Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Honnan tudhatom, hogy nincs...

Honnan tudhatom, hogy nincs -e az agyának semmi baja?

Figyelt kérdés
11 hónapos lányom tegnap egy pillanat alatt kicsúszott a kezemből, és fejjel a számítógép asztalnak esett.Sírtunk mind a hárman, rohantunk vele a baleseti sebészetre, ahol megröntgenezték, az negatív lett.Az orvos minden rendben talált, de zúzódása van.Figyelni kellett, de éjszaka jött, nem tudtam megállapítani, hogy aluszékony -e.Nem hányt, ugyanúgy viselkedik, mint szokott.Egy lila folt emlékeztet az egészre. ( bőr alatti vérömleny) Azóta egyfolytában sírok, a párom nem beszél velem, és reszketek a félelemtől, hogy nem történt -e a kis agyának baja..Láttátok volna azt a röntgent.Olyan pici a kis koponyája, ő meg olyan ártatlan, védtelen, annyira vigyáztam mindig rá, miért történt ez velünk??
2011. szept. 4. 06:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Először is megjegyezném, hogy NAGYON nem szép dolog a férjedtől, hogy ezért nem beszél veled, neki fogalma sincs, mit érez ilyenkor egy anya, de arról biztosíthatlak, hogy lesznek a későbbiek folyamán, ennél durvább esések, foltok, fejelések! Igen, ő pici, és ártatlan, és törékeny, de a gyerekek nagyon szívósak ám! Én még mindig a férjed reakcióján vagyok megdöbbenve...

2011. szept. 4. 07:57
 12/31 anonim ***** válasza:
Biztos, nincs semmi baja....Tényleg nagyon szívósak tudnak lenni. Az enyém is leesett az ágyról, és nem lett semmi baja...A férjeddel meg ne foglalkozz, bár úgy gondolom, vele is előfordulhatott volna ez az eset.
2011. szept. 4. 08:13
 13/31 A kérdező kommentje:
Még most is sírok.Köszönöm a vigasztaló szavakat,úgy látszik, itt több az emberi szó, mint itthon.Soha nem láttam a férjemet sírni, de tegnap sírt, mint egy kisgyerek.Csak szorította, járkált vele egyik szobáról a másikra, és kérdezte: mit csináltál vele? Én meg csak remegtem..Ő csak azt látja, hogy az én hibám..Vele is majdnem előfordult.Vendégségben voltunk, fürdetés után betettem a hordozóba, és mondtam neki, hogy vigyázzon rá, amíg elkészítem a tápszert.De ő inkább elment pisilni.A kicsi az ágyon volt, az utolsó pillanatban mentem be, amikor még félig lefordult az ágyról.A lábai már lógtak a levegőben.Az utolsó pillanatban kaptam fel..10-20 centiről eshetett le tegnap, de képtelen vagyok magamnak megbocsájtani ezt.Bele sem gondolok, hogy mi történt volna, ha a padlóra esik, vagy ha eltörik egy koponyacsont.Én abból már soha nem álltam volna talpra.Köszönöm!
2011. szept. 4. 08:21
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Mint 3 gyerekes anyaés mint pszichológus tényleg ajánlom,hogy egy kicsit próbáljátok a gyerek iránti szeretetet racionálisabban megélni.

Teljesen megértem az érzéseiteket, de ha engeditek magatokat így reagálni, azzal csak a gyereknek és a saját párkapcsolatotoknak fogtok ártani.

A gyerek még sokszor fog elesni. vérezni fog, eltörik a keze, beteg lesz. HIsztizni fog, a földhöz veri magát és neked nem szabad engedned neki. Aztán szemtelen lesz, és nem fogod megérteni a viselkedését.

El kell fogadni, hogy mindent megteszel, de nem tudod mindentől megvédeni. Sőt a túlnagy védelem árt neki, hiszen (hogy egy nálatok mostanában aktuális példával éljek) ha mindíg elkapod amikor járni tanul, és nem hagyod a fenekére esni,akkor nem tanulja meg hogyan tompítsa az esést. És később ezért fog eltörni valamilye.

Jó lenne, ha ezt te és elsősorban a férjed elfogadná.

És azt is megértené, hogy ha történik is valami az nem az egyik hibája. És azért okolni amásikat a legnagyobb hiba. Azt jelenti,hogy nem bízom a másikban.Egyenes út egykapcsolat végéhez.

És ne aggódj, az agy (főleg egy gyereké) nagyon védett. a még rugalmas csontozat hatalmas ütést tud tompítani. És ha vérömleny keletkezett volna (ami az egyetlen sérülési lehetőség a törés mellett) az látszana a röntgenen, valamint a gyerek viselkedésén.

2011. szept. 4. 08:35
 15/31 anonim ***** válasza:
Teljesen egyet értek az előttem "szólóval" ÉS még annyit hozzátennék, hogy véleményem szerint a babátok, már RÉG elfelejtette az egészet, élné a szokásos hétköznapjait, IGEN lefejelte szegény azt az asztalt, de ez még nagyon nagyon sokszor elő fog fordulni! ÉN most azt látom, hogy a legjobban azzal ártotok a babátok lelkének, hogy ennyire padlóra kerültetek! Elnézést a példáért, de nem halt meg senki, csak beverte a buksit! Jó a te kezedből csúszott ki értem én, de könyörgöm, béküljetek ki a férjeddel, és felejtsétek már el ezt az egészet!!! Mutasd meg ezeket a válaszokat a férjednek! Hátha észbe kap!
2011. szept. 4. 08:41
 16/31 anonim ***** válasza:
Tudod mennyi ilyen fog még történni? 10-20 cm az semmi,megmondták a dokik is,ne aggódjatok már! Viszont a férjed egy barom. Bocs.
2011. szept. 4. 08:43
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor, amikor a gyerek megüti magát, beveri a fejét, akkor, ha baj is van (mondjuk sír, vérzik, lilul) nektek SZÜLŐKNEK az lenne a feladatotok, hogy megnyugtassátok, ha csak púp, akkor jegeljétek, vagy dokihoz menjetek, de HIGGADTAN! Nem szabad, hogy lássa ezt a pánikot!!! Zokog mindenki, rohangáltok! Most képzeld el! Tegyük fel, te bevered a fejed, vérzik, fáj, én odamegyek hozzád, és nem azt mondom, hogy - na jól van, hát itt van egy kis bibi, meg jó nagyot koppantál édesem, és gyere ellátjuk, hanem sikítani kezdek, zokogni, és rángatlak téged, hogy ÚR ISTEN MI TÖRTÉNT VELED!!!! Na melyik a jobb? Aztán utána, ha már a gyerek el van látva, elvonulhatsz kisírni magad, hogy kicsusszant a kezedből, de kb. ennyi! Mert jön a következő nap, és vége az előzőnek! Már így idegenként én is ideges vagyok már ettől a helyzettől! :D Hát a gyerek? NYUGALOM! Püfföld el a férjedet! Az segít! :) Férfiatlan hozzáállást tanúsított! Amúgy mi a helyzet? Jobban vagy már? Beszélj a férjeddel!
2011. szept. 4. 08:49
 18/31 A kérdező kommentje:
A férjem még alszik, biztos, sokáig fent volt.Ma délelőtt kell visszamennünk kontrollra.A kislányom amint hazaértünk tegnap, már nem sírt.Ugyanolyan jól vacsizott, békésen átaludta az éjszakát ugyanúgy.Együtt aludtam vele, felállítottuk mellém az utazóágyat.Párom tegnap túl volt néhány doboz sörön, és úgy vezetett, mint egy eszelős, csak úgy csikorogtak a kerekek.Hiába mondtam, hogy hívok egy taxit.Igazatok van, de akkor is csak magamat hibáztathatom.Az egészen más, amikor egy járni tanuló gyerek elesik.Ezt a bajt én hoztam rá!Tegnap egy egész estés sírás után kértem a férjem, hogy öleljen át, mert szükségem van rá.Nem ölelt meg! Úgy látszik, csak jóban számíthatok rá..
2011. szept. 4. 09:09
 19/31 anonim ***** válasza:

És ha te okoztad? Direkt volt? Nem. Akkor miért kell ekkora drámát csinálni belőle?

Tényleg a gyereknek ártotok ezzel a hisztivel és a kapcsolatotoknak.

Azt tartsd szem előtt, hogy neki egy kiegyensúlyozott, biztos háttérre van szüksége.És szülőkre akikre számíthat. Akikben teljesen megbízik.

Már a2 éves gyerek is elbizponytalanodik, ha sírva rohangáló szülőket lát maga körül. Érzi, hogy nem bízhat meg bennük. Ahogy ti sem bíztok meg egymásban.

2011. szept. 4. 09:41
 20/31 A kérdező kommentje:
Felkelt a párom, és már semmi baja, nem haragszik, kitisztult a feje.Voltunk kontrollon, megvizsgálták, minden oké, de képtelen vagyok elfelejteni azt a hatalmas csattanást.A kicsinek van a legjobb kedve, minden olyan, mint rég.Egy dolgot megtanultam ebből: hogy mennyire jelentéktelen az a problémám, hogy 11 hónaposan még nem állt és ült fel. ( hypoton) Semmi nem számít, csak hogy egészséges legyen!Köszi mindenkinek!
2011. szept. 4. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!