Koraszülött babás, tápszeres anyukák?
Milyen fajta tápszert kap a babátok??Mennyi az adagja és hány óránként eszik??
Én meg vagyok áldva ezzel az etetés témával..;-(
köszi a válaszokat!!
Mi Alprem koraszülött tápszert kaptunk,a koraszülött osztályon ezt kaptuk,de fáj a pocija tőle.5kilóig lehet adni,múlt héten 3170volt,így 100ml a napi adagja,...ha 4óránként enne,de a védőnő és a doki is mondta hogy mindenképp keltsük 3óránként.Így viszont sok neki a 100ml!3500-4000gr között már 120ml lenne az adag napi5evésre.Ez nekünk semmiképp nem jó,mert napközben szinte mindig felébred 3óránként.Meg amúgy is olyan sűrű ez a táp!!!alig tudja megemészteni,nehezem büfizik,nehezen és keményet kakil...Egyre többet szenvedünk,védőnő viszont nem akarja hogy váltsunk..Én viszont nem fogom hagyni,hogy szenvedjen...Remélem kapunk egy másfajta tápszert végre...
no várjál :)
szóval napközben nem eszi meg a 100ml-t alkalmanként?
nekem azt mondták míg 5kg nem lesz a baba keltsem éjszaka is. és bárki bármit mondott keltettem. persze éjszaka nem 3 óránként. sajnos a lányom is nagyon hasfájós volt, 3,5 hónapig MINDEN este 18-tól hajnal 2-ig sírt. ekkor kaptuk a Novalac AC-t neki, de igazából még akkor is anyatejet kapott. éjszaka általában 23-kor evett utoljára és én akkor 4-kor keltettem őt. napközben tartottam magamat a 3 órához, de ő is felkelt. ha este 21-kor evett akkor hajnal kettőkor keltettem és a következő etetés akkor volt mikor ő kelt.
ne foglalkozz azzal mennyit kellene megennie. a lányom mikor hazajöttünk mindössze 60millit evett 3 hetesen.
az utógondozóba nem javasolnak valamilyen másik tápszert? mond el gondodat, mert ugye nem csak az van amit most adsz neki.
a 32 hétre szült anyuka :)
De igen megeszi a 100ml is akár,az a max adagja(80-100mlközött eszik ált.),plusz a tej-ami nem tudom mennyi,mert a koraszülöttön nem hagyták hogy szoptassak,mivel még nem volt tejem-de szinte minden alkalommal kap cicit is.Ha nem is sok van,de az is valami!!Éjjel nem keltjük 3óránként,akkor eszik amikor felébred és kéri,csak nappal tartjuk a 3órát.Ma beszéltem a védőnővel,holnap megyek a gyerekorvoshoz új tápszert íratni.
Remélem azzal már szerencsésebbek leszünk és gondolom annak az adagolása is másabb lesz mint ennek a speckó koratápnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!