Anyukák! Ti mire költitek a családi pótlékot és a gyedet?
szia
hát én is csak gyest kapok, de ezt az összeget 38000
számlát fizetek mindből..
a férjem fizujából élünk kaja, pellus stb..
de eddig mindíg kijöttünk , van tartalékunk is az egyszeri anyaságiból még semmit sem költöttünk ( 65 ezer)
pedig már 1,5 éves a leányzónk :)
09:17-es vagyok!
Vízdíj nekünk sincs és mi is fával fűtünk,tehát gáz csak a palackban van a főzéshez,amit 3 havonta cserélek,fűtési szezonban meg kibír akár 6 hónapot is.De a családit+Gyedet nekünk se nehéz elkölteni.Mindig van hova mennie.
:D
En nem itthon elek.Itt a gyes csak 9 honap a lanyom most 3eves es nem kezdheti az ovit majd csak jovore,mivel az itteni torvrnyek szerint evvesztesnek szamit.
Ugy egyeztunk meg a ferjemmel ha mar vissa tudok menni dolgozni akkor a gyerek szamlajara betesszuk es gyujtogetjuk neki a tovabbtanulasra vagy amire neki kell mire nagy lessz.Errol a szamlrol mi nem is tudunk penzt kivenni,mivel az osszes berekezo osszeg zarolva van a gyerek 18eves koraig.Addig azonban a csaladibol visszuk ide-oda a csajszit,meg vasarolunk neki.Ezt az osszeget tenylegesen a gyerekre koltjuk.
Hogyan lehet ezt a pénzt csak a gyerekre költeni? Külön pénztárcában van, és abból másra nem mehet ki pénz? A fizetéses pénztárcából meg mehet a rezsi és a többi, de agyerekre nem?
Szerintem a legtöbb családban bemegy a közösbe, aztán kifizetik a rezsit, kaját vesznek, ruhát, egyebet a gyereknek.De nem sakkoznak azzal, hogy pontosan mennyit költenek a csemetére. Ha marad a családiból, elmegy másra, ha kevés, hozzájön a fiziből.
Az megint más, ha valaki számlán gyűjti, és nem éli fel.
Mondjuk ugy lehet a gyerekre kolteni ezt az osszeget,hogy
(mivel ezt lehet ugy is kezelni mint talalt penzt,ugyanis sok orszagban nincs csaladi)ebbol extra igenyeit elegitjuk ki.Kirandulas,allatkert,es minden amit esszeru keretek kozott megkivan,de azert a mindenapi eletben extranak szamit.A hetkoznapi szukseges dolgokat(kaja,ruha,iskola es egyebek)igy is ugyis biztositani kell tudnunk,meg akkor is ha ez az osseg nem all rendelkezesunkre.Mi jelen pillanatban csak a szukseges dolgokat tudjuk kigazdalkodni a ferjem fizujabol,annak ellenere,hogy nem itthon elunk.Igy a gyerek extra igenyei(akar egy fagyi,csoki)ebbol a penzbol van kifizetve.
Az a helyzet,hogy en szemely szerint maximalisan kulon kezelem ezt a penzt.
Azzal azonban tisztaban vagyok,hogy nagyon sok csalad
ezt nem teheti meg.
Elozo voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!