Szoktatok sütni a babátoknak finom sütiket?
Az en kisfiam 10 hoanpos kora ota imadja a sajtos pogacsat. Mivel mi is szeretjuk ezert hetrvegente osszedobok 2-3 tepsire valot. :)
Jelenleg 19 honapos a kisfiam es a bolcsibe nekem szokott sutogetni. Multheten kekszet gyurtak a gyerekek, feldiszitettek es a gondozo nenik megsutottek amig ok delutan aludtak. Olyan edes volt ahogy ideadta nekunk a sajat keszitesu kis formatlan kekszet. Eletem legfinomabb keksze volt. :)
Mi muffint, kuglófot, rétest, bögrés sütit, kakaós-pizzás csigát sütünk, meg amihez kedvem van néha néha.
Van egy alap sütink 20perc kb amit szárított-friss gyümivel, kakaóval kókusszal dióval... lehet ízesíteni. A gyerek imádja készíteni, enni keveset eszik belőle, nem olyan hűde sütis.
Sima és rétestliszt együtt max0,5kg, 1sütőpor egy fél vaj 3tojás, cukor ahogy érzed(lehet vaniliás cukor), csipet só, ezeket összekevered, tepsibe bele, 180fokon sütöm pikk pakk kész, naturban lekvárt teszek hozzá.
Kicsi(26hónapos) kavarja a lisztet, meg miután a vajjal eldolgoztam nyomogatja.
Régebben meg csak nézte, néha segíthetett izésíteni(kimértem a fahéjat pl és beleszórhatta 1év körül)
Múltkor sütőtökös pizzát sütöttem a lányomnak. Nagyon ízlett neki. A tészta tök alap, víz, liszt, pici olaj, pici instant élesztő. A sütőtök meg üveges volt, de csak azért, mert az a kedvence. :)
Magunknak csináltam pizzát, így neki is kivettem egy pici adag tésztát.
Én innen szoktam a "recept A"-t csinálni:
Mindig más ízben: kakaósat, fahéjasat, gyömbéreset, kókuszosat, simát, mikor mihez van kedvem. (Mielőtt még valaki nekem esne az ízek miatt, az én fiam már elmúlt 1,5 éves) És nagyon rég csináltam már, úgyhogy lehet a hétvégén csinálok is egy adagot.
De ha már így összegyűltünk: linzer sütők! Megírnátok nekem hogyan csináljátok? Én még soha nem mertem linzert készíteni, mert valahogy a linzer jellegű tésztákkal mindig megszívom. Kéne egy jól bevált tuti recept! :)
Én rácsos-lekváros linzert szoktam csinálni.
Ezeket jól összedolgozod, először a vajat a cukorral, hozzáadod a sót, utána a tojást, és a végén a lisztet.
- 200 gr puha vaj (nem olvasztott, csak puha, amit szét lehet nyomni)
- 250 gr cukor
- 1 kis csipet só
- 1 egész tojás
- 350 gr liszt
Összegyúrod, hogy jól egybeálljon, utána a tészta 2/3-át kinyújtod egy kis tepsi méretű sütőpapírra, a sütőpapírt utána a tésztával együtt beemeled a tepsibe.
Megkened lekvárral (legfinomabb a s.barack, de most pl. szilvával csináltam, úgy is nagyon jó).
A maradék 1/3 tésztából vékony rudakat sodorsz, és átlósan, rácsosan ráteszed a lekvár tetejére. Nem kell sűrűn.
A kész rácsokat kicsit lenyomkodod, megkened 1 tojás sárgájával (a fehérje fagyasztható).
A kész sütit villával több helyen jó alaposan megszurkálod, hogy a gőz el tudjon távozni (nem lesz púpos).
Én előmelegítés nélkül szoktam sütni, közepes hőfokon, mikor már jó illat van, és a tojás szép színt kapott a tetején, ki lehet venni, kihűlés után szeletelhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!