Honnan tudhatom, hogy nincs -e az agyának semmi baja?
"és már semmi baja, nem haragszik, kitisztult a feje"
És legalább bocsánatot kért? Hiszen ez egy VÉLETLEN BALESET volt. Nem te tehetsz róla! Ő meg mi az, hogy nem ölelt át? Nem látta rajtad, hogy mennyire kikészültél?
Szerintem egy komoly beszélgetés rátok férne, mert ha megtanul majd járni a gyerek, és szalad az utcán, megbotlik, elesik, vérezni fog a térde, akkor majd azért is te leszel a hibás, mert mi az, hogy nem, fogtad a kezét?? Hogy merted egyedül elengedni szaladni??? Hogy merted engedni, hogy jól érezze magát, hogy gyerek legyen???
Bocs, de nem tartom teljesen normálisnak a férjed. Akármennyire is meg volt ijedve, nem szabad így viselkedni!
Végigolvastam mindenkinek a hozzászólását és igazuk van.. el kellene beszélgetnetek és abban is igazuk van, hogy nem szabadna kiborulnotok.
Örülök, hogy rendben van a baba, de tényleg lesz ennél durvább is.
Az én lányom tegnap a csuszdárol dobott egy hasast.. megakadt a lába, felkaptam megvigasztaltam és visszaraktam a csuszdára.. és ment tovább. Tudni kell megélni ezeket a helyzeteket.
Kicsit más,de lélekjelenlétet igénylő hisztikorszak egyik eleme nálunk az ájulásig sirás.. Sir sir sir és egyszer csak elnehezül és vége... én meg rohanok fellocsolni ( vagy hamarabb locsolom, hogy ne ájuljon el) Az első alaklom természetesen elalvás előtt este történt.. azt sem tudtuk mi van.. amikor letettük aludni leültem és remegtem és sirtam, hogy mi lehet a baja.. doki mondta hogy 3 éves korára kinövi... hát meglátjuk.
DE a férjem mindig mellettem állt minden alkalommal. Vagy amikor ketten álltunk a csuszda két oldalán és a gyerek akkorát esett ki belőle, hogy egy 10 cm-t csuszott az arca a kavicson. Persze vérzett meg minden,de nem szabadott kiborulni.
Probáljatok meg megnyugodni, nem te vagy a hibás.. most te fogtad, holnap ő... Vagy akár a nagyszülők.. Sokat fog esni és nem tudjátok kivédeni ezeket.
Szép napot és élvezzétek ki a hétvégét!!!
Bocs, debármit mondanak a telefonba, a te dolgodhogy agyalj,mert a te felelősséged.
Az a helyzet, hogy pánikba estetek ahelyett, hogy gondolkodtatok volna.Márpedig a "jó szülő" egyik ismérve, hogy lehet rá számítani, gondolkodik. Mert az észvesztésnek nem sok értelme van, sőt a helyzetet csak rontja.
Lesz még ilyen szitu rengeteg. Minden gyerek fejreesik-, lefejeli-, eltöri-, felgyújtaja......
Gondolkodjatok. Ti vagytoka felnőttek, ti vagytok a felelőssek.
"Egy eleséses térd horzsolás egészen más"
Én hoztam fel ezt szaladás közben elesést, és akár hiszed akár nem, egy gyerek képes úgy esni futás közben, hogy annak is ügyelet lesz a vége... Legalábbis öcsém képes volt rá kicsi korában! Ezért írtam azt, hogy akkor is te leszel majd a hibás? Nem is egy horzsolásra gondoltam.
Az pedig hogy sörözés után autóba ül, te meg mellé...
Én értem, hogy pánikba estetek, de az ilyen helyzetekben fő az önuralom!!! Ha baj van, valakinek észnél kell lennie, hogy tudja mi a megfelelő teendő. Ha egyikőtök sincs észnél, akkor annak akár egyszer rossz vége is lehet. A szülőség óriási felelősséggel jár jóban rosszban (akár a házasság). És igenis felelőtlenség volt a férjed részéről is autóba ülni, de a tiedről is, hogy mellé ültél. Nem szeretem én se szórni a pénzt, de ilyenkor gondolkodás nélkül taxit hívnék. Vagy én vezetnék, de gondolom neked nincs jogsid, ha ez a lehetőség nem merült föl.
Bocs de 3 gerekem van, átéltem fejreesést, kartöréseket, lábtörést, szöget a lábban, esést fáról, esést biciklivel aszfaltos úton, ahol a gyerek egyik oldaláról lejött a bőr..... ez így normális. De csak egy dologra figyeltem, hogy gondolkozzam, nyugodt maradjak, legalábbis csak ez látszon rajtam.
Csak óvni szeretnélek, mert ha egy ilyen lefejelésre így reagáltok,akkor mi lesz később?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!