Ha mar folall kapaszkodva a baba, mikor indulhat majd el?
A lánykám 9 hósan állt fel egyévesen kapaszkodva járt és magától is pár lépést.
teljesen önállóan 14 hósan tudott járni. de minden kisgyerek más.
szv. szerintem több hónap.
ált. 8-9 hós kor körül állnak fel teljesen időben van.
hintáztatni lehet ha gyermekbarát a hinta .
Szia! Az én lányom 8 hónapsoan kezdett mászni. S asszem 10 volt amikor butorok mellett felállt és lépegetett. Most nem rég aug 10-én indult el. Ekkor volt 14hónapos. Azóta egyedül,segitség nélkül megy mindenfelé! Nem aza tipusu lány aki nyujtja a karját hogy menjek vele:)
Hintáztatással kapcsolatban azt mondta egy ismerős,hogy már pár hetes kortól lehet öket hintáztatni ugy h anya karjában van a baba. Napi 20 perc hintázást javasolt az egyensúly fejlődés miatt:) 17hós lányzó most,tegnap kapott cipőt,nagyon nehéz neki benne menni de próbálkozik:
1. 8 hónapos kora előtt 1 héttel állt fel
2. 6 hónaapos 1 hetesen állt fel
mind a kettő 7,5 hónaposan mászott és 11 hónaposan indult el
Én remélem, hogy még messze vagyunk az elindulástól.
8hónapos a lányom. Nálunk már "szakállas" produkció a kapaszkodás nélkül megáll, és szépen leül is. Most széket tologatva közlekedik keresztül kasul a lakásban.
Anno a fiam 11,5hónaposan indul el egyedül, de ő is hónapokkal előtte már "sétafikált" segítséggel.
Nálunk azóta megy a hintázás, amióta stabilan ül. Nyáron nagy rötyögések voltak, hintázás közben.(2hónapja biztos, hogy hintáztatom a kicsit is).
Hogy mit kell tudnia egy babának átlagosan Xhónaposan, hmmm, nálunk van amiben átlag felet vagyunk, van amiben alatta, és van ami átlagos, de kinek mi az átlagos. Ügyes a babád:)
A lányom 8 hónaposan állt fel és kapaszkodás nélkül 11 hónaposan ment.
A fiam 2 hete, 6 hónaposan állt fel. Remélem, a sétálásig még van egy kis időm :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!