Miért nem mondja 7 hónapos babám hogy? : dededede, bababa, dadada Amugy meg minden mást csinál:mászik, feláll kapaszkodva, sokat nevet
Figyelt kérdés
2011. szept. 2. 12:59
11/16 A kérdező kommentje:
csak egy aggódó anyuka vagyok
2011. szept. 2. 13:20
12/16 krisztivan válasza:
Az én védőnőm is kérdezte hogy baba,mama,dada ezeket ismétli-e.Mondtam nem de egész nap magyaráz csak nem ezeket az ismétléseket.Azt mondta nem gond lényeg hogy beszélget,mert ezt a kétféle "nyelvet"használják a gyerekek.Valamelyik ismételget valamelyik "magyaráz".1 éves fiú.
13/16 A kérdező kommentje:
úgy magyaráz hogy dünnyög meg síkit,
2011. szept. 2. 13:26
14/16 anonim válasza:
nem mindent egyszerre csinálnak.
én lányom 13,5 hósan kezdett el csak karattyolni, unokatesója már 7 hósan.
beszélj hozzá sokat, más teendő nincs!
15/16 anonim válasza:
a doki csak az átlagot mondja de mindegyik gyerek máshogy fejlődik lám a tied már feláll !!!
a másik meg még mászni sem tudd de "beszél" egyik képességet előbb a másikat később csinálja de ebben a korban még ez teljesen normális dolog
akkor aggódj majd a beszédére ha két évesen sem mond szavakat mondjuk van olyan h 3 évesen sem érthető amit mond pl az gyerekeim unokatesója 9 éves de még mindig nem tiszta a beszéde és nem is lesz az
amúgy az enyém 8 hónapos de ö sem mondja neki inkább a ggigigigi és a gajagaja geiegie mememeemm fekszik
16/16 anonim válasza:
Figyelj csak, én logopédus vagyok, 7 hónaposan nem kell még mondania semmit. Ilyen idős korban a mozgáson van a hangsúly. Ha 18 hónapos koráig nem kezd el gügyögni akkor kell utána járni, de még az sem jelent mindig nagy problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!