Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónapos kisfiam nagyon...

10 hónapos kisfiam nagyon rossz alvó. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Megpróbálom röviden felvázolni a helyzetet. Babám 19 órakor rendes, szilárd vacsorát eszik.Aztán este 21 óra körül alszik el, tápszerrel. Csak az adag felét eszi meg ilyenkor, kb fél-1 óra múlva felébred és megeszi a maradékot. Aztán 23 óráig felsírogat, felébred többször. Ilyenkor is kell a cumisüveg, mindegy, hogy csak víz van benne, iszik és úgy alszik vissza. Aztán alszik 2-ig, akkor megint enni akar. Előfordul, hogy elég a víz is, de akkor csak nagy kínlódva alszik vissza és 4-kor már kel is és tápszer nélkül csak sír, úgyhogy ilyenkor megetetem. Így alszik 6-ig akkor megint sír, forgolódik, néha elég a víz, de van amikor tápszer kell.

Ha 2-kor adok neki tápszert, akkor 6-ig alszik, de akkor újra tápszert kér. Ha megette alszik 7-fél 8-ig.

A délután 2 órát alszik, de legalább 2-szer megébred közben is. Ilyenkor is tápszerrel alszik csak el, és ha megébred akkor is kell a cumisüveg, különben sír.

És biztos nem a foga, mert már hónapok óta ez megy, folyamatosan. Kezdek nagyon elfáradni. Egész éjjel eszünk, vagy ha nem akkor nyűglődünk. Mit tegyek?

Bocsi, hogy kicsit bonyolultra sikeredett. :)

2011. szept. 4. 20:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
megint első:)megkérdezhetem hány kg a fiad és hány cm?:)
2011. szept. 4. 21:37
 12/22 A kérdező kommentje:

Kedves Első!

9 kg és 75 cm. Hurkás baba. Nem kövér, de husika.

Kedves 21:30-as!

Igaz az én párom itthon dolgozik, de reggel 9-től éjfélig, hétvégén hajnal 2-ig. Úgyhogy sokat nem várhatok tőle a témában. Egyébként az én kisfiam sem nagyon akar megmaradni az ágyában. Sokszor alszom vele, a szobájában van egy heverő, de kettőnknek nagyon kényelmetlen. De mostanában többször magunk közé vettük, hogy valamennyit én is aludhassak.

2011. szept. 4. 21:48
 13/22 xStefix ***** válasza:

Hm, hát ez nem egyszerű.

Én az igény szerinti gondozás híve vagyok, de elhiszem, hogy nagyon kivagy már. És nem is biztos, hogy ezt tényleg így kellene tovább folytatni, mert lehet, hogy neki se ez lenne a pontos igénye... csak rá kellene jönni, mit is szeretne.

A napi evése úgy tűnik, hogy rendben van, és valószínűleg nem is szomjas, mert akkor az ivás elég lenne éjjel. A gyarapodása egyébként hogy áll?

Milyen a hangulata, kedélye, hogy viselkedik? Látsz rajta valami szokatlant, kifejezetten éjjel, amikor ébred?

Amikor elkezdődött ez az egész, volt valamiféle változás az életetekben, tudnád valamihez kötni a kezdetét?

A fogaival mizujs?

Mozgás- és értelmi fejlődése milyen? Sokat játszik, felfedez napközben?

Próbáltad már, hogy egész éjjel mellette fekszel? De úgy, hogy kényelmesen vagytok. Ilyenkor sem alszik jobban?

Játszócumit nem adtál még neki, hátha?

Bocsánat a sok kérdésért, csak abban igyekszem segíteni, hogy rájöjj, mi lehet a gyökere az egésznek. Mert ha azt sikerülne jól kezelni, talán a helyzet is javulna.

2011. szept. 4. 23:16
 14/22 anonim ***** válasza:

21.30as vagyok

Hát akkor úgy látom egy cipőben járunk:)

Reméljük,hogy hamar megtaláljuk erre a megoldást:)

Szép napot

2011. szept. 5. 08:29
 15/22 A kérdező kommentje:

Kedves xStefix!

Babám 9kg és 75 cm, husika baba. Sajnos nem emlékszem, hogy valami történt volna és ezért alszunk-eszünk így. A napirandje szinte születése óta ugyanaz, annyi különbséggel, hogy 2x alszik már csak napközben.

Nagyon msolygós, barátkozós, vidám baba.

Egy örökmozgó, 8 hónaposan felállt, most kapaszkodva körbejárja a lakást. Folyton tesz-vesz. Értelmi fejlődése is rendben van szerintem. Mindent ért amit mondok neki, mondja, h pápá, apa, anya.

Csak akkor nyűgös, ha éhes, vagy fáradt. Foga 6db van, de egyik sem viselte meg komolyabban.

Ha együtt alszunk akkor valamivel jobban alszik, de akkor is többször megébred.

A játszócumi 4 hós kora óta egyre kevesebbszer kellett neki, mára teljesen leszokott róla. Az elején próbáltam, hogy amikor megébredt cumit adtam neki, de kiköpi és sír.

Most hogy így "agyalunk" az jutott eszembe, hogy 8 hósan egy napon állt fel és kezdett mászni. Most 10 hósan már lépeget párat teljesen egyedül. Lehet, hogy a gyors mozgásfejlődés zavarta meg?Vagy nem tudom...

2011. szept. 5. 08:50
 16/22 anonim ***** válasza:
ötletet nem tudok adni,de ha megnyugtat,akkor az én fiam ugyanezt csinálta.már alig álltam a lábamon.majd kb 19 hónapos lehetett,mikor egyedül egyik napról a másikra elaludt és azóta csak akkor ébred fel,ha a cumija elveszik,vagy nem találja az itatóját.ő is este 8-tól fél 6-ig aludt,nappal 1 órát.most 8-tól reggel 7-ig alszik és délután is minimum 2 órát.úgyhogy kitartást,el fog múlni előbb-utóbb.én is végigzongoráztam már mindent és okot nem találtam rá.
2011. szept. 5. 12:12
 17/22 anonim ***** válasza:

megint első vagyok, az én fiam 77 cm és 10 kg:))

Amúgy ma megint hülye napunk van nekünk is, éjjel is többször fent volt, nap közben is rosszul alszik, remélem mi is, és ti is túl leszünk ezen az időszakon:S

2011. szept. 5. 17:02
 18/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó elötti!

Akkor nekünk még 9 hónap!!! :) De biz' Isten kibírnám, ha tudnám, hogy utána alszik. :)

Kedves Első!

Ma az én babám is hisztis volt kicsit, biztosan a hideg frontot érzik. Az alvás nem volt se jobb, se rosszabb.

Mindenkinek köszönöm, hogy ötleteltetek velem és köszönöm a bíztatást is.

Úgy döntöttem, hogy amíg enni kér éjszaka, adok neki, de megpróbálom visszaszorítani a tápszeren elalvást, váltunk mondjuk csak ringatásra. Nem nekem való ez a "hagyd sírni" megoldás. A szívem szakad meg érte amikor levegőt alig kap úgy hüppög és zokog.

2011. szept. 5. 19:42
 19/22 anonim ***** válasza:
2. vagyok. miben altatod? én vettem a kisfiamnak egy olyan vékonyabb nyári hálózsákot, ami 6 hónaptól 12-ig jó lesz neki, tehát most 6 hónaposan még van egy 30 cm üres hely a lábánal. 2 hét kellet, mire rájöttünk, hogy azért kel föl 3-4x egy éjjel, mert nem tud rendesen mozogni abban a nagy hálózsákban, mert mindig rátekeredik a lábára. most visszatértünk a tkaróhoz és csodák-csodája alszik:)
2011. szept. 6. 09:59
 20/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Kisfiam nem bírja a meleget, ezért most amíg jó idő volt/van, rövidujjú bodyban alsazik, egy nagypárnahuzattal, vagy csak pelussal takarom. De ez is csak úgy jó, ha a lábfeje kint van belőle. :) Így már nem izzad, úgyhogy nem ez lehet a gond. De köszönöm, hogy írtál!:)

2011. szept. 7. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!