Miért születnek mostanában olyan nagy babák?
35 hétre 2700 grammal született a kislányom 47 centivel, 13 kg híztam, 20 hétig szedtem Elevitet és eéág sokat ettem.
Szülés után 5 kg plusz maradt, most 8 hós a kislányom és nincs rajtam plusz kg.
Én 9kg híztam,elevitet a 8.hétig szedtem utána semmit,jómagam is nagy súlyal születtem(4150g),és nagyon féltem,hogy a kisfiam is nagy baba lesz.3150g volt születésekor,és én sem vagyok/voltam kövér 60kg vagyok.
7.5hós manó anyuja
Mindkét terhességemnél 10 kilót híztam. Első baba 3810 52(lány) második 4370 54 ( fiú) Vitamint mindkettőnél szedtem.
Párom 190magas én 175, súlyra normál.
Én is tesóm is 4 kiló feletti súllyal születtünk. Szerintem genetika.
Szerintem genetika, illetve altalanossagban is eszreveheto, hogy az emberek egyre nagyobbra, magasabbra nonek. Ez nem tudom, hogy minek koszonheto, de altalaban a fiatalabb generaciok atlagmagassaga nagyobb.
Egyebkent a magzat merete az anya taplalkozasatol is fugg, nagyobb az osszefugges kozotte, mint a terhesvitaminokkal valo kapcsolat. Elvileg, ha nagy aranyu a szenhidratfogyasztas az anyukanal, akkor nagyobb lehet a szuletendo baba is.
Reszemrol: en igen vekonyka voltam baba elott (179 cm es 63 kg, szalkas izmos testalkat, szoval csont es nemi izom). Erre konkretan 25 kg-ot hiztam, ami sok, de akkor nagyon nem erdekelt, mert vegre egyszer eletemben a hormonoknak koszonhetoen jo volt az etvagyam es meg az igy elert suly is eloszlott szepen rajtam a magassagom miatt, senki meg nem mondta volna, hogy vagyok egyaltalan nyolcvan kilo, pedig mar a kilencven fele gorbultem.
A ferjem atlag pasimagassagu, 185 cm, sportos testalkatu.
A fiam 3700 grammal es 55 cm-rel szuletett, ami nem keves, de osszessegeben nem is sok, mert a ferjem negy kilo feletti sullyal es 59 cm-rel szuletett, en es a noverem 3500 gramm kornyeken voltunk, a batyaim negy kilo felett. Szoval a mi csaladunkban mindket agrol nagyok a babak, foleg a fiuk, ehhez kepest az en fiam atlag alatti sulyu volt. Terhesvitamint vegig szedtem, mar teherbeeses elott is harom honappal es szules utan harom honapig (sok megmaradt, nem akartam kidobni).
Most negy es fel honapos a fiam es mar a regi sulyomon vagyok, szules utan harom honap alatt lepotyogott rolam mind a 25 kg, amit felszedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!