Miért kell a babákat büfiztetni?
Ezt én sem értem.
Magától is ki tudná büfögni, vagy nem?
Miért kell vele járkálni, vízszintes helyzetben az ágyában fekve nem büfizne magától?
Nem biztos, hogy büfizne magától és a gyomrában levő levegő annyira irritálhatja egy idő után, hogy kibukja vagy hányja az ételt, ami ha csak úgy simán leteszed, akár fulladást is okozhat. A legenyhébb esetben is olyan hasfájást, hogy utána órákig sír a baba.
Egyébként nem feltétlen kell függőlegesen büfiztetni, de mindenképpen meg kell várni míg távozik a levegő.
"vízszintes helyzetben az ágyában fekve nem büfizne magától?"
A levegőbuborékok függőleges helyzetben felfelé törekednek, ki tudnak jönni a baba igen vékony nyelőcsövén (fizika, ált. isk.) Vízszintes helyzetben is lehetséges, hogy utat talál magának a feszülő levegő, de maga előtt tolhat szép mennyiségű elfogyasztott ételt (anyatejet, tápszert) és könnyen fulladást okozhat.
ahogy az előttem válaszolók írták.
és nem, nem tud fekve büfizni, úgy kijön a kaja is és megfulladhat, félrenyelhet, szóval kell és fontos járkálni vele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!