Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A Jana víz pont 24 óráig jó...

A Jana víz pont 24 óráig jó forralás nélkül?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam, eddig csak anyatejet evett, de pár hete estére, már csak 40 ml tejem marad így pótolnom kell tápszerrel. Jana vizet szeretnék használni, a kicsi 2,5 dl-es pont elég lenne két alkalomra, csak nem vagyok biztos benne, hogy oda adhatom neki másnap este a maradékot.
2011. aug. 17. 10:27
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem itasd meg vele a többit, nyáron, melegben egyébként is kell a folyadékpótlás.
2011. aug. 17. 10:32
 2/7 anonim ***** válasza:

24-ig jó és a 25-ik órától már nem jó.

de hogy is. ezt azért írják rá hogy ne 1 hetes vizet adj a gyereknek. 3 hósan már nem olyan kényes a gyomra, habár érdemes oda figyelni rá hogy kb 6 hós koráig forralt fizet (vagy babavizet kapjon).

szerintem egyébként felesleges pénzkidobás babavizet venni igy tápszerhez. sima csapvizet( ha nincs benne túl sok nitrát) felforralsz kb 30 percel elötte és már pont jó hömérsékletü is lesz.

babavizet arra érdmes otthon tartani ha hirtelen kell tápszert csinálni vagy pl nálunk van olyan hogy reggel szomjas de forró a víz a vízforralóban. vagy ha elutaztunk.

40 ml-er víz annyira kevés hogy ennyi pillanatok alatt felforr és lehül.

vagy ha nem ihetó a csapvizetek (vagy kútból van vizetek) akkor rendes ásványvíz is jó, de azt is fel kell forralni.

2011. aug. 17. 10:37
 3/7 anonim ***** válasza:

Én is, és a környezetemben is mindenki úgy csinálta, hogy két-három nap odaadta a janát is, vagy egyszerűen forralt vizet (én mentes ásványvizet), beleöntöttem vissza az üvegébe mikor kihült és adagoltam napokig. Egyik babának se lett baja.

Ráadásnak védőnő javaslatára a megmaradt kész tápit nap közben gyűjtögettem a hűtőben, és este vagy másnap reggel azt adtam a kicsinek. EZ is 24 óráig gyűjthető (ezt betartottam tényleg) Így nem dobtam ki egy rakás tápszert.

2011. aug. 17. 10:38
 4/7 anonim ***** válasza:

De felbontás után csak hűtőben lehet tárolni,egyébként is. Én hűtőből kivett vizet odaadnék másnap este.

A csapvíz más, hiszen a csapvíz klóros, ami megöli a mikroorganizmusokat és így azok nem tudnak elszaporodni benne, bármeddig áll is a csapvíz.

Ha két hét után hazamész és ott állt a víz a csőben akkor is biztonsággal iható, bár célszerű kiengedni.

Én nem adnám forralás nélkül kicsi gyereknek állott vizet.

Egyébként utolsó, napokig volt víz a palackban? Az olyan büdös két nap után, hogy maszkban kell kiönteni. Ebben biztos vagyok. Hiszen a vízben 1hét után már ebihalak megjelennek.

Én egyébként saját magam sem iszok állott vizet, frisset engedek a csapból. És palackosból is, ha nem fogy el, nem tudom hűtőbe tenni, nem iszom meg. Inkább kiöntöm.

2011. aug. 17. 11:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze nem egy hétig, de másnak simán odaadtam. És forraltam csapvizet is, ugyanígy.
2011. aug. 17. 12:57
 6/7 anonim ***** válasza:
másnap
2011. aug. 17. 12:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. aug. 17. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!