Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet egy kisbaba 4...

Hogyan lehet egy kisbaba 4 honaposan 4,6 kg?

Figyelt kérdés
Most olvastam az egyik kerdesnel, hogy a 4 honapos pici baba csak 4,6 kg es sir, mert ehes! Nincs vedono es gyerekorvos, ok nem figyelnek?
2009. ápr. 22. 13:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit,hogy annak idején mikor nálunk gond volt a cumisüveggel,nekem azt mondta a dokinőnk,hogy ha másként nem megy,adjam kanállal a tápszert,igaz kínlódás,de a gyerek jóllakik.
2009. ápr. 22. 14:13
 12/20 A kérdező kommentje:

En irtam neki, hogy mar kezdje el etetni, mert 4 honapos mar a baba. Vagy nezze meg a cumisuveg lukjat, lehet hogy az a baj, nem jon belole, vagy hideget ad neki, nem tudom. De 4 honaposan mar lehet adni neki bolti uveges etelt is, hiszen annyifele van a boltokban.

De hozzam mindig jott a vedono, es mindig megnezte a babat rendesen, en ezt nem ertem hogyan lehet.

2009. ápr. 22. 14:14
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
Képzeld el, az én babám 3 és fél hónaposan volt kb. 4,6 kg. Vagyis majdnem ugyanaz. Anyatejes, van tejem, és étvágya is. Nem éhezik! 2800g -mal született, és most félévesen 6 kiló. Sem a védőnő, sem az orvos nem kevesellte sosem a súlyát. Vidám, egészséges baba.
2009. ápr. 22. 14:38
 14/20 A kérdező kommentje:

Az jo, hogy a te babad vidam, de a kerdezo babaja ordit az ehsegtol!

Ugy latszik nem ertetted meg a kerdes lenyeget! Nem az volt a lenyeg, hogy kinek a babaja mekkora 4 honapos koraban, hanem az, hogy a baba ehes, es ordit!

A kerdezo azert tette fel a kerdest, mert nem fejlodik a baba, csak sir!

Az o babaja nem vidam es kiegyensulyozott, mint a tied.

2009. ápr. 22. 15:06
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudhatod, hogy mennyivel született, mert ha 2,5 kilóval, akkor majdnem tök normális a 4,6 kg-s súly. Pláne ha a családban mindenki kis súlyú, ezt nem tudhatod, a kérdésben erre vonatkozó információ nincs.

Ne húzz párhuzamot a két eset közé: ahol meghalt a gyerek, ott nem tudták, nem akarták táplálni, azt gondolták, hogy a tészta megfelelő táplálék az egy éves gyereknek és eszükbe sem jutott, hogy nem. Ez az anyuka azért írt ki kérdést, mert tanácstalan, segítségre van szüksége. Nagyon jó tanácsokat kapott, nyilván megszívleli őket, lehet, hogy eszébe sem jutott még a hozzátáplálás vagy éppen olyan védőnénije van, aki foggal-körömmel hadakozik ellene, sajnos olyan is van, aki erőlteti a kismamának a szoptatás akkor is amikor már nyilvánvaló, hogy nem elég az anyatej.

Nekem is mindenki elszörnyűlködik, hogy milyen pici a babám: egy éves, 68 cm és 7,5 kiló. 46 cm és 2,75 kilóval született. Ja, hogy három hónapja megy, szalad? Persze, hogy most minden tápanyagot ledolgoz a kis örökmozgó.

Ne ítélj egy-két mondat alapján.

2009. ápr. 22. 15:41
 16/20 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

A kezembe akadt egy könyv már régebben, most elővettem, hogy a kérdésedre válaszoljak. (Direkt csecsemőtáplálással foglalkozó, orvosi szakkönyv.) Ebben van egy táblázat, ami leírja, hogy milyen születési súlyú csecsemőnek milyen súlyúnak kell lennie 1-12. hónapos korában, azaz havonta 1 éves koráig.

A táblázat szerint az a baba 4,6 kg súlyú 4 hónaposan, aki 1900 grammal született. Tehát van ilyen baba, akinek ez a normális súlya 4 hónaposan, csak olyan baba, amelyik eleve nagyon kis súlyú koraszülött volt.

2009. ápr. 22. 15:45
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

Vannak olyan babák is, akik egyszerűen nem akarnak enni! Akkor sem, ha mardossa a hasukat az éhség!

Képzeld el például, hogy egy 4 hónapos baba csak az anyatejet fogadja el, de az anyukának nincs elég teje. Más anya teje nem kell a babának, mert más ízű, a tápszert sem fogadja el (többfélét sem), a gyümölcspépet sem szereti még, mert teljesen szokatlan neki az új formája a hozzátáplálásnak. Én ismerek olyan anyukát akinek ilyen a babája volt és vért izzadt, hogy valami kis ennivalót belediktáljon. Pedig éhes volt a baba és ordított! Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem - felnőtt létemre - vannak olyan ételek, amiket akkor sem bírok megenni, ha farkaséhes vagyok. Hát még egy pici babának milyen sok ilyen étel lehet, amikor még minden új íz szokatlan neki. Én nagyon sajnálom a kisbabát, de az anyukájának sem lehet könnyű! A védőnő és a gyermekorvos segítségéről meg hadd ne mondjak semmit...

2009. ápr. 22. 15:56
 18/20 A kérdező kommentje:

Hat a kerdezo holgynek a 2. babaja mar ez a kis rossz evo baba, kicsit megnyugodtam most.

Amikor elolvastam a kerdest, es ahogy feltette a kerdezo, nagyon megsajnaltam az uvolto kisbabat(((

Mit jelent az, hogy ne iteljek?:) Ki itel? Azert, mert nagyon sajnalom az ehezo gyerekeket, ezert tettem fel a kerdest.

2009. ápr. 22. 16:09
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Hol van ez a kérdés, mert nem találom.
2009. ápr. 22. 16:12
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Akkor biztosan én értettem félre a kommentjeidet. Nekem úgy tűnt, hogy (túl azon, hogy sajnálod a babát), az anyát hibáztatod, hogy nem tesz meg mindent. Erre értettem, hogy ne ítélj egy-két mondatból.

A kérdés egyébként itt van:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2009. ápr. 22. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!