1 éves a kisfiam. Mikortól várható, hogy akár 5 percig is el lesz egyedül?
Ha nem ülsz le vele játszani, csak kipakolod a fél lakást és várod, hogy el legyen magában- akkor soha. Egész életében nyúzni fog.
Viszont ha rászánod az időt, megtanítod játszani, nem kell az egész lakás 2 játék elég, akkor pár hónap és többet nem is kell leülnöd vele, mert lefoglalja magát egész nap. De játszani is tanítani kell a gyereket, nem elég a járókába pakolni a gyereket meg a játékokat.
Kislányom 8-án volt 1éves. Szépen eljátszik egyedül. 11hónapos kora óta megy egyedül azóta nem is marad meg egy helyben sokáig. Ha beteszem neki a mesét én bármit csinálhatok (felteszem a kaját, kiviszem a kukát, vasalok, takarítok). Úgy látszik én szerencsés vagyok a babámmal.
De az egyik ismerősöm kislánya 2,5 éves és az anyuka még a WC-re sem mehet nélküle! Mindig keresi az anyját.... Na, ez a másik véglet. Mindig hordozókendőben hordozgatja a hátán ha mennek vhova.
Nekem másfél éves a fiam, és ő sem bír nélkülem lenni. Én se tudok se főzni, se semmit csinálni ha csak ketten vagyunk. Sőt, ha itthon az apja, akkor is rajtam csüng. De olyankor magamra zárom pl. a konyhaajtót, és végül csak odamegy az apjához. Persze rendszeresen bekopog, h megvagyok-e még. Én is kíváncsi vagyok, h mikor lesz már el végre egyedül is. De csak kibírjuk addig is valahogy.
Azzal viszont nem értek egyet, h csak el kell neki magyarázni. Ennyi idősen még annyira öntörvényűek, h hiába magyarázom (szoktam), mégse érdekli ha ő nem úgy akarja mint én, még akkor sem ha megérti. Szerintem semmi kivetni való nincs abban, ha meg kell szökni a gyerektől. Miért, az mivel jobb ha azért ordít, mert tudja h most anya nélkül marad? Így is sír, úgy is sír. De mondjuk én még nemigen szöktem meg eddig előle.
én fiam jól eljátszik egyedül is, már 1 éves korában is így volt, de hozzátenném, nem fordult elő velünk olyan szitu, hogy a járókában hagytam és bementem a konyhába, ő meg nem látott.
mindig szem előtt vagyok és mindig segíthet a házimunkában.
tehát a főzés nálunk úgy néz ki, hogy csinálom a dolgom ő meg az első sorból nézi, tehát ha krumplit pucolok beáll közém és a szemetes közé, közben szedegeti ki a krumplihéjat. vagy ha szeletelem a zöldséget akkor a tál nála van, kotorhat benne, beleehet, stb.
törölgetni úgy törölgetünk, hogy ő is kap egy rongyot, csinálja velem, porszívózásnál ráül a porszívóra...
nem értem miért kell elbújni a gyerek előtt, szerintem ezerszer jobb ha bevonod a háztartásba mint járókába rakod, persze ha veszélyes dolgot csinálsz akkor muszáj de akkor vidd oda a járókát, hogy lásson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!