Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hypoton babák anyukái! Ez még...

Hypoton babák anyukái! Ez még mindig normális a babámnál?

Figyelt kérdés
Már többször kérdeztem a lányommal kapcsolatban, de egyre bizonytalanabb vagyok.Az újszülött osztályon senki nem vette észre, hogy hypoton, és a gyerekorvosa is mindent rendben talált nála.Én vittem el Dévény tornára, amikor 6 hónapos volt, mert hason nem támasztott le tenyérre, csak alkarra, így derült ki, hogy enyhén hypoton.Most 11 hónapos, önmagához képest ügyeskedik ő, de ha a korát nézem, kb. 3 hónapos lemaradásban van.8 hónapos kora óta kúszik, kb. egy hónapja félig mászik, ami annyit jelent, hogy a térdén közlekedik, popsi az égnek áll, a kúszással ötvözi a mászást.Nem ült még fel, és sajnos nem is áll.Ha letérdeltetem, és fogom a hónalja alatt, akkor feláll, de nem egyedül.Minden nap négykézlábra áll, és hintáztatja magát.Megülni is alig tud, 2-3 perc, amit támasztás nélkül kibír.Ha a kezére támaszkodik, akkor ül, vagy ha egy kézzel kapaszkodhat valamiben.A gyerekorvos nem küldött minket neurológushoz, pedig többször szóba hoztam a lemaradást, és a gyógytornász szerint sincs nála semmi olyan, ami miatt neurológiai gondozásba kéne venni.Se kóros reflex, se eltérés.Egyedül a lazább izomzat, amit egy orvos sem vett észre, szóval nem lehet súlyos.De én most már nagyon aggódom!Minden nap megy a másztatás, labdán rugóztatás, nem egyszer úsztattam a kádban, tornáztatom stb.Mi az oka, hogy pár nappal az egy éves szülinapja előtt még csak nem is ül a gyerekem?? Ez még mindig belefér a normálisba, ha azt nézzük, hogy hypoton?
2011. szept. 6. 10:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. mennyire vidék az a vidék? mert mi sem budapestiek vagyunk (sopron), és itt van korai fejlesztő. egyébként minden hely, a legkisebb falu is tartozik valahová (amit elvileg a védőnőnek tudni kell, hogy ha nincs helyben, akkor melyik városhoz, településhez tartoztok), persze ha nem helyben van, akkor nehezebb megoldani az odajutást. de pl amikor mi jártunk, akkor sokan voltak a környező falvakből, persze ők kocsival jártak.
2011. szept. 7. 13:55
 12/14 A kérdező kommentje:
Kecskeméten lakunk.Tegnap beszéltem egy főnővérrel, aki gyerekgyógyászatról ment nyugdíjba.És ő mondta, az is benne van, hogy csak 2,5 kilóval született.Most 7,5 kiló lassan, de szerinte természetes, hogy a súlyából adódóan is később csinál mindent.Nem hinném, hogy a Dévény torna nem lenne elég a problémánkra.Őt csak a mozgásban kell segíteni, nem szorul fejlesztésre, azért én is felnagyítom a dolgokat!Tegnap már majdnem mászott.Jövő héten rákérdezek a gyerekorvostól erre, addig nem teszek semmit.
2011. szept. 7. 14:11
 13/14 A kérdező kommentje:
Kislányom ma mászni kezdett!!:)) Határtalanul boldog vagyok!!
2011. szept. 9. 09:49
 14/14 anonim ***** válasza:
mondtam én, hogy csak idő kérdése, a négykézláb hintáztatás a mászás alapja, de ezt is írtam már. Gratulálok a kis csajnak! Nagyon ügyes!
2011. szept. 9. 10:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!