Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi van a Jana babavízzel?

Mi van a Jana babavízzel?

Figyelt kérdés

Egy hete feldobta ezt a témát egy anyuka azóta sem érkezett választ.

Sokan örülnénk ha írna erről. Egyáltalán van igazság alapja a dolognak??

Köszönöm!

2009. ápr. 22. 16:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
milyen témát?
2009. ápr. 22. 16:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
én is kíváncsian várom az illető válaszát...mi is Janat iszunk (bár most már egy kicsit félve)...Lehet hogy kamu volt??????
2009. ápr. 22. 16:10
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
első kérdezőnek: állítólag baj van a Jana babavízzel...de konkrétumot nem írt az anyuka, csak hogy ne adjuk a babáknak. Azt ígérte jelentkezik...no kiváncsi leszek. Második voltam
2009. ápr. 22. 16:11
 4/14 A kérdező kommentje:

Ezt írta:

Érdekel titeket a babátok egészsége?

Itt most tulajdonképpen elmondani szeretnék nektek valamit.

Csak hogy ti is tudjátok,biztos forrásból tudom hogy a JANA Baby víz káros a babákra. Idáig én is ezt itattam vele de most kiöntöttem. Még nem tudom mit lehet vele itatni helyette de amint megtudom közölni fogom!

És azt is hogy melyik babakaja a kegelfogadhatóbb mert azokra is rá van yrva hogy tartósítószer mentes de mégsem így van....

A kérdés kiírásának időpontja: 04-14 20:23

2009. ápr. 22. 16:19
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azóta ő is rájött, hogy az ismerőse csak valami újfajta víztisztító csodamasinát akart neki eladni vagy valami ehhez hasonlót..Az ilyen vizeket, meg babáknak készült élelmiszereket nagyon szigorúan ellenőrzik és ha mégis becsúszik valami gikszer, abból hatalmas balhé van. Nem így fog terjedni, sutyiban, hanem már valószínűleg borult volna a bili..
2009. ápr. 22. 16:36
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja, emlékszem! Aztán mikor elkezdtük faggatni a részletekről, össze-visdza irogatott, majd megsértődött, innen gondolom hogy akivel erről beszélt, nem a jana gyártósora mellől érkezett...szóval szerintem semmi gond, nem itt tudnánk meg, ha baj lenne vele!
2009. ápr. 22. 16:51
 7/14 A kérdező kommentje:

Bogarat ültetett a fülembe, nem beszélve hogy nekünk van belőle jó pár üveggel és most nem tudom kidobjam vagy használjam. Azóta HIPP-et vettem.

Remélem nem sértődött meg és a lelkiismerete azt diktálja ha tényleg van benne valami gebasz, tájékoztat minket is.

Csók.

2009. ápr. 22. 17:11
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Sztem se volt valóság alapja,csak egy kicsit fel akarta borzolni a kedélyeket...én tuti,h nem fogom kiönteni.
2009. ápr. 22. 17:13
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bekapcsolódnék a "vitába" egy cikk erejéig! Csak hogy a média hatalma látszék (nem verték nagy dobra):

"Rákkeltő bébiételek a magyar üzletekben is

A Magyarországon is kapható Bebivita és Hipp márkájú bébiételek csomagolásában rákkeltő anyagra bukkantak egy ellenőrzés során.

A német Stiftunk Warentest című magazin a legutóbbi számában az élelmiszer-csomagolásokat vette górcső alá, különös tekintettel arra vonatkozóan, hogy tartalmaznak-e (és ha igen, mekkora mennyiségben) egészségre káros anyagokat. A vizsgálat során megdöbbentő adatra bukkantak: az ellenőrzés alá vont tizennyolc féle üveges bébiételből tizenháromban, többek közt a nálunk is kapható Bebivita és Hipp márkájú bébiételek fémkupakjának műanyag tömítésében megtalálható volt kisebb-nagyobb mennyiségben a 2-etilhexansav nevű anyag - írja a Népszabadság.

A vizsgálat eredményeit több német terméktesztelő csoport is megerősítette, további ellenőrzések során pedig újabb három bébiételben - az Alete és a Martin Eyers cégek által gyártott biotermékekben - bukkantak az úgynevezett semicarbazid nevű, állatkísérletekben erősen rákkeltőnek és termékenységrombolónak bizonyuló vegyületre.

A németországi Diätverband (Különleges Élelmiszerek Termelőinek Szövetsége) a cikk megjelenésekor felhívta a figyelmet arra, hogy fogyasztóvédelmi miniszter egyik élelmiszerbiztonsági tanácsadója, a Szövetségi Kockázat-Értékelési Intézet minősítése szerint a semicarbazid nem ártalmas az egészségre. Ugyanakkor jelezték azt is, hogy időközben a bébiétel-gyártók egy olyan új csomagolóanyagot kezdtek alkalmazni, amely már nem tartalmazza a vitatott anyagokat. Az eljárás megjelenésekor azonban hiába tértek át a gyártók azonnal az új csomagolásra, a korábban elkészített bébiétel-üvegeket korlátozás nélkül használhatják fel. (Népszabadság híre alapján ma.hu)"

Nem mostani a cikk, de én pl. nem is hallottam erről! És ráadásul a HIPP is! Semmiben nem lehetünk biztosak a garanciát illetően! Lehet, hogy a víztisztítós ötletben is van némi ráció!

Üdv

8 hós csaj anyukája

2009. ápr. 22. 17:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még egy gondolat( 17.17-es voltam)! A gyártósor mellől nem jön infó véletlenül sem, mert inkáb "megölik" a melóst, nehogy a multihírnév sérüljön! A pénz és a szerződés beszél! Gondolta volna valaki, hogy pl. a Mogyi termékek egy részén (ami tuti)egerek és patkányok szaladgálnak? Rokonom ott dolgozik, ő állította! Ismerem a telephely környékét, elképzelhető! Mi pedig ezt esszük!

Ez csak egy példa volt! Mennyi mindenről nem is tudunk..! Élelmiszerek környékén, multiban dolgozom, nem rémhír generátor vagyok!

Üdv

2009. ápr. 22. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!