Egyedül lennék, ha 1 éves kor után tejet adnék babámnak?
Van még olyan aki 2 éves kora előtt tejed adott nem tejitalt?
Jövő hónapban lesz 1 éves fiam, és még szoptatom, és szeretném is szoptatni, de nem hinném, hogy 2 éves koráig szoptatni fogom...(nem olyan mennyiségű a tejem, meg tervezzük a kistesót, nem tudom, hogy tudnám szoptatni terhesen)
De nem szeretnék tejitalt adni...nem kapott soha tápszert, és nekem szimpatikusabb a tej.
Ezzel nagyon az árral szemben úsznék?
:) kitől hallottad?
Nem szeretem az összeesküvés elméleteket, de szerintem is így van:)
Lehet hogy le leszk pontozva de egyet ertek azzal a valaszoloval aki irta hogy mi is tejen nottunk fel. Meg had linkeljek be egy kepet egy tescoban kaphato bebi buzadara hatoldala ez van:
6 honapos kortol, zsirszegeny tehentejben fozzuk meg... En 3 hetes voltam amikor anyukam kenytelen volt fele viz, fele tejet adni, mert az az egy fajta tapszer amit akkor lehetett kapni sugarban jott ki belolem es nem gyarapodott a sulyom. Semmire nem vagyok allergias, makk egeszseges vagyok.
Nem kotekedes keppen irtam, mindenki maskepp csinalja, en azt is megertem aki nem akarja meg adni.
Ha nincs a családban allergiás (nemcsak tejre ill. ételre!), akkor nyugodtan kipróbálhatod 1 éves kora után. Ha házitejet adsz, azt viszont nagyon óvatosan, fokozatosan tedd, mert az pláne nincs "lebutítva"; ami egyrészt jó, mert természetes, másrészt viszont eléggé megterheli a kicsik veséjét...
A "régiek bezzeg felnőttek a tehéntejen" egy külön történet, de ebbe most nem mennék bele.
(dietetikus-hallgató)
A környezetemben a legtöbb anyuka 1-1,5 éves kortól adja a tejet. (Egyébként érdekes, de legtöbben eddig is szoptatnak.) Az enyém 13 hónapig szopizott, utána két hónapig tejitalt kapott, mert nem szerettem volna, hogy durva legyen a váltás, majd onnantól fokozatosan tejet. Ahogy írtad Te is, először negyed rész tej, a többi tápszer, utána fele stb.
De az sem baj, ha kihagyjátok a tápszert.
Az ikres vagyok. Két nap miatt korababák a fiaim, 35+5 hétre születtek, így koraszülött osztályon voltak, 11 naposan jöttünk haza. Hála Isten ezen az osztályon és kórházban, ahol voltam nagyon szorgalmazták a szoptatást, az elejétől mellre lehetett tenni, két óránként mentünk, 5 napos koruktól roomingban voltam velük. A kórházban általában egyszerre szoptattam őket, de itthon nem ment, mert akkor volt 21 hós a lányom, úgy kellett hogy szoptassak hogy bármikor ugorni lehessen hozzá is, ha kell, kettővel meg nem ment. 4-5 hetes koruktól kaptak tápit pótlásnak, de az egyik nem bírta, így ő lett a pótlásos baba, másik csak anyatejes. Így egyszerre ettek, a tápis az etetőszékben. Volt egy időszak amikor nap közben szinte csak tápis volt az egyik, aztán egyik napról a másikra egyre kevesebb kellett. 4 hósan kezdtem őket hozzátáplálni, 6-7 hós korukra annyit ettek már szilárdat, hogy a pótlásos se fogadta el a tápit, elég volt a kaja meg az anyatej.
Egyébként nagyon szép és jó dolog ikrekkel, nem csinálnék semmit másképp, de 8-10 hós korukig nagyon nahéz volt, főleg a harmadik miatt.
Most már szépen eljátsdzanak együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!