Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött babás, tápszeres...

Koraszülött babás, tápszeres anyukák?

Figyelt kérdés

Milyen fajta tápszert kap a babátok??Mennyi az adagja és hány óránként eszik??

Én meg vagyok áldva ezzel az etetés témával..;-(

2011. szept. 9. 12:40
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

De igen,mintha már most észre lehetne enni a változást!!Nagyon könnyen büfizik,kakil is-már a mostani kakija kisit aggaszt..Mintha hasmenése lenne..Legalábbis nagyon hígat kakil!!ez normális???Eddig meg ugye az volt a baj,hogy szorulása van..

Meg úgy általában nyugodtabbnak is tűnik,csak ez a kaki dolog zavar...!!

Az adagja meg majd biztos beáll.Akkor az a lényeg,hogy nem kell foglalkozni azzal,amit a doboz ír!Na de a napi adagok száma??5szöri etetést ír..az 4-5óránkénti etetés kb...de az én kislányom még nincs átállva a 3óráról!!Ez gond??

2011. szept. 15. 10:28
 22/31 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mennyire híg a kaki, de nekik még nem is lehet kemény, hisz nem esznek szilárdat! Szerintem az a normális, ami most van! Ha meg hígabb, mint kellene, akkor lehet, most áll be az új tápitól! Neki még 3 óránként kell ennie, ezért sem gond, ha kevesebbet eszik! A napi adagja megvan, meg ha éhes, azt úgyis észre veszed! Én már amikor nem kellett kötelezően 3 óránként etetni, azt csináltam, hogy ha véleményem szerint keveset evett, 3 óra múlva etettem újra, ha meg többet evett, akkor 4 óra múlva! A kaki színe nem változott meg?
2011. szept. 15. 13:32
 23/31 A kérdező kommentje:

A kaki színe ugyanolyan..csak az állaga lett teljesen más!!Eddig kín keserves volt mire kijött szegénynek,akkor sem volt teljesen kemény,csak szilárd..De most teljesen más..De akkor biztos az új tápitól..

3óránként kell ennie??És ha nem éhes??Eddig mindig keltettem,de már a napokban nem.Ez baj??Nem jó az ha akkor eszik amikor éhes és magától kel??

2011. szept. 15. 14:33
 24/31 anonim ***** válasza:
Most mennyi idős, és hány kiló?
2011. szept. 15. 16:07
 25/31 A kérdező kommentje:
5hetes,3330gr
2011. szept. 15. 18:08
 26/31 anonim ***** válasza:

Akkor adj neki és annyit amennyit kér.

Ennél jobb tanácsot nem igen fogsz kapni mivel szerintem mindenki ezen a véleményen van.

2011. szept. 15. 19:53
 27/31 anonim ***** válasza:
Hát, én mindenképp kelteném, és etetném még 3 óránként, még nagyon pici! Nekünk mondták a korán, meg a gyerekorvos is, hogy kell még éjszaka is kelteni enni! Pedig szegényem aludt volna, nehezen tért magához! (meg én is)! De nekik azért van mit behozni! De gyerekorvosod nem mondta, hogy kell-e keltened? Nekem mondta az elején, hogy egy bizonyos súly eléréséig (nem emlékszem pontosan, menyi volt az a súly) kell kelteni! Utána egy etetést elhagyhattam, és végül amikor elérte azt a súlyt, és látta a doki, hogy szépen fejlődik, akkor szólt, hogy okés, most már csak akkor adjak neki éjjel, ha kel magától hogy éhes! De nekem azóta, amióta nem kell keltenem, végig alussza az éjszakákat, úgyhogy teljesen elmaradt az éjszakai etetés! Hát, hogy napközbe keltsd-e, ha alszik, és nem kel magától, azt nem tudom! Azt a dokitól kérdezd meg! Nem tudom, milyen a dokitok, a mienk nagyon nagyon jó doki, amikor gyerek voltam, nekem is ő volt a dokim, és imádom, lelkiismeretes, és a gyermekemre még jobban oda figyel, hogy koraszülött!Kérdezd meg tőle, mennyire kell betartanotok a 3 órát! Nekünk be kellett!
2011. szept. 15. 20:59
 28/31 anonim ***** válasza:

A kisfiam 28 hétre született (írtam már korábban), de soha nem kellett felkeltenem éjszaka, egyik orvosunk sem tanácsolt ilyet. Igaz, ő már 10 hetes volt, amikor hazakerült, 3100 grammal. Furcsa nekem, hogy ti olyan utasítást kaptatok, hogy "kelteni kell 3 óránként".

Az igaz, hogy magától felkelt éjjel enni, de nem 3, hanem kb. 5-6 óránként, és szépen gyarapodott. Most 8 hónapos és 8 kg.

2011. szept. 15. 21:44
 29/31 anonim ***** válasza:
Pedig mi tényleg ezt az "utasítást" kaptuk! Mondjuk az én gyerekem alig volt több, mint 2 kiló, amikor haza engedtek minket! Bár szépen fejlődött! És nekünk tényleg mondták, hogy keltsem 3 óránként, különben nem írnám azt, nem fűződik érdekem hozzá, hogy olyat írjak, ami nem úgy volt!
2011. szept. 15. 21:56
 30/31 anonim ***** válasza:
Persze, elhiszem! Biztos a hazaadási súllyal van összefüggésben a dolog, mert a kisfiam már a korán is 4 óránként akart enni, amikor elérte a 3 kilót, mondták a nővérkék.
2011. szept. 16. 08:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!