Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos kisfiam nagyon...

10 hónapos kisfiam nagyon rossz alvó. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden felvázolni a helyzetet. Babám 19 órakor rendes, szilárd vacsorát eszik.Aztán este 21 óra körül alszik el, tápszerrel. Csak az adag felét eszi meg ilyenkor, kb fél-1 óra múlva felébred és megeszi a maradékot. Aztán 23 óráig felsírogat, felébred többször. Ilyenkor is kell a cumisüveg, mindegy, hogy csak víz van benne, iszik és úgy alszik vissza. Aztán alszik 2-ig, akkor megint enni akar. Előfordul, hogy elég a víz is, de akkor csak nagy kínlódva alszik vissza és 4-kor már kel is és tápszer nélkül csak sír, úgyhogy ilyenkor megetetem. Így alszik 6-ig akkor megint sír, forgolódik, néha elég a víz, de van amikor tápszer kell.

Ha 2-kor adok neki tápszert, akkor 6-ig alszik, de akkor újra tápszert kér. Ha megette alszik 7-fél 8-ig.

A délután 2 órát alszik, de legalább 2-szer megébred közben is. Ilyenkor is tápszerrel alszik csak el, és ha megébred akkor is kell a cumisüveg, különben sír.

És biztos nem a foga, mert már hónapok óta ez megy, folyamatosan. Kezdek nagyon elfáradni. Egész éjjel eszünk, vagy ha nem akkor nyűglődünk. Mit tegyek?

Bocsi, hogy kicsit bonyolultra sikeredett. :)

2011. szept. 4. 20:41
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
szia!nem tudom,hogy figyeled-e még a kérdést szeretném megkérdezni,hogy javult változott-e a helyzet?nekem 8 hós a fiam és ugyanez a helyzet ami nálatok volt!!!!hátha tudsz tanácsot adni azóta!
2012. jan. 13. 08:31
 22/22 A kérdező kommentje:

Szia! Bocsi, hogy csak most írok, de eddig nem vettem észre, hogy írtál.

Most lesz 15 hós a kisfiam. Kb két hónapja már nem eszik éjszaka, egyik napról a másikra elhagyta. Valamivel jobban alszik már, elalvás után egyszer- kétszer megébred, de pillanatok alatt vissza is alszik. Persze a cumisüveg még mindig nagyon fontos, minden ébredésnél iszik pár korty teát. A tápszert általában elalvás előtt megissza, de van, hogy csak az első ébredésnél, kb fél órával elalvás után. Éjjel általában 2 körül megébred, de már nem kér enni, csak teázik és visszaalszik. Ilyenkor már magunk közé veszem és velünk alszik tovább. 6-fél 7 körül eszi meg a tápszert és alszik tovább fél 9-ig.

Én már ettől a helyzettől is boldog vagyok.

Javasolni sajnos semmi okosat nem tudok, csak a kivárást. Ha enni kér adjál neki nyugodtan, így gyorsan visszaalszik és Te is, Ő is nyugodtabbak vagytok. Majd egyszer csak elhagyja az éjszakai evést-ivást a Te babád is.

Én magunk közé vettem már akkor is, az első ébredésnél, mert már olyan fáradt voltam, hogy nem bírtam olyan sokszor átmenni hozzá. Így amikor megébredt, csak odaadtam a cumisüveget és aludtunk tovább. :)

2012. jan. 19. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!