Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Koraszülött babás, tápszeres...

Koraszülött babás, tápszeres anyukák?

Figyelt kérdés

Milyen fajta tápszert kap a babátok??Mennyi az adagja és hány óránként eszik??

Én meg vagyok áldva ezzel az etetés témával..;-(

2011. szept. 9. 12:40
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
31 hétre, másfél kilóval született! Nenatallal kezdtük, de fájt neki tőle a pocija, ezért át álltunk a Beba HA sensitivre, ami bevált! Elmúlt a hasfájása! Mivel 2200g-al hoztuk haza a kórházból, így sokáig 3 óránként evett, az orvos mondta, hogy még éjjel is keltsem 3 óránként! Már nem tudom, hogy 3,5 vagy 4,5 kiló volt, amikor már csak egyszer kellett keltenem éjjel, de napközben akkor is 3 óránként evett! Amikor látta az orvos, hogy szépen fejlődik, akkor azt mondta, hogy ha magától nem kel fel, akkor már nem kell keltenem éjjel! Azóta átalussza az éjszakát! De mi megmaradtunk a 3 óránkénti etetésnél napközben, mert az adagját nem tudtam emelni sehogy sem! Ha megvártam a 4 órát, akkor is ugyanúgy 130 milit evet csak meg! Lehet, sűrűbb a tápszer, vagy nem tudom, de nem akart többet enni, viszont 3 óránként meg megette azt a 130-at! Most már hozzátáplált, de mi még mindig 3, vagy 4 óránként eszünk, attól függ, milyen volt az étvágya!
2011. szept. 13. 01:36
 12/31 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!!

Mi Alprem koraszülött tápszert kaptunk,a koraszülött osztályon ezt kaptuk,de fáj a pocija tőle.5kilóig lehet adni,múlt héten 3170volt,így 100ml a napi adagja,...ha 4óránként enne,de a védőnő és a doki is mondta hogy mindenképp keltsük 3óránként.Így viszont sok neki a 100ml!3500-4000gr között már 120ml lenne az adag napi5evésre.Ez nekünk semmiképp nem jó,mert napközben szinte mindig felébred 3óránként.Meg amúgy is olyan sűrű ez a táp!!!alig tudja megemészteni,nehezem büfizik,nehezen és keményet kakil...Egyre többet szenvedünk,védőnő viszont nem akarja hogy váltsunk..Én viszont nem fogom hagyni,hogy szenvedjen...Remélem kapunk egy másfajta tápszert végre...

2011. szept. 13. 08:30
 13/31 anonim ***** válasza:

no várjál :)

szóval napközben nem eszi meg a 100ml-t alkalmanként?

nekem azt mondták míg 5kg nem lesz a baba keltsem éjszaka is. és bárki bármit mondott keltettem. persze éjszaka nem 3 óránként. sajnos a lányom is nagyon hasfájós volt, 3,5 hónapig MINDEN este 18-tól hajnal 2-ig sírt. ekkor kaptuk a Novalac AC-t neki, de igazából még akkor is anyatejet kapott. éjszaka általában 23-kor evett utoljára és én akkor 4-kor keltettem őt. napközben tartottam magamat a 3 órához, de ő is felkelt. ha este 21-kor evett akkor hajnal kettőkor keltettem és a következő etetés akkor volt mikor ő kelt.

ne foglalkozz azzal mennyit kellene megennie. a lányom mikor hazajöttünk mindössze 60millit evett 3 hetesen.

az utógondozóba nem javasolnak valamilyen másik tápszert? mond el gondodat, mert ugye nem csak az van amit most adsz neki.

a 32 hétre szült anyuka :)

2011. szept. 13. 11:03
 14/31 A kérdező kommentje:

De igen megeszi a 100ml is akár,az a max adagja(80-100mlközött eszik ált.),plusz a tej-ami nem tudom mennyi,mert a koraszülöttön nem hagyták hogy szoptassak,mivel még nem volt tejem-de szinte minden alkalommal kap cicit is.Ha nem is sok van,de az is valami!!Éjjel nem keltjük 3óránként,akkor eszik amikor felébred és kéri,csak nappal tartjuk a 3órát.Ma beszéltem a védőnővel,holnap megyek a gyerekorvoshoz új tápszert íratni.

Remélem azzal már szerencsésebbek leszünk és gondolom annak az adagolása is másabb lesz mint ennek a speckó koratápnak.

2011. szept. 13. 14:02
 15/31 anonim ***** válasza:
aha, értem. akkor tulajdonképpen itt a tápszerrel van a gond. majd írd meg mit írtak fel :)
2011. szept. 13. 16:33
 16/31 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki írta, hogy másfél kilós volt a picije! Nekünk is hasfájós volt, nekünk a Nenataltól, mint írtam, meg szenvedett a kakitól is! Mi dokinknak sem jutott eszébe, hogy másik tápszert írjon, de több anyukával is beszéltem, akikkel együtt voltunk bent a korán, és szinte mindegyik babája hasfájós volt a Nenataltól, és többen mondták, hogy váltás után jobb lett! Ezért én mondtam a dokinknak, hogy nem-e lehetne váltani! Húzta a fogát, hogy a kora tápszer szinte ingyen van, biztos nem azzal vana gond, stb.! De én mondtam neki, hogy nem akarok a gyerek kárára spórolni, annyit megér, hogy ne szenvedjen! Így írta fel a Bebát, ami bevált! Ja, és még valami! Ne nézd soha, hogy mennyit kellene ennie! Ne nézd a táblázatot a tápszer oldalán! Annyit eszik, amennyi jól esik neki, minden gyerek más, az csak egy általános táblázat! Ha szépen fejlődik, akkor nincs gond! Ha meg nem fejlődne, úgyis mondaná a doki! Majd írd ki, bevált-e az új táp, és hogy milyet írtak neki!!!
2011. szept. 13. 19:30
 17/31 A kérdező kommentje:
Na végre kaptunk új tápot!!Beba sensitive HA-t,hasfájós babáknak való.remélem ez be fog válni..nagyon kíváncsi vagyok!!
2011. szept. 14. 13:11
 18/31 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok! Nekünk is ez a Beba HA sensitiv lett a jó! 1-2 nap alatt jobb is lett neki! Csak nekünk meg ettől a tápitól zöld lett a kaki, de az nem baj, úgyhogy ne ijedj meg, ha netán zöld lesz! Majd írd meg, van-e javulás!
2011. szept. 14. 15:19
 19/31 A kérdező kommentje:
Mindenképp megírom,remélem jobb lesz,csak az adagolással vagyok bajban!!2-4.hétre ír 120ml+4kanál,2.hónapra már 150ml...de mi még csak 5hetesek vagyunk...Szóval akkor mennyi lenne a jó adag??Mert már adtam neki egy 120-4kanalast-ebből lett 130ml,de 2óra múlva felébredt hogy éhes....jó,lehet hogy nem amiatt,..de lehet hogy kevés neki ez az adag???
2011. szept. 14. 19:24
 20/31 anonim ***** válasza:
Ne hagyatkozz a tápszeres táblázatra! Teljesen gyerek függő, hogy melyik gyerek mennyit eszik! Ha nem vagy benne biztos, hogy elég neki, akkor csinálj egy adaggal többet, és meglátod, mennyit eszik meg belőle! Csak nehogy azért fájduljon meg a kis pocija, mert túletetted, arra azért figyelj! Mondjuk nem tudom, a te picurod milyen, de pl. az enyémet nem lehet túletetni, mert egész kiskorától csak annyit evett meg, amennyit ő akart! Tényleg ne foglalkozz azzal, ami a tápszeren van, hogy hány hónaposnak mennyi az adagja! Az enyém olyan volt, hogy eleinte tök hirtelen lehetett emelni az adagját, de aztán leállt, és megtorpantunk egy adagnál! De szépen fejlődik, és nem foglalkozok vele, hogy többet ír a dobozon! AZt kötelezően írják rá, mert követelmény, hogy rajt legyen! De az nem azt jelenti, hogy minden babának ugyanúgy, ugyanazt az adagot meg kell ennie! Amúgy még nem vettél észre javulást?
2011. szept. 14. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!