól". Pedig nyilván nem meccsre akar menni, focit sem látott még. :-)
2009. ápr. 22. 21:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 7.5hónapos,még nem mond értelmes szót,de néha én is úgy hallom,hogy azt mondja:mamama,dedede,tetete,bababa:)Nagyon cuki pofa,meg tudnám zabálni:)
2009. ápr. 22. 21:10
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Kedves babákkal foglalkozó! Én nyelvészetet tanultam, tudom én is mi az "igazi" első szó. De nekem ez már akkor is gyere és anya:) Anyai dolgok biztos:)
2009. ápr. 22. 21:16
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

20:13-vagyok! Az én kisfiam annyira apás, hogy a délutáni alvás után, csak az "apa" nevet hajtogatja! Alig várja, hogy megjöjjön az apukája a munkából! Ha meglátja, szinte kiugrik a kezemből, az apukája nyakába. Onnan viszont nem lehet elvenni sem, mert vagy 30 percig csak az apukáján lóg. Este apáé, ilyenkor a két kis pasi együtt játszik. Szeretik egymás nagyon. Apa nevét nagyon szereti mondogatni.:) Persze férjem olvad. Anya sehol sincs,gondolom azért, mert számára ez természetes, hogy én minidig vele vagyok, és én csak a sikításaiból megértem, hogy mire van szüksége.. néha mintha mondana valami ahhoz hasonlót, de ez még csak véletlen lehet, mert nem ismételi meg többet.

De már feláll úgy 8 hós kora óta. most 9 hós, kapaszkodva megy, ha fogom a kezét lépked. kb egy hete kezdett el négykézláb menni, mert eddig hason tepert csak.Ma volt ez első olyan alkalom, hogy elengedte a kanapé szélét, apa felé fordult, és 2 lépést megtett, majd megragadta az apukája karját, nehogy elessen!:) Hihetetlen milyen gyorsan fejlődnek! Még csak most született, és már lassan visszadumál!:)

Apropó, a csajozásos mutatvány megér egy szót. Képed a mostani tini lányok után még a babakocsiból is utánuk fordulni (legközelebb megérem, hogy utánuk is fütyül), hogy szinte kiesik a babakocsiból! Minap épp egy lány futott el előttünk, aki kisvártatva megállt előttünk, és nyújtó, tornázó gyakorlatokat végzett. (lehajolt meg egyebek). Ez a fiamnak annyira tetszett, hogy hangos kacagásban tört ki, sikongatott, meg miegymás...Dúúúrva, én meg csak égtem, mikor elhaladtam a csaj mellett...

2009. ápr. 22. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!