Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szoktatok sütni a babátoknak...

Szoktatok sütni a babátoknak finom sütiket?

Figyelt kérdés
Az enyémek nagyon szeretik, Ti hogy tudjátok megoldani, hogy legyen rá idő?
2011. szept. 2. 14:53
 1/10 anonim ***** válasza:
Babának sütit? Milyen sütit? Egyáltalán mekkora "babáról" beszélünk?
2011. szept. 2. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Amióta itthon vagyok vele, 3 éve, hetente 1x minimum sütök valami egyszerű, gyors sütit (linzer, muffin, kakaós csiga), mindig jut rá idő, általában délelőtt akkor nyugiban van.
2011. szept. 2. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
7-8 hós, vagy annál idősebb (amikor már lehet neki adni)
2011. szept. 2. 14:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
7-8 hós gyerkőc miatt még nem álltam neki sütni. Bocsi, de nem hiszem, hogy neki való. Az egy dolog, hogy éppen sütsz valamit, és adsz neki belőle egy-két falatot. De külön neki nem, ha csak nem eská akarod csinálni neki a babakekszet...
2011. szept. 2. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
79%

Az en kisfiam 10 hoanpos kora ota imadja a sajtos pogacsat. Mivel mi is szeretjuk ezert hetrvegente osszedobok 2-3 tepsire valot. :)

Jelenleg 19 honapos a kisfiam es a bolcsibe nekem szokott sutogetni. Multheten kekszet gyurtak a gyerekek, feldiszitettek es a gondozo nenik megsutottek amig ok delutan aludtak. Olyan edes volt ahogy ideadta nekunk a sajat keszitesu kis formatlan kekszet. Eletem legfinomabb keksze volt. :)

2011. szept. 2. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
de, pont ilyeneket szoktam neki, hogy babakeksz, linzerek, gabonakekszek, kelt tésztákból péksütemények. azért kérdem, hátha más is csinál, és megbeszélhetjük, miket szoktatok
2011. szept. 2. 15:09
 7/10 anonim ***** válasza:
79%

Mi muffint, kuglófot, rétest, bögrés sütit, kakaós-pizzás csigát sütünk, meg amihez kedvem van néha néha.

Van egy alap sütink 20perc kb amit szárított-friss gyümivel, kakaóval kókusszal dióval... lehet ízesíteni. A gyerek imádja készíteni, enni keveset eszik belőle, nem olyan hűde sütis.

Sima és rétestliszt együtt max0,5kg, 1sütőpor egy fél vaj 3tojás, cukor ahogy érzed(lehet vaniliás cukor), csipet só, ezeket összekevered, tepsibe bele, 180fokon sütöm pikk pakk kész, naturban lekvárt teszek hozzá.

Kicsi(26hónapos) kavarja a lisztet, meg miután a vajjal eldolgoztam nyomogatja.

Régebben meg csak nézte, néha segíthetett izésíteni(kimértem a fahéjat pl és beleszórhatta 1év körül)

2011. szept. 2. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

Múltkor sütőtökös pizzát sütöttem a lányomnak. Nagyon ízlett neki. A tészta tök alap, víz, liszt, pici olaj, pici instant élesztő. A sütőtök meg üveges volt, de csak azért, mert az a kedvence. :)

Magunknak csináltam pizzát, így neki is kivettem egy pici adag tésztát.

2011. szept. 2. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

Én innen szoktam a "recept A"-t csinálni:

[link]


Mindig más ízben: kakaósat, fahéjasat, gyömbéreset, kókuszosat, simát, mikor mihez van kedvem. (Mielőtt még valaki nekem esne az ízek miatt, az én fiam már elmúlt 1,5 éves) És nagyon rég csináltam már, úgyhogy lehet a hétvégén csinálok is egy adagot.


De ha már így összegyűltünk: linzer sütők! Megírnátok nekem hogyan csináljátok? Én még soha nem mertem linzert készíteni, mert valahogy a linzer jellegű tésztákkal mindig megszívom. Kéne egy jól bevált tuti recept! :)

2011. szept. 2. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Én rácsos-lekváros linzert szoktam csinálni.


Ezeket jól összedolgozod, először a vajat a cukorral, hozzáadod a sót, utána a tojást, és a végén a lisztet.

- 200 gr puha vaj (nem olvasztott, csak puha, amit szét lehet nyomni)

- 250 gr cukor

- 1 kis csipet só

- 1 egész tojás

- 350 gr liszt


Összegyúrod, hogy jól egybeálljon, utána a tészta 2/3-át kinyújtod egy kis tepsi méretű sütőpapírra, a sütőpapírt utána a tésztával együtt beemeled a tepsibe.

Megkened lekvárral (legfinomabb a s.barack, de most pl. szilvával csináltam, úgy is nagyon jó).

A maradék 1/3 tésztából vékony rudakat sodorsz, és átlósan, rácsosan ráteszed a lekvár tetejére. Nem kell sűrűn.

A kész rácsokat kicsit lenyomkodod, megkened 1 tojás sárgájával (a fehérje fagyasztható).

A kész sütit villával több helyen jó alaposan megszurkálod, hogy a gőz el tudjon távozni (nem lesz púpos).

Én előmelegítés nélkül szoktam sütni, közepes hőfokon, mikor már jó illat van, és a tojás szép színt kapott a tetején, ki lehet venni, kihűlés után szeletelhető.

2011. szept. 3. 01:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!