Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hetes illetve hónapos...

Hány hetes illetve hónapos kortol lehet elindulni hosszabb vonatutra a babaával (200 km )?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 20. 14:05
 1/2 anonim ***** válasza:

HA szopik, akkor 6 hetesen már lehet. Babakocsit gondolom viszitek, abban elalszik, fel tudsz vele állni a vonaton, ülve meg tudod szoptatni, babakocsiban tisztába tudod tenni! Mostanság már hidegek sincsennek hogy megfázna. Mi 4 hetesen elvittük bevásárlóközpontba, semmi baja nem lett! Fél napot kibírt simán.

Engem 1 hetesen vittek ki külföldre megmutatni mamának, ami 450 km.

2009. ápr. 20. 16:35
 2/2 anonim ***** válasza:

Az én lányom három hónapos volt mikor először mentünk vonattal pont 200méterre a nagyszülőkhöz.

A párom intézte a babakocsit, össze volt csukva fel le szálláskor. A vonaton pedig próbáltunk olyan helyet keresni ahol szét tudjuk nyitni és abban volt a baba. Ja és június volt tán. A kocsi meg az a lehajtókája megvédte a huzattól, ha aludt tudott kényelmesen, akkor betakartam, ott tisztába tudtam tenni.

Az enyém tápszeres volt, illetve főleg tápszeres, úgyhogy akkor nem szoptattam meg azzal a picivel, hanem ki volt mérve a víz, jó forrón a forralt víz és körbetekertem vastag pelussal, bele a táskába, mire kellett addigra pont jó hőmérsékletű volt. A tápszermennyiséget kimértem hozzá egy zacsiba és összekötöttem. Evés előtt levágtam a sarkát a zacsinak és bele az üvegbe, összeráztam és ehette. Ha kért még, akkor volt még tartalék zacsi kimérve adagra és ugye víz tartalékba azt meg gyorsan belemértem. Volt hogy a szolnoki állomáson cumiztattam egy padon. Két vonat várakozás között. Kicsit macerás volt, de ő jól volt, jól el volt látva ahogy otthon, és ez volt a lényeg.

De ha volt olyan vonat nyáron ami végigment az még jobb volt.

Egyszer úgy jártunk egy olyan vonattal ami Hatvan és Szolnok között közlekedik, hogy nem nyílt ki az ajtó és a vonat legelejére kellett menni. Na hát én fogtam a babát, a párom az összecsukott kocsit és usgyi előre. Na de jött egy ajtó amin nem fért át a babakocsi összecsukva sehogy sem. Úgyhogy én ott maradtam a picivel a vonaton, míg a párom előreszaladt hogy nyissák már ki az ajtót valahogy, mert végképp nem tudunk tovább jönni a babakocsi miatt,mert nem fér el, pedig már fél vonatot végigszaladtuk. Erre azt válaszolták nagy nyugodtan, hogy szóljunk a mozdonyvezetőnek. De már majdnem ment a vonat a mosóba, meg a szerelőbe. Aztán mire a párom szólt volna valami csoda folytán begyulladtak a gombok és ki tudtuk nyitni. De hát rossz élmény volt!

De a lányom mikor egy éves lett, rá egy-két hónapra már egyedül is elmentem vele.

2009. ápr. 20. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!